Un gran acte social i científic commemorarà en León el dia 26 de maig el Dia Mundial de l’esclerosi múltiple, que comptarà amb la presència de diferents personalitats de la política, cultura i esport de la societat lleonesa, segons va anunciar ahir en roda de premsa l’Associació Lleonesa d’Esclerosi Múltiple, Aldem. La conferència inaugural a la Universitat de León serà a càrrec del cap del Neurologia de l’Hospital de Basurto i membre de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), Alfredo Rodríguez- Antigüedad.Un gran acto social y científico conmemorará en León el día 26 de mayo el Día Mundial de la esclerosis múltiple, que contará con la presencia de distintas personalidades de la política, cultura y deporte de la sociedad leonesa, según anunció ayer en rueda de prensa la Asociación Leonesa de Esclerosis Múltiple, Aldem. La conferencia inaugural en la Universidad de León correrá a cargo del jefe del Neurología del Hospital de Basurto y miembro de la Sociedad Española de Neurología (SEN), Alfredo Rodríguez-Antigüedad .—Quins són els últims tractaments de la malaltia?
La malaltia cursa amb brots d’inflamació i els medicaments intenten que no apareguin les lesions ni els símptomes. Fins a fa quinze anys no hi havia cap medicació, però aviat sortiran al mercat nous tractaments amb més possibilitats de frenar la malaltia en molts casos. L’escenari que tenen ara les persones que comencin amb l’esclerosi múltiple no té res a veure amb el que van viure les que van començar fa vint-i-cinc anys.
—Quina importància té la detecció precoç?
És molt important sensibilitzar a la societat. Molts pacients relaten com fa uns quants anys se li va dormir una mà, o va perdre la sensibilitat en una cama momentàniament, però exemple, i no li va donar importància.
—Quins són els primers símptomes en una persona jove i sana?
Molts pacients debuten amb la pèrdua de visió d’un ull, uns altres veuen doble amb els canvis de mirada, pèrdua de força en un braç o una cama. Sempre cal acudir al metge i no deixar-ho passar. L’edat mitjana d’aparició dels símptomes és entre els 22 i els 28 anys
—Creu que tots els hospitals han de comptar amb unitats de escleroris múltiple?
Els pacients han de comptar amb tot el que necessiten, com qualsevol un altre pacient. Tenen una malaltia crònica, incurable i invalidant.
—El diagnòstic és senzill?
Per a un neuròleg sí. És una malaltia variable. Hi ha pacients que tenen recaigudes i uns altres no. La ressonància magnètica és obligatòria, però no definitiva. Cal descartar altres malalties que poden confurnirnos en el diagnòstic, que cursen amb una ressonància i una clínica molt semblada a l’esclerosi múltiple.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.diariodeleon.es/noticias/leon/hay-que-dar-toda-atencion-a-esclerosis-multiple-_528732.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

—¿Cuáles son los últimos tratamientos de la enfermedad?
La enfermedad cursa con brotes de inflamación y los medicamentos intentan que no aparezcan las lesiones ni los síntomas. Hasta hace quince años no había ninguna medicación, pero pronto saldrán al mercado nuevos tratamientos con más posibilidades de frenar la enfermedad en muchos casos. El escenario que tienen ahora las personas que empiecen con la esclerosis múltiple no tiene nada que ver con lo que vivieron las que comenzaron hace veinticinco años.
—¿Qué importancia tiene la detección precoz?
Es muy importante sensibilizar a la sociedad. Muchos pacientes relatan cómo hace unos cuantos años se le durmió una mano, o perdió la sensibilidad en una pierna momentáneamente, pero ejemplo, y no le dio importancia.
—¿Cuáles son los primeros síntomas en una persona joven y sana?
Muchos pacientes debutan con la pérdida de visión de un ojo, otros ven doble con los cambios de mirada, pérdida de fuerza en un brazo o una pierna. Siempre hay que acudir al médico y no dejarlo pasar. La edad media de aparición de los síntomas es entre los 22 y los 28 años
—¿Cree que todos los hospitales deben contar con unidades de escleroris múltiple?
Los pacientes deben contar con todo lo que necesitan, como cualquier otro paciente. Tienen una enfermedad crónica, incurable e invalidante.
—¿El diagnóstico es sencillo?
Para un neurólogo sí. Es una enfermedad variable. Hay pacientes que tienen recaídas y otros no. La resonancia magnética es obligatoria, pero no definitiva. Hay que descartar otras enfermedades que pueden confurnirnos en el diagnóstico, que cursan con una resonancia y una clínica muy parecida a la esclerosis múltiple.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

 

 

http://www.diariodeleon.es/noticias/leon/hay-que-dar-toda-atencion-a-esclerosis-multiple-_528732.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content