Secció de Bohol d’Oñati de bàsquet club es recaptar fons de dissabte per l’Associació ademgi  La sección de baloncesto del club aloña de oñati recaudará el sábado fondos para la asociación ademgi

Bàsquet estirar-se a ciutat cap a l’Associació de Multiple sclerosis de Guipúscoa (Ademgi) amb una jornada dedicada a recaptar fons que tindrà lloc el proper dissabte. El promotor de la iniciativa és el jugador de el Natra Oñati, Asier de l’església, a la qual fa uns quants mesos diagnosticat la malaltia. “He plantejat la idea del Club i donaven la benvinguda amb els braços oberts,” explica aquest zumarragarra.

 Amb gust de xocolata de l’esport seran els ingredients del dia de solidaritat a favor de l’esclerosi múltiple que començarà amb una conferència que tindrà lloc a la casa de cultura a les hores de 1230. Les Jornades tindran part un neuròleg de Ademgi, l’església propi i un també està patint aquesta malaltia autoimmune, en què les defenses del cos atacar les neurones i avui al País Basc que afecten 2.200 persones (un per cada mil habitants).

 Després de la presentació, l’esdeveniment principal es durà a terme durant la festa a les 18: 00 hores s’enfrontarà a Zubikoa a la Natra Oñati, actualment líder en la seva categoria (EBA), amb la: Zornotza, que és el segon. “L’entrada es carregarà al públic, incloent-hi socis, per dos euros i un euro per als nens”, adverteix Aratz Losada en nom de la secció de bàsquet de Aloña Mendi. A més a més, el patrocinador de l’equip, l’empresa Natra, s’encarrega de portar la xocolata que se serveix en un got amb una pasta (cortesia d’Eroski) al preu d’un euro. El sorteig del pernil habitual recaptació de fons també es destinaran a Ademgi.

 primers símptomes

 Amb coratge

 Va ser durant la passada temporada d’esports quan Asier l’església va començar a notar els primers símptomes de la malaltia. “L’espatlla és adormit i mirant cap avall de la columna lumbar em adormir; van fer proves i no vaig trobar res. Amb el temps passava, però a l’agost em vaig aixecar em un dia amb dos dits totalment adormit, si arribo a clavar alguna cosa llavors jo no sento res. Una setmana més o menys vaig començar a tenir la mateixa sensació de la sola del peu al genoll i anar al metge; Després de fer-me totes les ressonàncies del món em diagnosticar esclerosi “, ens parla de l’església que després després d’haver passat per nombrosos equips – ha jugat en l’Atletico de San Sebastián, Cartagena, Castelló, Zamora, Santander, l’Azpeitia Iraurgi…-, dos la recalada de temporada fet a la Oñati de Natra on diu que se”sent molt còmode”.

 “Els símptomes són continus 24 hores al dia,”, diu aquest zumarragarra que està vinculat al bàsquet des de 16 anys. En el seu cas, la condició era evident amb la incomoditat de colze a les mans i de genoll de dits. “Tinc aquests cabuda d’àrees, encara que no he perdut fins a la data no un gram de la força,” detalls de l’església. 30 Anys d’edat s’enfronta a la malaltia amb valentia, encara que diu que la majoria està costant-li és el que passa per la preocupació despertat entre els seus familiars.

 Ara que estic bé i no crec que em pot portar la malaltia; Estic esperant que vaig tractar a tu mateix”, va dir en el moment que diu que ha après a”més valor”, per exemple, formació. “Ara m’agrada més, entre altres coses perquè no sé quan vaig a haver de retirar; abans deia que en 40… “, exposa mentre que es desaprofita simpatia;” un gest que es repeteix durant tota l’entrevista.

 Quan li van diagnosticar aquesta condició posar en contacte amb d’Ademgi per a més detalls de la mateixa i veient que es podria donar un cable de cara a captar recursos amb els quals l’Associació fer satisfer les necessitats dels malalts, va plantejar la idea a la secció de bàsquet de la Bohol que no va dubtar a donar-li suport. La iniciativa de solidaritat se celebrarà el dissabte amb la col·laboració d’estudis reglats.

 L’esclerosi múltiple és una malaltia que afecten adult entre 20 i 40 anys. A causa dels seus efectes sobre el sistema nerviós central provoca debilitat muscular, manca de control de les extremitats i sensibilitat… i en els casos més greus una mobilitat reduïda i invalidesa. La lluita contra aquesta malaltia sense una cura descobert avança a poc a poc. Tractaments actuals estan aconseguint frenar la seva progressió i alleujar els símptomes clínics en alguns casos.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.noticiasdegipuzkoa.com/2013/02/19/vecinos/debagoiena/canastas-por-la-esclerosis-multiple

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

EL baloncesto echará un capote a la asociación de Esclerosis Múltiple de Gipuzkoa (Ademgi) con un día dedicado a recaudar fondos que tendrá lugar el próximo sábado. El promotor de la iniciativa es el jugador del Natra Oñati, Asier de la Iglesia, al que hace unos meses le diagnosticaron la enfermedad. “Le planteé la idea al club y la acogieron con los brazos abiertos”, explica este zumarragarra.

Deporte con sabor a chocolate serán los ingredientes de la jornada solidaria a favor de la esclerosis múltiple que arrancará con una charla que se impartirá en la casa de cultura a las 12.30 horas. En la conferencia tomarán parte un neurólogo de Ademgi, el propio de la Iglesia y un oñatiarra que también padece esta enfermedad autoinmune en la que las defensas del cuerpo atacan a las neuronas, y que hoy en día en Euskadi afecta a 2.200 personas (una de cada mil habitantes).

Tras la ponencia, el acto central se desarrollará durante el partido que a las 18.00 horas enfrentará en Zubikoa al Natra Oñati, actualmente líder de su categoría (EBA), con el Zornotza, que es segundo. “La entrada se cobrará a todo el público, incluidos los socios, a dos euros y a un euro en el caso de los niños”, informa Aratz Losada en representación de la sección de baloncesto del Aloña Mendi. Además, el patrocinador del equipo, la empresa Natra, se encargará de aportar el chocolate que se servirá en un vaso acompañado de un bollo (por gentileza de Eroski) al precio de un euro. La recaudación de la habitual rifa del jamón se destinará igualmente a Ademgi.

primeros síntomas

Con valentía

Fue durante la pasada temporada deportiva cuando Asier de la Iglesia comenzó a notar los primeros síntomas de su enfermedad. “El hombro se me quedaba dormido y al mirar hacia abajo la zona lumbar se me entumecía; me hicieron diferentes pruebas y no encontraron nada. Con el tiempo se me pasó, pero en agosto me levanté un día con dos dedos de la mano completamente dormidos, si me llego a clavar entonces algo no siento nada. A la semana más o menos empecé a tener la misma sensación desde la planta de los pies hasta la rodilla y fui al médico; después de hacerme todas las resonancias del mundo me detectaron esclerosis”, relata de la Iglesia que tras de haber pasado por numerosos equipos -ha jugado en el Atlético de San Sebastián, Cartagena, Castellón, Zamora, Santander, el Iraurgi de Azpeitia…-, hace dos temporada recaló en el Natra Oñati donde dice estar “muy a gusto”.

“Los síntomas son continuos durante las 24 horas del día”, asegura este zumarragarra que lleva ligado al baloncesto desde los 16 años. En su caso, la afección se manifiesta con molestias desde el codo hasta las manos y desde la rodilla hasta los pies. “Tengo esas zonas dormidas, aunque no he perdido hasta la fecha ni un gramo de fuerza”, detalla de la Iglesia. A sus 30 años afronta la enfermedad con valentía, si bien afirma que lo más le está costando es contar lo que le sucede por la preocupación que despierta entre sus allegados.

“En estos momentos me encuentro bien y no pienso a que me puede llevar la enfermedad; estoy a la espera de que me mediquen”, señala, al tiempo que comenta que ha aprendido a “valorar más”, por ejemplo, los entrenamientos. “Ahora me divierto mucho más, entre otras cosas porque no sé cuando me voy a tener que retirar; antes decía que a los 40…”, expone mientras derrocha simpatía; un gesto que se repite durante toda la entrevista.

Cuando le diagnosticaron esta afección se puso en contacto con Ademgi para conocer más detalles de la misma, y viendo que podía echar un cable de cara a captar recursos con los que la asociación haga frente a las necesidades de los enfermos, planteó la idea a la sección de baloncesto del Aloña que no dudó en apoyarla. La iniciativa solidaria se llevará a cabo el sábado con la colaboración del Consistorio.

La esclerosis múltiple es una dolencia que afecta a jóvenes-adultos de entre 20 y 40 años. A causa de sus efectos sobre el sistema nervioso central provoca debilidad muscular, falta de control de las extremidades y de sensibilidad…, y en los casos más severos una movilidad reducida e invalidez. El combate contra esta enfermedad sin cura descubierta avanza poco a poco. Los tratamientos actuales están consiguiendo retrasar su progresión y aliviar en algunos casos los síntomas clínicos.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.noticiasdegipuzkoa.com/2013/02/19/vecinos/debagoiena/canastas-por-la-esclerosis-multiple

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content