Els diagnosticats, uns 900 a la província, van sortir al carrer per conscienciar la societat sobre una malaltia crònica que afecta més a dones que a homes.  Los diagnosticados, unos 900 en la provincia, salieron a la calle para concienciar a la sociedad sobre una dolencia crónica que afecta más a mujeres que a hombres.

L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmune, del sistema nerviós central, que afecta més de 900 persones a la província d’Almeria, a 40.000 a Espanya i prop de quatre milions al món. Progressiva i lenta, aquesta malaltia té un desenvolupament imprevisible i el gran impacte que causa en la vida del pacient, majoritàriament a les dones-un 70 per cent-i al seu entorn familiar. Per això, l’esclerosi requereix que es detecti a temps, es diagnostiqui i, fonamentalment, «que s’iniciï un tractament precoç per oferir millor qualitat de vida als malalts», va destacar ahir Isabel Martínez, presidenta de l’Associació d’Esclerosi Múltiple d’Almeria (AEMA).

Ahir, Dia Mundial de la malaltia, els membres del col · lectiu van sortir al carrer de la província per reivindicar a l’administració que no es produeixin mesures d’ajust en investigació. «Les retallades en aquesta matèria són retallades en la nostra pròpia vida», va afirmar la màxima representant de AEMA, Isabel Martínez, que va assenyalar que la investigació “no només és el nostre futur, sinó el futur dels que vénen darrere».

Martínez va destacar que la principal reivindicació d’AEMA per aquest any «no és altra que demanar que no s’implementin els copagaments en sanitat». La presidenta del col · lectiu va explicar que els malalts d’esclerosi múltiple “es veuran molt afectats en haver de pagar pels tractaments ortoprotètics, així com pel transport sanitari no urgent». I és que segons va detallar Isabel Martínez, «la majoria d’afectats per aquesta malaltia som pensionistes, amb pagues contributives molt petites, i pagar pels productes ortoprotètics o pels medicaments, ens crea encara més dificultats», va abundar la presidenta de AEMA.

En els últims anys, l’esclerosi múltiple “ha començat a aparèixer en persones cada vegada més joves», va afegir Isabel Martínez, que va assenyalar que han arribat a AEMA persones, d’entre 22 i 28 anys, amb els primers símptomes de la malaltia.

AEMA treballa per promoure l’agrupació de tots els afectats amb aquesta malaltia i els seus familiars que viuen a Almeria i província, per poder treballar d’una manera coordinada en la consecució de possibles solucions. També busca sensibilitzar a l’opinió pública ia l’Administració, per tal d’aconseguir una millora tant en la prevenció, tractament i curació d’aquesta malaltia, com evitar tot tipus de barreres a la integració social, especialment les arquitectòniques.

L’associació Almeria AEMA va néixer el juny de 1996 amb la finalitat de millorar la qualitat de vida del pacient i prestar tot el suport necessari perquè pugui portar una vida digna i normal tot i estar afectat per la malaltia neurològica.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE

http://www.ideal.es/almeria/v/20121220/almeria/afectados-esclerosis-multiple-piden-20121220.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

La esclerosis múltiple es una dolencia autoinmune, del sistema nervioso central, que afecta a más de 900 personas en la provincia de Almería, a 40.000 en España y a cerca de cuatro millones en el mundo. Progresiva y lenta, esta enfermedad tiene un desarrollo imprevisible y el gran impacto que causa en la vida del paciente, mayoritariamente a las mujeres -un 70 por ciento- y a su entorno familiar. Por ello, la esclerosis requiere que se detecte a tiempo, se diagnostique y, fundamentalmente, «que se inicie un tratamiento precoz para ofrecer mejor calidad de vida a los enfermos», destacó ayer Isabel Martínez, presidenta de la Asociación de Esclerosis Múltiple de Almería (AEMA).

Ayer, Día Mundial de la dolencia, los miembros del colectivo salieron a la calle de la provincia para reivindicar a la administración que no se produzcan medidas de ajuste en investigación. «Los recortes en esta materia son recortes en nuestra propia vida», afirmó la máxima representante de AEMA, Isabel Martínez, quien señaló que la investigación «no solo es nuestro futuro, sino el futuro de los que vienen detrás».

Martínez destacó que la principal reivindicación de AEMA para este año «no es otra que solicitar que no se implementen los copagos en sanidad». La presidenta del colectivo explicó que los enfermos de esclerosis múltiple «se verán muy afectados al tener que pagar por los tratamientos ortoprotésicos, así como por el transporte sanitario no urgente». Y es que según detalló Isabel Martínez, «la mayoría de afectados por esta enfermedad somos pensionistas, con pagas contributivas muy pequeñas, y pagar por los productos ortoprotésicos o por los medicamentos, nos crea aún más dificultades», abundó la presidenta de AEMA.

En los últimos años, la esclerosis múltiple «ha empezado a aparecer en personas cada vez más jóvenes», apostilló Isabel Martínez, quien señaló que han llegado a AEMA personas, de entre 22 y 28 años, con los primeros síntomas de la enfermedad.

AEMA trabaja para promover la agrupación de todos los afectados con esta enfermedad y sus familiares que viven en Almería y provincia, para poder trabajar de una forma coordinada en la consecución de posibles soluciones. También busca sensibilizar a la opinión pública y a la Administración, con el fin de conseguir una mejora tanto en la prevención, tratamiento y curación de esta enfermedad, como evitar todo tipo de barreras a la integración social, especialmente las arquitectónicas.

La asociación almeriense AEMA nació en junio de 1996 con el fin de mejorar la calidad de vida del paciente y prestarle todo el apoyo necesario para que pueda llevar una vida digna y normal a pesar de estar afectado por la enfermedad neurológica.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.ideal.es/almeria/v/20121220/almeria/afectados-esclerosis-multiple-piden-20121220.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content