Demà dimarts, amb la intervenció de la regidora de Participació Ciutadana, Domi Fernández.Mañana martes, con la intervención de la concejala de Participación Ciudadana, Domi Fernández.

Amb motiu del Dia Nacional de l’Esclerosi Múltiple, demà dimarts 18 de desembre la Associació Val · lisoletana d’aquesta malaltia fa lliurament dels premis del primer certamen internacional de relats curts sobre Discapacitat i Esclerosi Múltiple, que es desenvoluparà a la seu de AVEM, a la Plaça Carmen Ferrero de la capital val · lisoletana.

 Els tres finalistes que es disputaran el primer premi, dotat de 1.000 euros, són les germanes val · lisoletanes Maria Teresa i Rosa Betlem Crespo Sevillano, amb el relat “Qui és aquesta?”, La palentina María Ángeles Maté Gutiérrez per la seva obra “Bona sort , mala sort, qui ho sap “i el també val · lisoletà Enrique Rollán Gallego amb la seva narració” La llimonada de l’avi “.

 En l’acte intervindran Domi Fernández Rodríguez, regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Valladolid, José Fernando de Baix Rioja, President de l’Associació Val · lisoletana d’Esclerosi Múltiple – AVEM-i Alberto Ruiz Escudero, director de Caixa Vital.

 L’Esclerosi Múltiple (EM) és una malaltia neurològica encara incurable, que es presenta en adults joves de davant seu innombrables projectes de vida i que afecta dos milions de persones a tot el món, dels quals mig milió són d’Europa, 50.000 d’Espanya i 600 de la nostra província. És crònica, inflamatòria i desmielinitzant del sistema nerviós central (SNC) resultat del dany que, per causes desconegudes, produeix el propi sistema immune sobre la mielina, interferint en la transmissió del missatge entre el cervell i altres parts del cos. A més pot produir diversos símptomes com fatiga, falta d’equilibri, alteracions visuals i cognitives, dificultats de la parla, dolor, etc., I es presenta més en dones que en homes. No és contagiosa, hereditària ni mortal i afecta a nivell físic i psicosocial, influint en la qualitat de vida dels que la pateixen. És la segona causa de discapacitat entre les persones de 20 a 40 anys, després dels accidents de trànsit.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE

http://www.elnortedecastilla.es/20121217/local/valladolid/avem-entrega-premios-relatos-201212171709.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

Con motivo del Día Nacional de la Esclerosis Múltiple, mañana martes 18 de diciembre la Asociación Vallisoletana de esta enfermedad hace entrega de los premios del primer certamen internacional de relatos cortos sobre Discapacidad y Esclerosis Múltiple, que se desarrollará en la sede de AVEM, en la Plaza Carmen Ferrero de la capital vallisoletana.

 Los tres finalistas que se disputarán el primer premio, dotado de 1.000 euros, son las hermanas vallisoletanas María Teresa y Rosa Belén Crespo Sevillano, con el relato”¿Quién es esa?”, la palentina María Ángeles Maté Gutiérrez por su obra “Buena suerte, mala suerte, quién lo sabe” y el también vallisoletano Enrique Rollán Gallego con su narración “La limonada del abuelo”.

 En el acto intervendrán Domi Fernández Rodriguez, concejala de Participación Ciudadana del Ayuntamiento de Valladolid, José Fernando de Abajo Rioja, Presidente de la Asociación Vallisoletana de Esclerosis Múltiple – AVEM- y Alberto Ruiz Escudero, Director de Caja Vital.

 La Esclerosis Múltiple (EM) es una enfermedad neurológica todavía incurable, que se presenta en adultos jóvenes que tienen ante sí innumerables proyectos de vida y que afecta a dos millones de personas en todo el mundo, de los que medio millón son de Europa, 50.000 de España y 600 de nuestra provincia. Es crónica, inflamatoria y desmielinizante del Sistema Nervioso Central (SNC) resultado del daño que, por causas desconocidas, produce el propio sistema inmune sobre la mielina, interfiriendo en la transmisión del mensaje entre el cerebro y otras partes del cuerpo. Además puede producir diversos síntomas como fatiga, falta de equilibrio, alteraciones visuales y cognitivas, dificultades del habla, dolor, etc., y se presenta más en mujeres que en hombres. No es contagiosa, hereditaria ni mortal y afecta a nivel físico y psico-social, influyendo en la calidad de vida de los que la padecen. Es la segunda causa de discapacidad entre las personas de 20 a 40 años, después de los accidentes de tráfico.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.elnortedecastilla.es/20121217/local/valladolid/avem-entrega-premios-relatos-201212171709.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content