Un partit benèfic de waterpolo ajuda a “pagar la rehabilitació” dels malalts de Parkinson i esclerosi.

Àngel FIDALGO. Malalts d’esclerosi múltiple i d’Parkinson es van llançar ahir al migdia a les piscines del Parc de l’Oest per disputar un partit solidari de waterpolo. “La sanitat pública només cobreix la rehabilitació dels primers mesos, però després hem de pagar-nosaltres, per això organitzem activitats com aquesta”.
Una afirmació que van compartir els presidents de l’Associació Asturiana d’Esclerosi Múltiple i de l’Associació Parkinson Astúries, Luis Miranda i Santiago García, respectivament. ”I per empitjorar més la nostra situació, els ajuts que rebem d’algunes entitats es van reduir per la crisi a menys de la meitat”, van afegir després.

Clara Cort, que és fisioterapeuta de l’Associació Asturiana d’Esclerosi Múltiple, va explicar a aquest diari durant el torneig que, “com tenim un programa de teràpia aquàtica, vam inventar un joc que s’assembla una mica al waterpolo i ens animem a organitzar aquesta competició, en la qual estan gaudint tots els participants. Encara que gairebé tots tenen bona mobilitat, n’hi ha algun que està més afectat, però participa amb molta il·lusió ”

En total van competir setze malalts, en dos equips que van jugar quatre temps de vuit minuts cadascun. En els descansos es van realitzar sortejos entre les persones que van col·laborar amb aquesta iniciativa, que van ajudar pagant l’entrada a recaptar fons per a les associacions.

L’Associació Parkinson Astúries compta amb 650 socis i 250 afectats per aquesta malaltia; i la d’Esclerosi Múltiple agrupa 450 persones a tot Astúries de les mil que pateixen la malaltia. ”No ens queda més remei que autofinançar-nos i no és fàcil”, han lamentat els responsables d’aquests dos col·lectius.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.lne.es/oviedo/2016/04/24/agua-cubrir-da-sanidad/1916302.html#!kalooga-14172/Asturias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content