La companyia farmacèutica Almirall ha concedit sengles beques d’Investigació sobre Epasticidad en Esclerosi Múltiple (EM) a Thorsten Schultheiss i a María del Carmen Molina Díez pels seus projectes d’investigació que avaluen l’eficàcia d’un nou medicament i l’efectivitat de la psicoterapia via videoconferència per als pacients, ha informat en un comunicat.

BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)
  La compañía farmacéutica Almirall ha concedido sendas becas de Investigación sobre Epasticidad en Esclerosis Múltiple (EM) a Thorsten Schultheiss y a María del Carmen Molina Díez por sus proyectos de investigación que evalúan la eficacia de un nuevo medicamento y la efectividad de la psicoterapia vía videoconferencia para los pacientes, ha informado en un comunicado.

BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)
El projecte de Schultheiss, del Departament de Neurologia de l’Hospital Universitari de Dresden (Alemanya), avalua els aspectes sanitaris i econòmics del tractament de Sativex –el modulador del sistema endocannabinoide recentment aprovat– i examina la seva eficàcia quant a paràmetres de marxa i el seu efecte sobre la fatiga i la depressió.

El projecte de Molina, del Departament de Rehabilitació de l’Hospital Universitari Nostra Senyora de la Candelaria de Santa Cruz de Tenerife, avalua si els pacients amb espasticidad en la EM que segueixen els exercicis de psicoterapia per videoconferència tenen més adherència al programa d’exercicis prescrit així com una millora en la seva qualitat de vida en comparació dels quals realitzen els exercicis a la seva casa sense aquest suport.

Aquest programa de beques concedeix una dotació de 24.000 euros a cada guanyador, i està previst que es publiquin els resultats dels estudis en el segon trimestre de 2013.

La espasticidad és un símptoma que provoca espasmos musculars, agarrotamiento, rigidesa i dificultat per moure els músculs, i és un dels símptomes més freqüents de la EM que es produeix en fins al 75% dels malalts.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://ecodiario.eleconomista.es/salud/noticias/3783906/02/12/Empresas-Almirall-concede-dos-becas-para-investigar-sobre-espasticidad-en-esclerosis-multiple.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

  El proyecto de Schultheiss, del Departamento de Neurología del Hospital Universitario de Dresden (Alemania), evalúa los aspectos sanitarios y económicos del tratamiento de Sativex –el modulador del sistema endocannabinoide recientemente aprobado– y examina su eficacia en cuanto a parámetros de marcha y su efecto sobre la fatiga y la depresión.

El proyecto de Molina, del Departamento de Rehabilitación del Hospital Universitario Nuestra Señora de la Candelaria de Santa Cruz de Tenerife, evalúa si los pacientes con espasticidad en la EM que siguen los ejercicios de psicoterapia por videoconferencia tienen más adherencia al programa de ejercicios prescrito así como una mejora en su calidad de vida en comparación con los que realizan los ejercicios en su casa sin este soporte.

Este programa de becas concede una dotación de 24.000 euros a cada ganador, y está previsto que se publiquen los resultados de los estudios en el segundo trimestre de 2013.

La espasticidad es un síntoma que provoca espasmos musculares, agarrotamiento, rigidez y dificultad para mover los músculos, y es uno de los síntomas más frecuentes de la EM que se produce en hasta el 75% de los enfermos.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

 

 

http://ecodiario.eleconomista.es/salud/noticias/3783906/02/12/Empresas-Almirall-concede-dos-becas-para-investigar-sobre-espasticidad-en-esclerosis-multiple.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content