L’Aliança Internacional d’EM Progressiva parla de la situació actual dels assajos clínics sobre teràpies per a les formes progressives d’esclerosi múltiple.La Alianza Internacional de EM Progresiva habla de la situación actual de los ensayos clínicos sobre terapias para las formas progresivas de Esclerosis Múltiple.
El Segon Congrés Científic de l’Aliança Internacional d’EM Progressiva , entitat de la qual és membre Esclerosi Múltiple Espanya i que contribueix a través del Projecte M1 ( www.eme1.es ), va portar moltes novetats en avenços científics en Esclerosi Múltiple. Entre els temes que es van tractar, va estar el de l’impuls dels assajos clínics .
Tot i els primers resultats positius de l’assaig clínic a gran escala a EM progressiva amb ocrelizumab(anunciats a la tardor de 2015), molts investigadors estan d’acord en què es necessiten més èxits per canviar les vides de les persones amb EM progressiva.
- Lliçons d’assaigs previs
Els Drs. Xavier Montalban (Hospital Universitari Vall d’Hebron, Espanya) i Jerry Wolinsky (Centre de Ciències de la Salut de la Universitat de Texas, EUA) van revisar les característiques dels participants involucrats en assajos clínics que no van aconseguir mostrar eficàcia en EM progressiva, comparades amb l’assaig de ocrelizumab. Anàlisi informals d’alguns assajos van suggerir que els pacients d’EM progressiva que tenien majors nivells d’activitat inflamatòria (segons IRM) al principi de l’assaig tenien més oportunitats de seguir tractaments que havien ajudat a pacients d’EM remitent-recurrent . No obstant això, ja que els assajos clínics agrupen persones amb nivells d’inflamació alts i baixos, no s’observa un benefici mitjà total. Això suggereix que algunes persones amb EM progressiva i inflamació detectada per IRM podrien beneficiar-se d’algunes teràpies modificadores de malaltia disponibles i és a més una lliçó per al disseny i planificació d’assaigs clínics futurs.
- Apostant pel guanyador
Els assaigs clínics grans destinats a aplicacions comercials són cars i porten anys, així que hi ha una necessitat urgent d’una lectura primerenca que mostri l’èxit o fracàs d’una teràpia potencial per a l’EM progressiva. ” El repte principal es deriva del fet que no hi ha una manera establerta de determinar ràpidament si una nova aproximació terapèutica està funcionant en una assaig clínic fase 2 de prova de concepte ” en EM progressiva, va comentar el Dr. Per Soelberg Sorensen(Universitat de Copenhaguen, Dinamarca). Diverses presentacions es van centrar precisament en la definició d’estratègies per trobar aquesta lectura primerenca mitjançant l’ús de tècniques avançades d’imatge i biomarcadors predictius en sang o líquid espinal.
- Dissenys de millors assajos
Va haver-hi també discussió sobre la necessitat de trobar millors dissenys d’assaigs que puguin accelerar el desenvolupament de teràpies. Un exemple és l’assaig britànic MS-SMART en EM secundària progressiva, que utilitza un disseny anomenat ‘ adaptatiu ‘, que comença comparant 03:00 teràpies diferents i després es limita a la millor elecció de manera més ràpida que els assajos tradicionals que es proven per separat .
Esclerosi Múltiple Espanya canalitza els fons recaptats a través del Projecte M1 ( www.eme1.es ) a l’Aliança d’EM Progressiva, i aquesta els fa arribar als projectes de recerca sobre Esclerosi Múltiple més interessants de tot el món, i que necessiten finançament per poder seguir endavant.
La investigació en Esclerosi Múltiple progressiva avança avui més ràpid que mai gràcies al suport de totes les persones que han contribuït a través del Projecte M1 i altres iniciatives de recaptació de fons internacionals. Tu avui també pots contribuir directament a finançar els millors projectes internacionals de recerca … UNEIX-TE !
>> VULL DONAR SUPORT A LA RECERCA! <<
- Coneix les pistes sobre la progressió de l’EM del Segon Congrés Científic de l’Aliança d’EM Progressiva
- Coneix les noves claus per a la reparació i recuperació en EM del Segon Congrés Científic de l’Aliança d’EM Progressiva
- Font: Aliança Internacional d’EM Progressiva
El Segundo Congreso Científico de la Alianza Internacional de EM Progresiva, entidad de la que es miembro Esclerosis Múltiple España y en que contribuye a través del Proyecto M1 (www.eme1.es), trajo muchas novedades en avances científicos en Esclerosis Múltiple. Entre los temas que se trataron, estuvo el del impulso de los ensayos clínicos.
A pesar de los primeros resultados positivos del ensayo clínico a gran escala en EM progresiva con ocrelizumab (anunciados en otoño de 2015), muchos investigadores están de acuerdo en que se necesitan más éxitos para cambiar las vidas de las personas con EM progresiva.
- Lecciones de ensayos previos
Los Dres. Xavier Montalban (Hospital Universitari Vall d’Hebron, España) y Jerry Wolinsky (Centro de Ciencias de la Salud de la Universidad de Texas, EE.UU.) revisaron las características de los participantes involucrados en ensayos clínicos que no lograron mostrar eficacia en EM progresiva, comparadas con el ensayo de ocrelizumab. Análisis informales de algunos ensayos sugirieron que los pacientes de EM progresiva que tenían mayores niveles de actividad inflamatoria (según IRM) al principio del ensayo tenían más probabilidades de beneficiarse de tratamientos que habían ayudado a pacientes de EM remitente-recurrente. Sin embargo, ya que los ensayos clínicos agrupan a personas con niveles de inflamación altos y bajos, no se observa un beneficio medio total. Esto sugiere que algunas personas con EM progresiva e inflamación detectada por IRM podrían beneficiarse de algunas terapias modificadoras de enfermedad disponibles y es además una lección para el diseño y planificación de ensayos clínicos futuros.
- Apostando por el ganador
Los ensayos clínicos grandes destinados a aplicaciones comerciales son caros y llevan años, así que hay una necesidad urgente de una lectura temprana que muestre el éxito o fracaso de una terapia potencial para la EM progresiva. “El reto principal se deriva de que no existe una manera establecida de determinar rápidamente si una nueva aproximación terapéutica está funcionando en una ensayo clínico fase 2 de prueba de concepto” en EM progresiva, comentó el Dr. Per Soelberg Sorensen (Universidad de Copenhague, Dinamarca). Varias presentaciones se centraron precisamente en la definición de estrategias para encontrar esa lectura temprana mediante el uso de técnicas avanzadas de imagen y biomarcadores predictivos en sangre o líquido espinal.
- Diseños de mejores ensayos
Hubo también discusión sobre la necesidad de encontrar mejores diseños de ensayos que puedan acelerar el desarrollo de terapias. Un ejemplo es el ensayo británico MS-SMART en EM secundaria progresiva, que usa un diseño llamado ‘adaptativo’, que empieza comparando tres terapias diferentes y luego se limita a la mejor elección de manera más rápida que los ensayos tradicionales que se prueban por separado.
Esclerosis Múltiple España canaliza los fondos recaudados a través del Proyecto M1 (www.eme1.es) a la Alianza de EM Progresiva, y ésta los hace llegar a los proyectos de investigación sobre Esclerosis Múltiple más interesantes de todo el mundo, y que necesitan financiación para poder seguir adelante.
La investigación en Esclerosis Múltiple progresiva avanza hoy más rápido que nunca gracias al apoyo de todas las personas que han contribuido a través del Proyecto M1 y otras iniciativas de recaudación de fondos internacionales. Tú hoy también puedes contribuir directamente a financiar los mejores proyectos internacionales de investigación… ¡ÚNETE!
>> ¡QUIERO APOYAR LA INVESTIGACIÓN! <<
- Conoce las pistas sobre la progresión de la EM del Segundo Congreso Científico de la Alianza de EM Progresiva
- Conoce las nuevas claves para la reparación y recuperación en EM del Segundo Congreso Científico de la Alianza de EM Progresiva
- Fuente: Alianza Internacional de EM Progresiva
INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.esclerosismultiple.com/ensayos-clinicos-como-avanzar/
TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME
INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.esclerosismultiple.com/ensayos-clinicos-como-avanzar/