El fòrum científic “Mis 100 metros por la Esclerosis Múltiple” ha reunit avui a Madrid a especialistes en aquesta malaltia neurològica, associacions de pacients i afectats amb l’objectiu de donar visibilitat a aquesta patologia, sensibilitzar la societat i oferir una visió global sobre la lluita contra ella.

Segons dades de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), que ha avalat aquest esdeveniment amb la col·laboració de diverses empreses farmacèutiques, a Espanya hi ha gairebé 50.000 persones afectades per esclerosi múltiple, una xifra que s’ha multiplicat per 2,5 en les dues últimes dècades.

És la primera causa de discapacitat per malaltia en adults joves, de 20 a 40 anys; els primers símptomes són alteració de la sensibilitat, dificultat per coordinar moviments i trastorns visuals.

Durant aquest fòrum, s’ha projectat la pel·lícula “100 metres”, que s’estrenarà el proper 4 de novembre, dirigida per Marcel Barrena i interpretada per Dani Rovira, Karra Elejalde i Alexandra Jiménez, que narra la història de superació de Ramon Arroyo, diagnosticat d’aquesta malaltia amb 32 anys.

Li van dir que no podria caminar 100 metres i va aconseguir realitzar la prova “Ironman”, considerada la més dura del triatló, han assenyalat els responsables d’aquest esdeveniment.

En el fòrum, el doctor Jorge Matías-Guiu, cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Clínic San Carlos de Madrid, ha manifestat: “L’esclerosi múltiple necessita un perfil de neuròlegs molt especialitzats i dedicats”, i ha defensat com a valor estratègic la relació neuròleg-pacient.

El cap del Servei de Neurologia de l’Hospital de Basurto (Bilbao), Alfredo Rodríguez-Antiguitat, ha assenyalat en el curs dels debats: “El futur dels pacients que comencen és diferent, el principal avanç és que ara hi ha medicaments, i amb ells els malalts poden tenir un brot fins cada 7 anys, a més, el diagnòstic ara pot fer-se des del primer brot “.

La jornada ha abordat aspectes com els canvis en la forma de percebre aquesta malaltia en els últims anys; les noves tendències d’aproximació a ella; les estratègies per mantenir-se actiu; i el repte de donar-li visibilitat social.

L’esclerosi múltiple afecta més a dones que a homes; tot i que no existeix cura, cada vegada es controla millor amb l’ajuda de fàrmacs, que aconsegueixen reduir el nombre, freqüència i intensitat dels brots amb els quals es presenta, així com la quantitat i el volum de lesions que apareixen en el cervell, informa la SEN.

L’esclerosi múltiple no és hereditària ni mortal, però té un enorme impacte en els pacients i les seves famílies, ia nivell social i laboral. Al món hi ha unes 2.300.000 persones que viuen amb aquesta malaltia.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.lavanguardia.com/local/madrid/20161014/411010329497/cien-metros-por-la-esclerosis-multiple-mas-visibilidad-para-esta-enfermedad.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content