El dolor neuropàtic, causat pels nervis o dany als teixits, és el culpable de molts casos de dolor crònic. Pot ser el resultat d’un accident o causat per una varietat de condicions mèdiques i malalties com a tumors, esclerosi múltiple o diabetis. En general resistents als tipus més comuns de tractament del dolor com el ibuprofeno i la morfina. Fins i tot, el dolor neuropàtic pot portar a la discapacitat per a tota la vida per a molts malalts.  El dolor neuropático, causado por los nervios o daño a los tejidos, es el culpable de muchos casos de dolor crónico. Puede ser el resultado de un accidente o causado por una variedad de condiciones médicas y enfermedades como tumores, esclerosis múltiple o diabetes. Por lo general resistentes a los tipos más comunes de tratamiento del dolor como el ibuprofeno y la morfina. Incluso, el dolor neuropático puede llevar a la discapacidad de por vida para muchos enfermos.

Ara, una droga desenvolupada per investigadors de la Universitat de Tel Aviv, conegut com BL-7050, ofereix una nova esperança als pacients amb dolor neuropàtic. Desenvolupat pel professor Bernard Attali i el Dr. Asher Peretz, del Departament de TAU de Fisiologia i Farmacologia de la Facultat Sackler de Medicina, el medicament inhibeix la transmissió dels senyals de dolor en tot el cos. En tant in vitro i in vivo experiments que mesuren l’activitat elèctrica de les neurones, el compost s’ha demostrat que prevé la hiper-excitabilidad de les neurones – la protecció no només contra el dolor neuropático, si no també els atacs epilèptics.

El medicament ha estat autoritzat per Ramot, l’empresa TAU de transferència de tecnologia, per al desenvolupament i la comercialització de BioLineRx, una companyia biofarmacéutica de desenvolupament israelià.

Focalització de potassi per al control del dolor

Segons el professor Attali, el medicament actua dirigint-se a un grup de proteïnes que actuen com a catalitzador del potassi. El potassi té un paper crucial en la excitabilidad de les cèl·lules, específicament en aquelles del sistema nerviós i el cor. Quan els canals de potassi no funcionen adequadament, les cèl·lules són propenses a la hiperexcitabilidad, donant lloc a trastorns neurològics i cardiovasculars, tals com l’epilèpsia i les arítmies. Aquests són també els canals que transmeten senyals de dolor causades pels nervis o dany als teixits, conegut com a dolor neuropático.

Amb poques opcions de tractament disponibles per al dolor neuropático, el Prof. Attali es va proposar desenvolupar un medicament que podria obligar als canals de potassi i estabilitzar el cos, el control del seu hiper-excitabilidad i la prevenció de l’aparició de dolor en mantenir els canals oberts per a la sortida del potassi. Aquesta teoria ha estat recentment publicació en la revista PNAS .

 Induir la tranquil·litat en les neurones

Entendre el mecanisme que controla aquests canals ha estat fonamental per al desenvolupament de la droga. En aconseguir el control de la excitabilidad de les neurones, el Prof. Attali creu que BL-7050 podria portar alleujament a centenars de milions de pacients a tot el món que sofreixen de dolor neuropático. El medicament arribarà a la primera fase d’assajos clínics en un futur proper.

En els assajos preclínics, BL-7050 ha estat provat en rates que experimenten tant l’epilèpsia com a dolor neuropàtic i es va descobrir que podria ser eficaç pres en una pastilla. Les rates que se’ls va subministrar la medicació, ja no estaven afectades pels estímuls que havien causat el dolor. Mesures en les activitats elèctriques de les neurones també van revelar que el medicament era capaç d’induir la ” tranquil·litat ” en les neurones’..

Font: Medical News Today MediLexicon International Ltd © 2004-2012 (05/03/12)

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.msrc.co.uk/index.cfm?fuseaction=show&pageid=2479&CFID=4728623&CFTOKEN=30016981

 

 

 

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

Ahora, una droga desarrollada por investigadores de la Universidad de Tel Aviv, conocido como BL-7050, ofrece una nueva esperanza a los pacientes con dolor neuropático . Desarrollado por el profesor Bernard Attali y el Dr. Asher Peretz, del Departamento de TAU de Fisiología y Farmacología de la Facultad Sackler de Medicina, el medicamento inhibe la transmisión de las señales de dolor en todo el cuerpo. En tanto in vitro e in vivo experimentos que miden la actividad eléctrica de las neuronas, el compuesto se ha demostrado que previene la hiper-excitabilidad de las neuronas – la protección no sólo contra el dolor neuropático, si no también los ataques epilépticos.

El medicamento ha sido autorizado por Ramot, la empresa TAU de transferencia de tecnología, para el desarrollo y la comercialización de BioLineRx, una compañía biofarmacéutica de desarrollo israelí.

Focalización de potasio para el control del dolor

Según el profesor Attali, el medicamento actúa dirigiéndose a un grupo de proteínas que actúan como catalizador del potasio. El potasio tiene un papel crucial en la excitabilidad de las células, específicamente en aquellas del sistema nervioso y el corazón. Cuando los canales de potasio no funcionan adecuadamente, las células son propensas a la hiperexcitabilidad, dando lugar a trastornos neurológicos y cardiovasculares, tales como la epilepsia y las arritmias. Estos son también los canales que transmiten señales de dolor causadas ​​por los nervios o daño a los tejidos, conocido como dolor neuropático.

Con pocas opciones de tratamiento disponibles para el dolor neuropático, el Prof. Attali se propuso desarrollar un medicamento que podría obligar a los canales de potasio y estabilizar el cuerpo, el control de su hiper-excitabilidad y la prevención de la aparición de dolor al mantener los canales abiertos para la salida del potasio. Esta teoría ha sido recientemente publicación en la revista PNAS .

Inducir la tranquilidad en las neuronas

Entender el mecanismo que controla estos canales ha sido fundamental para el desarrollo de la droga. Al conseguir el control de la excitabilidad de las neuronas, el Prof. Attali cree que BL-7050 podría traer alivio a cientos de millones de pacientes en todo el mundo que sufren de dolor neuropático. El medicamento llegará a la primera fase de ensayos clínicos en un futuro próximo.

En los ensayos preclínicos, BL-7050 ha sido probado en ratas que experimentan tanto la epilepsia como dolor neuropático y se descubrió que podría ser eficaz tomado en una pastilla. Las ratas que se les suministró la medicación, ya no estaban afectadas por los estímulos que habían causado el dolor. Medidas en las actividades eléctricas de las neuronas también revelaron que el medicamento era capaz de inducir la “ tranquilidad ” en las neuronas’..

Fuente: Medical News Today MediLexicon International Ltd © 2004-2012 (05/03/12)

 

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

 

 

http://www.msrc.co.uk/index.cfm?fuseaction=show&pageid=2479&CFID=4728623&CFTOKEN=30016981

 

 

 

TRADUCIDO AUTOMÁTICAMENTE POR:
LA BARRA DE GOOGLE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content