BARCELONA, 8 Jul. (EUROPA PRESS) –

Un total de 631 piscines de Catalunya han participat en la campanya ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’. BARCELONA, 8 Jul. (EUROPA PRESS) –

   Un total de 631 piscinas de Catalunya han participado en la campaña ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’.

La cita se celebra aquest diumenge amb la finalitat de recaptar fons contra aquesta malaltia neurodegenerativa, i l’acte principal s’ha celebrat en una piscina de Barcelona.

A ell ha assistit el president de la Generalitat, Artur Mas, qui ha assenyalat que aquest any la iniciativa té alguna cosa especial ja que se celebra abans que a l’octubre s’inauguri el centre d’esclerosi múltiple de Catalunya a l’Hospital Vall d’Hebron.

Les dinou edicions del ‘Mulla’t’ “hauran servit per aconseguir un somni com és el de tenir un centre especialitzat en esclerosi múltiple” que dóna esperança a moltes persones afectes d’aquesta malaltia, ha indicat.

El president també ha destacat que Catalunya “s’està esforçant per tenir una millor assistència, fer més investigació i en el tractament d’aquest tipus de malalties”.

Una apreciació que ha compartit l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, qui ha indicat que es tracta d’un acte “molt important”.

La jornada també ha comptat amb la presència del conseller de Salut, Boi Ruiz; el president del grup municipal d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella; el secretari de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, i els actors Jordi Diaz i Lloll Beltran, entre altres personalitats del món de la cultura.

Tots ells han col·laborat amb la iniciativa banyant-se en la piscina durant uns minuts per fomentar la sensibilització social entorn d’aquesta malaltia.

AVANÇOS MOLT IMPORTANTS
En declaracions a Europa Press, el neuròleg de l’Hospital Vall d’Hebron Carlos Ens ha indicat “s’han aconseguit avanços molt importants” entorn d’aquesta malaltia, i en gran mesurada la unitat d’aquest hospital ha contribuït per reduir la incertesa dels afectats.

Ens també ha sostingut que el nou centre permetrà donar “una assistència multidisciplinària” per als afectats.

Per la seva banda, una afectada per l’esclerosi múltiple ha explicat que pot fer vida normal, encara que amb limitacions, però ha sol·licitat més avanços per als afectats, ja que considera que encara que “hi ha fàrmacs que eviten brots o que vagi progressant”, encara no hi ha cap solució.

A Catalunya, 7.000 persones sofreixen aquesta malaltia, per la qual cosa la campanya pretén aportar informació amb la qual sensibilitzar a la ciutadania a través d’activitats lúdiques i esportives organitzades en les piscines, i alhora recaptar fons destinats a la investigació i l’atenció per als afectats.

L’edició anterior va comptar amb la participació de 105.830 persones que van col·laborar en les 910 piscines d’Espanya que es van sumar a la iniciativa, de les quals 622 van ser catalanes.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.europapress.es/catalunya/noticia-631-piscinas-catalanas-participan-xix-campana-contra-esclerosis-multiple-20120708150051.html

 

 

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.apertium.org/index.php?id=translatetext

   La cita se celebra este domingo con el fin de recaudar fondos contra esta enfermedad neurodegenerativa, y el acto principal se ha celebrado en una piscina de Barcelona.

   A él ha asistido el presidente de la Generalitat, Artur Mas, quien ha señalado que este año la iniciativa tiene algo especial ya que se celebra antes de que en octubre se inaugure el centro de esclerosis múltiple de Catalunya en el Hospital Vall d’Hebron.

   Las diecinueve ediciones del ‘Mulla’t’ “habrán servido para conseguir un sueño como es el de tener un centro especializado en esclerosis múltiple” que da esperanza a muchas personas afectas de esta enfermedad, ha indicado.

   El presidente también ha destacado que Catalunya “se está esforzando para tener una mejor asistencia, hacer más investigación y en el tratamiento de este tipo de enfermedades”.

   Una apreciación que ha compartido el alcalde de Barcelona, Xavier Trias, quien ha indicado que se trata de un acto “muy importante”.

   La jornada también ha contado con la presencia del conseller de Salud, Boi Ruiz; el presidente del grupo municipal de Unitat per Barcelona, Jordi Portabella; el secretario del Deporte de la Generalitat, Ivan Tibau, y los actores Jordi Diaz y Lloll Beltran, entre otras personalidades del mundo de la cultura.

   Todos ellos han colaborado con la iniciativa bañándose en la piscina durante unos minutos para fomentar la sensibilización social en torno a esta enfermedad.

AVANCES MUY IMPORTANTES

   En declaraciones a Europa Press, el neurólogo del Hospital Vall d’Hebron Carlos Nos ha indicado “se han conseguido avances muy importantes” en torno a esta enfermedad, y en gran medida la unidad de este hospital ha contribuido para reducir la incertidumbre de los afectados.

   Nos también ha sostenido que el nuevo centro permitirá dar “una asistencia multidisciplinar” para los afectados.

   Por su parte, una afectada por la esclerosis múltiple ha explicado que puede hacer vida normal, aunque con limitaciones, pero ha solicitado más avances para los afectados, ya que considera que aunque “hay fármacos que evitan brotes o que vaya progresando”, todavía no hay ninguna solución.

   En Catalunya, 7.000 personas sufren esta enfermedad, por lo que la campaña pretende aportar información con la que sensibilizar a la ciudadanía a través de actividades lúdicas y deportivas organizadas en las piscinas, y a la vez recaudar fondos destinados a la investigación y la atención para los afectados.

   La edición anterior contó con la participación de 105.830 personas que colaboraron en las 910 piscinas de España que se sumaron a la iniciativa, de las cuales 622 fueron catalanas.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.europapress.es/catalunya/noticia-631-piscinas-catalanas-participan-xix-campana-contra-esclerosis-multiple-20120708150051.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content