Roderic Guigó i Sarah Djebali (Centre de Regulació Genòmica-Universitat Pompeu Fabra)Roderic Guigó y Sarah Djebali (Centre de Regulació Genòmica-Universitat Pompeu Fabra)

Han hagut de passar nou anys, des que es van anunciar els resultats finals del projecte Genoma Humà el 2003, per començar a aclarir com funciona en realitat el genoma. El projecte Encode-la continuació del projecte Genoma-ha revelat el 2012 que més del 80% del nostre ADN està actiu en algun tipus de cèl · lula de l’organisme. El descobriment tira per terra la idea clàssica que la majoria del genoma està format per residus genètics inútils anomenats ADN escombraries. La investigació ha contribuït a identificar les bases genètiques de més de 400 malalties, com l’esclerosi múltiple, l’artritis reumatoide o la diabetis tipus 1. Encode ha estat obra d’un consorci en el qual han participat 32 institucions científiques de tres continents. Uns dels seus investigadors principals han estat Roderic Guigó i Sarah Djebali, que han liderat l’anàlisi informàtic de les dades d’ARN costat del nord-americà Thomas Gingeras.

Com votar els candidats 

 Per a votar en la web enquesta es va activar el 27 de gener de diumenge i es podrà visitar fins el dijous, 28 de febrer a mitjanit.

 Articles que presentem en aquestes pàgines, podreu tenir una idea sobre les investigacions de finalistes. Els lectors interessats en conèixer més sobre els vuit candidats es troba informació addicional a la web (que es veurà enriquit en les pròximes setmanes amb continguts addicionals i enllaços a d’investigació relacionat) tant l’edició impresa de La Vanguardia (que va dedicar un article específic a cada un dels finalistes cada dissabte i diumenge de febrer).

 GUANYADORS 

Les tres investigacions, que va obtenir la majoria dels vots s’anunciaran en la primera setmana de març.

 PREMIS 

L’entrega de premis tindrà lloc a La Pedrera al maig. Els autors de les investigacions de premiats seran convidats a explicar el seu treball a un públic no especialitzat.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.lavanguardia.com/vanguardia-de-la-ciencia/20130127/54363181329/asi-funciona-el-genoma-humano.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

Han tenido que pasar nueve años, desde que se anunciaron los resultados finales del proyecto Genoma Humano en el 2003, para empezar a aclarar cómo funciona en realidad el genoma. El proyecto Encode –la continuación del proyecto Genoma– ha revelado en el 2012 que más del 80% de nuestro ADN está activo en algún tipo de célula del organismo. El descubrimiento echa por tierra la idea clásica de que la mayoría del genoma está formado por residuos genéticos inútiles llamados ADN basura. La investigación ha contribuido a identificar las bases genéticas de más de 400 enfermedades, como la esclerosis múltiple, la artritis reumatoide o la diabetes tipo 1. Encode ha sido obra de un consorcio en el que han participado 32 instituciones científicas de tres continentes. Unos de sus investigadores principales han sido Roderic Guigó y Sarah Djebali, que han liderado el análisis informático de los datos de ARN junto al estadounidense Thomas Gingeras.

Cómo votar a los candidatos

La encuesta para votar en la web se activó el domingo 27 de enero y permanecerá abierta hasta el jueves 28 de febrero a medianoche.

Los artículos que presentamos en estas páginas permiten formarse una idea sobre las investigaciones finalistas. Los lectores interesados en saber más sobre los ocho candidatos encontrarán información adicional tanto en la edición impresa de La Vanguardia (que dedicará un artículo específico a cada uno de los finalistas todos los sábados y domingos de febrero) como en la web (que se enriquecerá en las próximas semanas con contenidos adicionales y enlaces relacionados con las investigaciones).

GANADORES
Las tres investigaciones que hayan obtenido más votos se anunciarán en la primera semana de marzo.

ENTREGA DE PREMIOS
El acto de entrega del premio tendrá lugar en La Pedrera en mayo. Se invitará a los autores de las investigaciones premiadas a explicar sus trabajos para un público no especialista.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.lavanguardia.com/vanguardia-de-la-ciencia/20130127/54363181329/asi-funciona-el-genoma-humano.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content