El dia 10 de juliol, es va celebrar a més de 900 platges i piscines la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, una acció de sensibilització social i de solidaritat amb les 47.000 persones que tenen EM a Espanya.

El día 10 de julio, se celebró en más de 900 playas y piscinas la campaña “Mójate por la Esclerosis Múltiple”, una acción de sensibilización social y de solidaridad con las 47.000 personas que tienen EM en España.

Diumenge, 10 de juliol, va tenir lloc la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, que se celebra cada any el segon diumenge de juliol.
“Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” (Mulla’t) és una acció de sensibilització social sobre Esclerosi múltiple (EM) i de solidaritat amb les 47.000 persones que tenen EM a Espanya.

Aquesta campanya porta desenvolupant-se més de 20 anys, des que la Fundació Esclerosi múltiple la posés en marxa en 1.994.Consisteix a realitzar una crida massiva perquè la població acudeixi a alguna de les més de 915 platges i piscines participants, i nedi en solidaritat amb les persones amb EM. Es calcula que, amb prop 150.000 participants, bata rècords en metres nedats, superant els 63.000.000 de l’any passat.
En aquesta ocasió, la imatge central va ser creada per la marca Katuki Saguyaki, impulsada pel dissenyador Mikel Urmeneta, qui porta vinculat a la campanya des de fa anys. El disseny a Catalunya va ser obra de l’estudi La Casa de Carlota, format per dissenyadors amb autisme i síndrome de Down, estudiants d’escoles de disseny i professionals de la il·lustració i la creativitat.

‘Van participar prop de 150.000 persones i 3.200 voluntaris!

Les 26 associacions i fundacions de persones amb EM adherides al “Mulla’t” van organitzar activitats lúdiques, culturals i esportives en els seus actes centrals: activitats per als nens (inflables, pintura de cara, jocs …), salts multitudinaris a l’aigua, actuacions musicals, exhibicions de natació sincronitzada, zumba, waterpolo, aquaym …. També es van sumar personalitats de la política, cultura, i professionals sanitaris (neuròlegs, infermers i professionals de la rehabilitació de persones amb EM). Més de 3.200 voluntaris van facilitar informació sobre aquesta malaltia al públic assistent, i els van guiar durant el desenvolupament de l’esdeveniment.

Les xarxes socials van ser un gran aparador per al “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, que va arribar a ser trending topic a País Basc i Catalunya amb els hashtags # Mójate2016 i # Mullat2016. Ajuntaments, clubs i equips esportius, centres hospitalaris, autobusos i metres urbans, mitjans de comunicació, empreses i particulars, van compartir informació, imatges i comentaris, que van ajudar a donar visibilitat a l’EM, una malaltia neurològica molt heterogènia de causa i cura encara desconegudes .

Els fons recaptats aniran destinats als serveis de rehabilitació de persones amb EM
Durant la jornada es va posar a la venda material de marxandatge (samarretes, tovalloles, bosses, clauers …). La recaptació obtinguda es destinarà al manteniment i millora dels serveis d’atenció i rehabilitacióprestats des de les organitzacions de persones amb EM: fisioteràpia, psicologia, neuropsicologia, teràpia ocupacional, treball social, logopèdia, impuls de grups de joves amb EM, etc.


 

Veure notícia telenotícies TVE ► Veure imatgesMulla’t per l’EM ► Veure Spot

El domingo, 10 de julio, tuvo lugar la campaña “Mójate por la Esclerosis Múltiple”, que se celebra cada año el segundo domingo de julio.
“Mójate por la Esclerosis Múltiple” (Mulla’t) es una acción de sensibilización social sobre Esclerosis Múltiple (EM) y de solidaridad con las 47.000 personas que tienen EM en España.

Esta campaña lleva desarrollándose más de 20 años, desde que la Fundación Esclerosis Múltiple la pusiera en marcha en 1.994. Consiste en realizar un llamamiento masivo para que la población acuda a alguna de las más de 915 playas y piscinas participantes, y nade en solidaridad con las personas con EM. Se calcula que, con cerca 150.000 participantes, bata records en metros nadados, superando los 63.000.000 del pasado año.
En esta ocasión, la imagen central fue creada por la marca Katuki Saguyaki, impulsada por el diseñador Mikel Urmeneta, quien lleva vinculado a la campaña desde hace años. El diseño en Cataluña fue obra del estudio La Casa de Carlota, formado por diseñadores con autismo y síndrome de Down, estudiantes de escuelas de diseño y profesionales de la ilustración y la creatividad.

¡Participaron cerca de 150.000 personas y 3.200 voluntarios!

Las 26 Asociaciones y Fundaciones de personas con EM adheridas al “Mójate” organizaron actividades lúdicas, culturales y deportivas en sus actos centrales: actividades para los niños (hinchables, pintura de cara, juegos…), saltos multitudinarios al agua, actuaciones musicales, exhibiciones de natación sincronizada, zumba, waterpolo, aquaym…. También se sumaron personalidades de la política, cultura, y profesionales sanitarios (neurólogos, enfermeros y profesionales de la rehabilitación de personas con EM). Más de 3.200 voluntarios facilitaron información sobre esta enfermedad al público asistente, y les guiaron durante el desarrollo del evento.

Las redes sociales fueron un gran escaparate para el “Mójate por la Esclerosis Múltiple”, que llegó a ser trending topic en País Vasco y Cataluña con los hashtags #Mójate2016 y #Mullat2016. Ayuntamientos, clubes y equipos deportivos, centros hospitalarios, autobuses y metros urbanos, medios de comunicación, empresas y particulares, compartieron información, imágenes y comentarios, que ayudaron a dar visibilidad a la EM, una enfermedad neurológica muy heterogénea de causa y cura aún desconocidas.

Los fondos recaudados irán destinados a los servicios de rehabilitación de personas con EM
Durante la jornada se puso a la venta material de merchandising (camisetas, toallas, bolsas, llaveros…). La recaudación obtenida se destinará al mantenimiento y mejora de los servicios de atención y rehabilitaciónprestados desde las organizaciones de personas con EM: fisioterapia, psicología, neuropsicología, terapia ocupacional, trabajo social, logopedia, impulso de grupos de jóvenes con EM, etc.Ver noticia telediario TVE ► Ver imágenesMójate por la EM ► Ver Spot

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.esclerosismultiple.com/150-000-participantes-en-la-campana-solidaria-mojate-por-la-esclerosis-multiple/

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.esclerosismultiple.com/150-000-participantes-en-la-campana-solidaria-mojate-por-la-esclerosis-multiple/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content