Hi ha 5 coses que has de saber si la teva parella té Esclerosi Múltiple , simplement perquè la vida canvia. No obstant això, amb certes claus , és possible tirar endavant en aquesta nova situació que resulta tot un repte .Hay 5 cosas que debes saber si tu pareja tiene Esclerosis Múltiple, simplemente porque la vida cambia. Sin embargo, con ciertas claves, es posible salir adelante en esta nueva situación que resulta todo un reto.

Tots sabem que quan una persona rep la notícia que pateix Esclerosi Múltiple , pot ser un gran xoc en un primer moment. Però tampoc ens podem oblidar que en aquests casos, la parella és molt important , tant que juga un paper crucial a l’hora d’enfrontar-nos amb la malaltia.
Doncs bé, si el teu cas és el de la parella que ha de conviure amb una persona amb EM , atenta a aquestes cinc claus que no pots passar per alt:

1.- Aprèn sobre la malaltia

No hi ha res més important que interessar-se per la malaltia que pateix la teva parella, per poder sentir empatia amb ella. Saber el que li passa, com se sent i quins problemes ha d’anar superant. En tractar-se d’una malaltia autoimmune que afecta el sistema nerviós, els símptomes són molt variats i depenen sempre de cada persona.

2.- Té cura sempre de tu mateix

El fet d’estar i tenir cura d’una persona amb esclerosi múltiple, no vol dir que et descuidis tu a tu mateix / a. I és que, el teu fortalesa mental us ajudarà a tots dos. No obstant això, has de gaudir de les teves estones d’intimitat, d’oci, etc. . Aprèn a respectar temps només per a tu i els teus hobbies o aficions, desconnectar ve molt bé.

3.- No tinguis por a expressar els teus sentiments

Una malaltia com l’esclerosi múltiple pot tenir diversos alts i baixos al llarg dels anys. Per això és molt important que sàpigues expressar els teus sentiments , no té res de dolent, sobretot amb la teva parella o amb els que estan al teu voltant. Portar tu tota la càrrega de la malaltia no és bo, s’han de compartir responsabilitats i expressar emocions .Aquesta és l’única manera d’avançar junts enfront de l’EM.

4.- Comprèn a la teva parella i fes que ella et comprengui a tu

És molt possible que l’esclerosi múltiple ens porti a algun moment a l’ abisme , encara que posteriorment el superem. Saber comprendre a la teva parella , i aconseguir queella et comprengui a tu és més important del que sembla. Com qualsevol altra parella, els dos membres esteu per seguir avançant junts . No obstant això, una malaltia pot unir o separar més que qualsevol altre factor, compte!

5.- Sigues feliç en parella

Al cap ia la fi, és el més important. No oblidis que tots dos formeu la parella que vau voler ser i que, com totes, passareu èpoques millors i pitjors . Tot i que no pugueu practicar totes les aficions junts (a causa dels obstacles que ens posa la malaltia), sempre podreu gaudir d’activitats que pugueu compartir en la intimitat.

Després de conèixer aquestes 5 claus si la teva parella té Esclerosi Múltiple, et deixem els hàbits que la perjudiquen . Ara només heu de mirar cap al futur amb força i junts .

Todos sabemos que cuando una persona recibe la noticia de que padece Esclerosis Múltiple, puede ser un gran shock en un primer momento. Pero tampoco nos podemos olvidar que en estos casos, la pareja es muy importante, tanto que juega un papel crucial a la hora de enfrentarnos con la enfermedad.
Pues bien, si tu caso es el de la pareja que debe convivir con una persona con EM, atenta a estas cinco claves que no puedes pasar por alto:

1.- Aprende sobre la enfermedad

No hay nada más importante que interesarse por la enfermedad que padece tu pareja, para poder sentir empatía con ella. Saber lo que le pasa, cómo se siente y qué problemas tiene que ir superando. Al tratarse de una enfermedad autoinmune que afecta al sistema nervioso, los síntomas son muy variados y dependen siempre de cada persona.

2.- Cuida siempre de ti mismo

El hecho de estar y cuidar de una persona con esclerosis múltiple, no quiere decir que te descuides tú a ti mismo/a. Y es que, tu fortaleza mental os ayudará a ambos. Sin embargo, debes disfrutar de tus ratos de intimidad, de ocio, etc. Aprende a respetar tiempo sólo para ti y tus hobbies o aficiones, desconectar viene muy bien.

3.- No tengas temor a expresar tus sentimientos

Una enfermedad como la esclerosis múltiple puede tener varios altibajos a lo largo de los años. Por eso es muy importante que sepas expresar tus sentimientos, no tiene nada malo, sobre todo con tu pareja o con los que están a tu alrededor. Llevar tú toda la carga de la enfermedad no es bueno, se deben compartir responsabilidades y expresar emociones. Ésta es la única manera de avanzar juntos frente a la EM.

4.- Comprende a tu pareja y haz que ella te comprenda a ti

Es muy posible que la esclerosis múltiple nos lleve en algún momento al abismo, aunque posteriormente lo superemos. Saber comprender a tu pareja, y lograr que ella te comprenda a ti es más importante de lo que parece. Como cualquier otra pareja, los dos miembros estáis para seguir avanzando juntos. Sin embargo, una enfermedad puedeunir o separar más que cualquier otro factor, ¡cuidado!

5.- Sé feliz en pareja

Al fin y al cabo, es lo más importante. No olvides que ambos formáis la pareja que quisisteis ser y que, como todas, pasaréis épocas mejores y peores. Aunque no podáis practicar todas las aficiones juntos (debido a los obstáculos que nos pone la enfermedad), siempre podréis disfrutar de actividades que podáis compartir en la intimidad.

Después de conocer estas 5 claves si tu pareja tiene Esclerosis Múltiple, te dejamos los hábitos que la perjudican. Ahora sólo tenéis que mirar hacia el futuro con fuerza y juntos.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.msolucionaalcobendas.com/blog/2016/03/14/5-cosas-debes-saber-pareja-esclerosis-multiple/

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.msolucionaalcobendas.com/blog/2016/03/14/5-cosas-debes-saber-pareja-esclerosis-multiple/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content