L’anàlisi del líquid cefaloraquidi descobreix com es provoca el dany en esclerosi múltiple (EM), malaltia autoimmune i degenerativa del sistema nerviós central que afecta principalment a persones joves d’entre 20 i 40 anys. El análisis del líquido cefalorraquídeo descubre cómo se provoca el daño en esclerosis múltiple (EM), enfermedad autoinmune y degenerativa del sistema nervioso central que afecta principalmente a personas jóvenes de entre 20 y 40 años.
Aquesta afirmació es recolza en les conclusions del treball publicat a «Journal of Clinical Chemistry», per l’equip de José Carlos Álvarez-Cermeño, responsable de la Unitat d’EM de l’Hospital Ramón i Cajal. La importància d’aquesta troballa rau en demostrar com els anticossos de les proteïnes IgM que es poden determinar en aquest fluid, són capaços de destruir part de les cèl · lules del sistema nerviós central. El paper d’aquests clínics (Villar, Espiño, Costa-Frossard, Muriel, Jiménez i Álvarez-Cermeño) s’uneix a la seva investigació per entendre l’etiologia de la malaltia, encara desconeguda, encara que es van trobant respostes als interrogants. Els neurocientífics sospiten que pot ser degut a factors com falta de vitamina D, exposició a algun agent viral, o la predisposició gènica, entre d’altres. Els neuròlegs d’aquest centre sanitari que dirigeix Javier Maldonado, van ser pioners a utilitzar l’anàlisi de líquid cefaloraquidi mitjançant l’estudi de les seves proteïnes (bandes oligoclonals) per al diagnòstic precoç de l’EM. Ara treballen a predir l’agressivitat de la patologia mitjançant l’estudi d’aquest líquid, veient l’aparició o no d’immunoglobulines M (Bandes de IgM). És un procés complicat, però la resolució es traduirà en beneficis per a aquests pacients.
INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.larazon.es/noticia/8613-avances-en-esclerosis-multiple
TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE
Esta afirmación se apoya en las conclusiones del trabajo publicado en «Journal of Clinical Chemistry», por el equipo de José Carlos Álvarez-Cermeño, responsable de la Unidad de EM del Hospital Ramón y Cajal. La importancia de este hallazgo estriba en demostrar cómo los anticuerpos de las proteínas IgM que se pueden determinar en este fluído, son capaces de destruir parte de las células del sistema nervioso central. El paper de estos clínicos (Villar, Espiño, Costa-Frossard, Muriel, Jiménez y Álvarez-Cermeño) se une a su investigación para entender la etiología de la dolencia, aún desconocida, aunque se van encontrando respuestas a los interrogantes. Los neurocientíficos sospechan que puede deberse a factores como falta de vitamina D, exposición a algún agente viral, o a la predisposición génica, entre otros. Los neurólogos de ese centro sanitario que dirige Javier Maldonado, fueron pioneros en utilizar el análisis de líquido cefalorraquídeo mediante el estudio de sus proteínas (bandas oligoclonales) para el diagnóstico precoz de la EM. Ahora trabajan en predecir la agresividad de la patología mediante el estudio de este líquido, viendo la aparición o no de inmunoglobulinas M (Bandas de IgM). Es un proceso complicado, pero cuya resolución se traducirá en beneficios para estos pacientes.
INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:
http://www.larazon.es/noticia/8613-avances-en-esclerosis-multiple