El dia 18 de desembre és el dia nacional de l’esclerosi múltiple.Avui, juntament amb les 46 entitats que formem part de AEDEM COCEMFE, reclamem el RECONEIXEMENT DEL 33% de DISCAPACITAT amb el diagnòstic de malalties neurodegeneratives. Pots ajudar signant i compartint la petició creada a Charge.org

L’Associació Espanyola d’Esclerosi Múltiple (AEDEM COCEMFE) i les seves
47 associacions celebren oficialment, cada 18 de Desembre, el Dia Nacional de l’Esclerosi
Múltiple mitjançant la realització de diferents activitats, per a
conscienciar i posar de manifest la situació dels afectats per aquesta malaltia
neurodegenerativa i recordar algunes de les seves línies de treball.


L’Esclerosi Múltiple és una malaltia crònica autoinmune, desmielinitzant, neurodegenerativa i progressiva del Sistema Nerviós Central. Els símptomes primerencs més habituals són la fatiga, problemes de visió, formiguejos, vertígens i marejos, feblesa muscular, espasmes i problemes d’equilibri i coordinació. Moltes manifestacions de la malaltia són ‘invisibles’, però incideixen en el dia a dia d’aquestes persones. La incapacitat que provoca es caracteritza per trastorns motors, cognitius i de l’agudesa visual, acompanyada d’altres alteracions com a ansietat i depressió.
AEDEM-COCEMFE i les seves 47 associacions s’uneixen a la resta d’organitzacions de persones amb Esclerosi Múltiple per a sol·licitar el reconeixement automàtic del 33% de discapacitat amb el diagnòstic d’una malaltia neurodegenerativa, necessari per a poder accedir a qualsevol mesura de protecció social, que faciliti un millor accés a l’ocupació, manteniment del lloc de treball, suport en estudis i formació o obtenció d’ajudes per a realitzar adaptacions a la llar.
Aquesta reivindicació s’emmarca en el conjunt de les tres mesures que des de l’any 2011 tant el Congrés dels Diputats com nombrosos parlaments autonòmics vénen reclamant al Govern, sempre amb unanimitat de tots els grups polítics:
– La creació d’un nou tipus de discapacitat per a les malalties neurodegeneratives.
– El reconeixement del 33% de discapacitat amb el diagnòstic d’una malaltia neurodegenerativa quan la persona afectada el sol·liciti.
– Una atenció especial del barem als casos més urgents i greus.

Creiem que és el moment de mobilitzar-nos i unir forces. A més de la pressió política, s’ha iniciat una campanya de pressió social basada en una recollida de signatures a través de Change.org iniciada per EMA i Araceli Gabaldón, afectada d’Esclerosi Múltiple, a la qual s’ha sumat AEDEM COCEMFE, animant a signar la petició (http://chng.it/s2z7bmvgdd) i donar-li difusió per a aconseguir el major nombre de signatures que avalin aquesta reivindicació. Per a donar-li més visibilitat s’està utilitzant l’etiqueta #33AHORA.
Altres reivindicacions importants del col·lectiu de l’Esclerosi Múltiple són:
– Major suport governamental a la recerca de l’Esclerosi Múltiple.
– Accés a un tractament rehabilitador integral, personalitzat, gratuït i continuat, en totes les comunitats autònomes.
– Equitat en l’accés al tractament farmacològic que precisi cada persona, en totes les comunitats autònomes i en tots els centres hospitalaris.
– Major compromís dels empresaris en les adaptacions dels llocs de treball i el compliment del 2% que exigeix la legislació en la contractació de persones amb discapacitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content