MADRID, 11 d’octubre (EUROPA PRESS) –

   El Consell de Govern ha acordat avui prorrogar l’atenció a 158 persones afectades per esclerosi múltiple i altres malalties desmielinitzants, totes elles amb alt nivell de dependència, al Centre d’Esclerosi Múltiple de la Comunitat de Madrid ‘Alicia Koplowitz’, segons ha informat en roda de premsa el conseller de Presidència i Justícia i portaveu del Govern regional, Salvador Victoria.MADRID, 11 Oct. (EUROPA PRESS) –

   El Consejo de Gobierno ha acordado este jueves prorrogar la atención a 158 personas afectadas por esclerosis múltiple y otras enfermedades desmielinizantes, todas ellas con alto nivel de dependencia, en el Centro de Esclerosis Múltiple de la Comunidad de Madrid ‘Alicia Koplowitz’, según ha informado en rueda de prensa el consejero de Presidencia y Justicia y portavoz del Gobierno regional, Salvador Victoria.

L’Executiu regional ha autoritzat la despesa de més de 2,5 milions d’euros per mantenir l’atenció a aquestes persones afectades i que puguin seguir sent ateses. Concretament, la Comunitat de Madrid té concertades en aquest centre 96 places d’atenció residencial integral, 32 de centre de dia i 30 d’atenció en règim ambulatori.

   El Centre d’Esclerosi Múltiple Alicia Koplowitz, situat al districte de Vicálvaro, es va inaugurar el 2004 com a fruit d’un conveni entre la Comunitat de Madrid, l’Ajuntament de la capital i la Fundació Alicia Koplowitz per donar servei especialitzat als malalts d’esclerosi múltiples i d’un altre tipus d’afectats per malalties similars. En virtut d’aquest acord, l’Administració regional li correspon la gestió del centre.

   A més d’oferir una atenció integral i especialitzada, és un referent en investigació i formació de professionals dedicats a cura de malalts d’esclerosi.

   L’Esclerosi Múltiple és una malaltia que afecta el sistema nerviós central que invalida i que generalment és progressiva. Pot causar trastorns físics, emocionals i sociolaborals. Les últimes dades reflecteixen que aquesta malaltia apareix entre els 20 i els 40 anys i afecta amb més freqüència a les dones.

PROP DE 400 MILIONS, A POLÍTIQUES DE DISCAPACITAT

   El Centre Alicia Koplowitz es va fundar amb l’objectiu d’ajudar a les persones que pateixen aquesta malaltia a aconseguir la major autonomia possible, així com per oferir una atenció especialitzada per donar resposta a situacions i necessitats que requereixen una disposició de recursos molt determinats i una assistència específica per al tipus de patologia que atén.

   “La Comunitat de Madrid té com a objectiu en matèria d’afers socials caminar cap a la màxima especialització dels serveis. Hem d’oferir a cada persona el recurs més adequat a la seva situació”, ha destacat Victòria, que ha dit que el 2011, la Comunitat de Madrid va destinar prop de 400 milions d’euros a polítiques de discapacitat.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

 http://www.europapress.es/madrid/noticia-comunidad-prorroga-atencion-158-personas-afectadas-esclerosis-multiple-centro-alicia-koplowitz-20121011142734.html

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

El Ejecutivo regional ha autorizado el gasto de más de 2,5 millones de euros para mantener la atención a estas personas afectadas y que puedan seguir siendo atendidas. Concretamente, la Comunidad de Madrid tiene concertadas en este centro 96 plazas de atención residencial integral, 32 de centro de día y 30 de atención en régimen ambulatorio.

   El Centro de Esclerosis Múltiple Alicia Koplowitz, situado en el distrito de Vicálvaro, se inauguró en 2004 como fruto de un convenio entre la Comunidad de Madrid, el Ayuntamiento de la capital y la Fundación Alicia Koplowitz para dar servicio especializado a los enfermos de esclerosis múltiples y de otro tipo de afectados por enfermedades similares. En virtud de este acuerdo, a la Administración regional le corresponde la gestión del centro.

   Además de ofrecer una atención integral y especializada, es un referente en investigación y formación de profesionales dedicados al cuidado de enfermos de esclerosis.

   La Esclerosis Múltiple es una enfermedad que afecta al sistema nervioso central que invalida y que generalmente es progresiva. Puede causar trastornos físicos, emocionales y sociolaborales. Los últimos datos reflejan que esta enfermedad aparece entre los 20 y los 40 años y afecta con más frecuencia a las mujeres.

CERCA DE 400 MILLONES, A POLÍTICAS DE DISCAPACIDAD

   El Centro Alicia Koplowitz se fundó con el objetivo de ayudar a las personas que padecen esta enfermedad a conseguir la mayor autonomía posible, así como para ofrecer una atención especializada para dar respuesta a situaciones y necesidades que requieren una disposición de recursos muy determinados y una asistencia específica para el tipo de patología que atiende.

   “La Comunidad de Madrid tiene como objetivo en materia de asuntos sociales caminar hacia la máxima especialización de los servicios. Tenemos que ofrecer a cada persona el recurso más adecuado a su situación”, ha destacado Victoria, que ha dicho que en 2011, la Comunidad de Madrid destinó cerca de 400 millones de euros a políticas de discapacidad.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

  http://www.europapress.es/madrid/noticia-comunidad-prorroga-atencion-158-personas-afectadas-esclerosis-multiple-centro-alicia-koplowitz-20121011142734.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content