Un estudi clínic ha mostrat que un procediment dràstic que suprimeix per complet el sistema immunitari i que després genera un de nou usant cèl·lules mare sanguínies pot eliminar tots els signes d’inflamació cerebral en persones amb esclerosi múltiple agressiva primerenca, i facilitar la seva recuperació duradora.

Els investigadors van analitzar a 24 pacients de 18 a 50 anys amb esclerosi múltiple agressiva i recurrent i els van seguir durant una mitjana de 6,7 anys (rang: 3,9-12,7 anys). El nou tractament podia tenir efectes secundaris greus i només seria apropiat per a una petita proporció de les persones que pateixen una esclerosi múltiple molt activa.

Després del procediment es va constatar que cap participant va experimentar una recaiguda clínica, no es va detectar ni una sola lesió inflamatoria activa i nova en el cervell dels participants i cap d’ells va precisar fàrmacs específics per a l’esclerosi múltiple amb la finalitat de controlar la seva malaltia. A més, el 70% hi havia experimentant una aturada en la progressió de la malaltia i la taxa mitjana d’encongiment cerebral, habitualment una mesura que es correlaciona amb la progressió de l’esclerosi múltiple, havia tornat als nivells associats amb un envelliment normal.

Lancet 2016]
Atkins HL, Bowman M, Allan D, Anstee G, Arnold DL, Bar-Or A, et al.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.revneurol.com/sec/RSS/noticiaImprimir.php?id=5863

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content