Ja és aquí la calor. Les altes temperatures són difícils de suportar, sobretot en les hores centrals del dia. Evita que la calor excessiva sigui un problema adoptant unes precaucions bàsiques, no per sabudes menys importants: et recordem 10 consells per combatre la calor.Ya está aquí el calor. Las altas temperaturas son difíciles de soportar, sobre todo en las horas centrales del día. Evita que el calor excesivo sea un problema adoptando unas precauciones básicas, no por sabidas menos importantes: te recordamos 10 consejos para combatir el calor.

Ja és aquí la calor. No sempre és fàcil fer les activitats de la nostra vdia quotidiana (desplaçaments, treball o estudi) quan es disparen els termòmetres. És important adoptar algunes senzilles mesures de prevenció per evitar que la calor extrema passi factura a la nostra salut.
Des OCU et recordem 10 consells bàsics que t’ajudaran a passar l’estiu amb calor, però amb salut.

  • 1. Atent als grups de risc.  Els nadons i els nens petits, la gent gran o els malalts crònics requereixen una especial atenció quan fa calor.
  • 2. La hidratació és fonamental. Beu aigua i líquids sovint. No abusis de les begudes amb cafeïna, ni l’alcohol ni dels refrescos ensucrats.
  • 3. Vigila els teus menjars. Alimenta’t bé. Menja sovint i triï plats lleugers que també contribueixin a mantenir-te hidratat.Amanides, fruita, sopes fredes com el gaspatxo, han d’ocupar un lloc preeminent en els teus menús estiuencs.
  • 4. Protegeix-te del sol. Usa crema solar , i repeteix l’aplicació diverses vegades al dia. Amb els nens extrema les precaucions, amb un factor de protecció elevat, evitant que estiguin al sol desrpotegidos durant molt de temps … A la platja, la piscina o el parc, no pensis que estàs fora de perill sota el para-sol: aquesta deixa passar un terç de la radiació ultraviolada.
  • 5. Millor a l’ombra. Procura romandre en llocs frescos, a l’ombra o climatitzats, evita exposar-te als rigors caniculars quan no sigui necessari.
  • 6. Esport … amb cap. Molts aprofiten les vacances per dedicar-se a seus esports favorits, però quan fa molta calor cal reduir l’activitat física i evitar realitzar esports a l’aire lliure a les hores centrals del dia.
  • 7. Vestit davant la calor. Usa roba lleugera, folgada, de teixits transpirables. Tria calçat còmode, que deixi “respirar” als teus peus i que no et faci mal.
  • 8. Ull al cotxe. Intenta aconseguir una bona temperatura interior, ja que la calor excessiva provoca somnolència (i els consegüents accidents ). Compte amb nens, gent gran o malalts, i també amb les mascotes: el cop de calor pot ser fatal.
  • 9. Farmaciola. Mantingueu els medicines en un lloc fresc, perquè no els afecti la calor. Encara que moltes aguanten perfectament temperatures elevades, altres fàrmacs són especialment sensibles als graus de més. Assabenta’t de com conservar .
  • 10.  Si cal, veu al metge. Davant de símptomes provocats per les altes temperatures i es prolonguin més d’una hora, va al metge. Recorda que gràcies al servei de la Línia OCU Salut , com a subscriptor de OCU sempre tens un metge a l’altre costat del telèfon.

Per últim, et recordem que cada estiu, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat llança una campanya en la qual recull les recomanacions generals per a fer front a les perilloses onades de calor.Però entre la seva informació s’inclou també un mapa diari de risc per altes temperatures, on es poden localitzar les previsions i el risc per província: és bona idea consultar-lo.

Ya está aquí el calor. No siempre es fácil realizar las actividades de nuestra vdia cotidiana (desplazamientos, trabajo o estudio) cuando se disparan los termómetros. Es importante adoptar algunas sencillas medidas de prevención para evitar que el calor extremo pase factura a nuestra salud.
Desde OCU te recordamos 10 consejos básicos que te ayudarán a pasar el verano con calor, pero con salud.

Por útimo, te recordamos que cada verano, el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad lanza una campaña en la que recoge las recomendaciones generales para hacer frente a las peligrosas olas de calor. Pero entre su información se incluye también  un mapa diario de riesgo por altas temperaturas, donde se pueden localizar las previsiones y el riesgo por provincia: es buena idea consultarlo.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.ocu.org/consumo-familia/viajes-vacaciones/consejos/decalogo-contra-calor#

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.ocu.org/consumo-familia/viajes-vacaciones/consejos/decalogo-contra-calor#

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content