L’equip de Neurologia Clínica de l’hospital escola d’Aguts “Dr Ramon Madariaga” (HEADRM) va convidar a metges generalistes, de família, clínics, oftalmòlegs i metges en general, dels diferents centres assistencials de Missions, a participar de la jornada esclerosi múltiple , que es durà a terme el 8 de març de 2013, de 9 a 12, a la sala d’usos múltiples del HEADRM. L’activitat és totalment gratuïta i el màxim és limitat.  El equipo de Neurología Clínica del hospital escuela de Agudos “Dr. Ramón Madariaga” (HEADRM) invitó a médicos generalistas, de familia, clínicos, oftalmólogos y médicos en general, de los diferentes Centros Asistenciales de Misiones, a participar de la jornada esclerosis múltiple, que se llevará a cabo el 8 de marzo de 2013, de 9 a 12, en el salón de usos múltiples del HEADRM. La actividad es totalmente gratuita y el cupo es limitado.

L’esclerosi múltiple és la malaltia neurològica progressiva més comú-després de l’epilèpsia en els adults joves.

            El neuròleg de l’HEADRM, doctor Emanuel Silva, va manifestar que l’objectiu és informar els col · legues d’aquesta malaltia per millorar el diagnòstic precoç, qüestió que influeix decididament en el pronòstic de la malaltia. “La convocatòria és principalment per metges generalistes, de família, clínics i oftalmòlegs ja que són els que veuen per primera vegada als pacients amb esclerosi múltiple”, va dir.

            En l’oportunitat, treballaran sobre diagnòstic clínic, diagnòstic per imatges, mètodes complementaris i tractaments disponibles.

            En aquest sentit Silva va explicar, l’esclerosi múltiple és la malaltia neurològica progressiva més comú-després de l’epilèpsia en els adults joves (20 a 50 anys), “la seva incidència en occident és d’1/1000 a 1/10000 casos d’acord a la regió estudiada. És la tercera causa adquirida de discapacitat a tot el món “.

            Alhora que va continuar, és una malaltia inflamatòria de base autoimmune (causada perquè el sistema immunitari ataca les cèl · lules del propi organisme) que afecta el cervell, els nervis òptics i la medul · la espinal provocant un florit ventall de símptomes que poden incloure, ceguesa, paràlisi motora, trastorns en la parla, trastorns en la micció (orinar constantment) o defecació, trastorns en la coordinació dels moviments, “sense tractament és progressiva i determina una gran discapacitat amb afectació intel · lectual i cognitiva”.

            Respecte a la importància del diagnòstic precoç el Professional manifestar, que detectar aviat incideix de gran manera en alentir el seu progrés cap a la discapacitat. De fet hi ha molts tractaments nous en fase d’investigació que sortiran al mercat en els propers 5 anys, el que determinarà una gran revolució amb el pronòstic de la malaltia, que de fet actualment ja és molt millor que dècades enrere.

Per a Inscripció i informes: https://sites.google.com/a/hospitalmadariaga.org/jornada-esclerosis-multiple/ o al mail: heacomunicacion@gmail.com   

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.misionesonline.net/noticias/06/02/2013/capacitar-n-a-m-dicos-de-misiones-sobre-diagn-stico-temprano-de-la-esclerosis-m-ltiple-en-el-hospital-escuela

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

 La esclerosis múltiple es la enfermedad neurológica progresiva más común- después de la epilepsia en los adultos jóvenes.

            El neurólogo del HEADRM, doctor Emanuel Silva, manifestó que el objetivo es informar a los colegas de ésta enfermedad para mejorar el diagnóstico precoz, cuestión que influye decididamente en el pronóstico de la enfermedad. “La convocatoria es principalmente para médicos generalistas, de familia, clínicos y  oftalmólogos ya que son quienes ven por primera vez a los pacientes con esclerosis múltiple”, dijo.

            En la oportunidad, trabajarán sobre diagnóstico clínico, diagnóstico por imágenes, métodos complementarios  y tratamientos disponibles.

            En este sentido Silva explicó, la esclerosis múltiple es la enfermedad neurológica progresiva más común- después de la epilepsia en los adultos jóvenes (20 a 50 años), “su incidencia en occidente es de 1/1000 a 1/10000 casos de acuerdo a la región estudiada. Es la tercera causa adquirida de discapacidad en todo el mundo”.

            Al tiempo que continuó, es una enfermedad inflamatoria de base autoinmune (causada porque el sistema inmunitario ataca las células del propio organismo) que afecta el cerebro, los nervios ópticos y la médula espinal provocando un florido abanico de síntomas que pueden incluir; ceguera, parálisis motora, trastornos en el habla, trastornos en la micción (orinar constantemente) o defecación, trastornos en la coordinación de los movimientos, “sin tratamiento es progresiva y determina una gran discapacidad con afectación intelectual y cognitiva”.

            Con respecto a la importancia del diagnóstico temprano el Profesional manifestó, que detectarla tempranamente incide de gran manera en enlentecer su progreso hacia la discapacidad. De hecho hay muchos tratamientos nuevos en fase de investigación que saldrán al mercado en los próximos 5 años, lo que determinará una gran revolución con el pronóstico de la enfermedad, que de hecho actualmente ya es mucho mejor que décadas atrás.

Para Inscripción e informes: https://sites.google.com/a/hospitalmadariaga.org/jornada-esclerosis-multiple/ o al mail:   heacomunicacion@gmail.com

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

 http://www.misionesonline.net/noticias/06/02/2013/capacitar-n-a-m-dicos-de-misiones-sobre-diagn-stico-temprano-de-la-esclerosis-m-ltiple-en-el-hospital-escuela

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content