anhattan – Amb la seva postura perfecta i una vitalitat que exhala a cada pas, Martín Pinzón és un roure de 76 anys capaç de vèncer els límits de la seva edat per una bona causa. Des de fa quatre anys, aquesta motivació és la lluita contra l’esclerosi múltiple, un mal que ha tocat a molts dels seus amics.   Manhattan – Con su postura perfecta y una vitalidad que exhala a cada paso, Martín Pinzón es un roble de 76 años capaz de vencer los límites de su edad por una buena causa. Desde hace cuatro años, esa motivación es la lucha contra la esclerosis múltiple, un mal que ha tocado a muchos de sus amigos.

Per això, aquest 4 de març posarà a prova el seu cor per pujar més de 66 pisos fins al cim del Rockefeller Center. Serà un dels 1,500 participants, de 7 a 80 anys, en la competència anual “Climb to the top” de la Societat Nacional contra l’Esclerosi Múltiple. El seu anhel és recolzar als 10,000 novaiorquesos que sofreixen d’aquesta malaltia degenerativa dels músculs que encara no té cura.

Resident en Brooklyn fa 40 anys, Pinzón és la persona de més edat en la contesa i ostenta el rècord en la categoria de més de 60 anys. En 2011 el seu temps va ser de 16 minuts i mitjà, dos minuts menys que en 2009 i només 8 més que el vencedor de 34 anys. Aquesta vegada demana a Déu que mantingui el seu registre, encara que aclareix que aquest no és el veritable sentit del seu esforç. Entre els seus familiars i companys també ha recaptat uns $2,000 per donarlos el dia de la competència.

Aquest pare de tres professionals i avi de tres petits que li roben el somni, és capatàs del 787 de la Setena avinguda a Manhattan, en les escales de la qual manté les seves cames a to. Amb 22 anys en l’ofici, no relega en uns altres la supervisió de les sortides d’incendi, per la qual cosa dues vegades per setmana puja a peu 55 pisos per verificar que tot estigui com mana la llei. “Per això encara tinc la mateixa talla de pantalons de fa 55 anys quan vaig estar en l’Exèrcit a Colòmbia”, mostra agarrant-se el cinturó.

Confessa que és esportista nat però no dedicat. Ha corregut quatre maratons de Nova York i cada maig recorre 3.5 milles en Prospect Park a benefici de la comunitat mexicana. Si bé va deixar el futbol, trota i va al gimnàs diverses vegades per setmana i en la seva dieta el porc, els ous i els dolços són luxes que es dóna poques vegades.

La seva esposa Milvia li demana que es jubili i es dediqui a córrer i viatjar que és el que més li agrada, però aquesta gasela colombiana es posa de genolls una vegada i una altra per demostrar que encara no és la seva hora.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

 

 

http://www.eldiariony.com/article/20120302/NEWS/303029914/-1/allchannels

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

Por eso, este 4 de marzo pondrá a prueba su corazón para subir más de 66 pisos hasta la cima del Rockefeller Center. Será uno de los 1,500 participantes, de 7 a 80 años, en la competencia anual “Climb to the top” de la Sociedad Nacional contra la Esclerosis Múltiple. Su anhelo es apoyar a los 10,000 neoyorquinos que sufren de esta enfermedad degenerativa de los músculos que aún no tiene cura.

Residente en Brooklyn hace 40 años, Pinzón es la persona de más edad en la contienda y ostenta el récord en la categoría de más de 60 años. En 2011 su tiempo fue de 16 minutos y medio, dos minutos menos que en 2009 y sólo 8 más que el vencedor de 34 años. Esta vez pide a Dios que mantenga su registro, aunque aclara que ese no es el verdadero sentido de su esfuerzo. Entre sus familiares y compañeros también ha recaudado unos $2,000 para donarlos el día de la competencia.

Este padre de tres profesionales y abuelo de tres pequeños que le roban el sueño, es capataz del 787 de la Séptima avenida en Manhattan, en cuyas escaleras mantiene sus piernas a tono. Con 22 años en el oficio, no relega en otros la supervisión de las salidas de incendio, por lo que dos veces por semana sube a pie 55 pisos para verificar que todo esté como manda la ley. “Por eso aún tengo la misma talla de pantalón de hace 55 años cuando estuve en el Ejército en Colombia”, muestra agarrándose el cinturón.

Confiesa que es deportista nato pero no dedicado. Ha corrido cuatro maratones de Nueva York y cada mayo recorre 3.5 millas en Prospect Park a beneficio de la comunidad mexicana. Si bien dejó el futbol, trota y va al gimnasio varias veces por semana y en su dieta el puerco, los huevos y los dulces son lujos que se da pocas veces.

Su esposa Milvia le pide que se jubile y se dedique a correr y viajar que es lo que más le gusta, pero esta gacela colombiana se pone de rodillas una y otra vez para demostrar que aún no es su hora.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

 

 

http://www.eldiariony.com/article/20120302/NEWS/303029914/-1/allchannels

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content