Una nova investigació mostra que la RM llança canvis en el flux sanguini cerebral associat amb anormalitats venosas no específiques de l’esclerosi múltiple i no contribueixen a la seva gravetat, malgrat el que alguns investigadors han especulat. Els resultats de l’estudi van ser publicats on line, el 21 d’agost, per la Societat Radiològica d’Amèrica del Nord en la revista Radiology.   Una nueva investigación muestra que la RM arroja cambios en el flujo sanguíneo cerebral asociado con anormalidades venosas no específicas de la esclerosis múltiple y no contribuyen a su gravedad, a pesar de lo que algunos investigadores han especulado. Los resultados del estudio fueron publicados on line, el 21 de agosto, por la Sociedad Radiológica de América del Norte en la revista Radiology.

“La RM permet una avaluació precisa del flux sanguini cerebral que és crucial per als nostres resultats”, va dir Simone Marziali, MD, del Departament de Diagnòstic per Imatge a la Universitat de Roma Tor Vergata a Roma.

L’EM és una malaltia del sistema nerviós central en el qual el sistema immunològic del cos ataca els nervis. Hi ha diferents tipus d’EM, i els símptomes i gravetat varien àmpliament. Informes recents suggereixen una associació altament significativa entre l’EM i la insuficiència venosa crònica del cefaloraquidi (CCSVI), una condició caracteritzada per un flux sanguini compromès en les venes que drenen la sang del cervell. Aquesta correlació ha generat gran atenció de la comunitat científica i els mitjans de comunicació en els últims anys, augmentant la possibilitat que l’EM pot ser tractada amb procediments endovasculares com la col·locació de stents. No obstant això, el paper de les alteracions del flux sanguini cerebral en pacients amb esclerosi múltiple segueix sent poc clara.

Per investigar això més investigadors italians van comparar, el flux sanguini cerebral en 39 pacients amb EM i 26 participants sans de control. Vint-i-cinc dels pacients amb EM i 14 dels controls sans van ser positius en CCSVI, basat en troballes (CDU) Color-Doppler d’ultrasò. Els investigadors van utilitzar la susceptibilitat dinàmica amb contrast (DSC) de ressonància magnètica per avaluar el flux sanguini en el cervell dels grups d’estudi. DSC RM ofereix una avaluació més precisa del flux sanguini cerebral que la de CDU. MRI i CDU es van utilitzar per avaluar dues estructures anatòmiques diferents.

Mentre que els pacients de CCSVI van mostrar una disminució del flux sanguini cerebral i de volum en comparació dels seus homòlegs que no tenien CCSVI-, no va haver-hi una interacció significativa entre l’EM i CCSVI per a cap dels paràmetres de flux de sang. A més, els investigadors no van trobar cap correlació entre el flux sanguini cerebral i el volum de la matèria blanca del cervell i de la gravetat de la discapacitat en pacients amb EM.

Els resultats suggereixen que CCSVI no és una condició patològica relacionada amb l’EM, segons el Dr. Marziali, però probablement només un epifenómeno (un procés accessori que ocorre en el curs d’una malaltia que no està necessàriament relacionada amb aquesta mateixa malaltia). Aquesta determinació és important perquè, fins a la data, els estudis de la prevalença de CCSVI en pacients amb EM han proporcionat resultats concloents.

“Aquest estudi demostra clarament l’important paper de la ressonància magnètica en la definició i comprensió de les causes de l’esclerosi múltiple”, va dir el Dr. Marziali. “Crec que, en el futur, serà necessari utilitzar eines de diagnòstic més potents i avançades per obtenir una millor comprensió d’aquesta i altres malalties encara en estudi.”

“Els canvis hemodinámicos cerebrals associats amb la insuficiència venosa crònica del cefaloraquidi (CCSVI) no són específics per a l’esclerosi múltiple (EM) i no contribueixen a la seva gravetat.” Els Col·laboressis d el Dr. Marziali van ser Francesco G. Garaci, MD, Alessandro Meschini, MD, Maria Fornari, MD, Silvia Rossi, MD, Milena Melis, MD, Sebastiano Fabiano, MD, Matteo Stefanini, MD, Giovanni Simonetti, MD, Diego Centonze, MD, i Roberto Floris, MD

 INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.msrc.co.uk/index.cfm?fuseaction=show&pageid=2479&CFID=4728623&CFTOKEN=30016981

 

 

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.apertium.org/index.php?id=translatetext

  “La RM permite una evaluación precisa del flujo sanguíneo cerebral que es crucial para nuestros resultados”, dijo Simone Marziali, MD, del Departamento de Diagnóstico por Imagen en la Universidad de Roma Tor Vergata en Roma.

La EM es una enfermedad del sistema nervioso central en el que el sistema inmunológico del cuerpo ataca los nervios. Hay diferentes tipos de EM, y los síntomas y gravedad varían ampliamente. Informes recientes sugieren una asociación altamente significativa entre la EM y la insuficiencia venosa crónica del cefalorraquídeo (CCSVI), una condición caracterizada por un flujo sanguíneo comprometido en las venas que drenan la sangre del cerebro. Esta correlación ha generado gran atención de la comunidad científica y los medios de comunicación en los últimos años, aumentando la posibilidad de que la EM puede ser tratada con procedimientos endovasculares como la colocación de stents. Sin embargo, el papel de las alteraciones del flujo sanguíneo cerebral en pacientes con esclerosis múltiple sigue siendo poco clara.

Para investigar esto más investigadores italianos compararon, el flujo sanguíneo cerebral en 39 pacientes con EM y 26 participantes sanos de control. Veinticinco de los pacientes con EM y 14 de los controles sanos fueron positivos en CCSVI, basado en hallazgos (CDU) Color-Doppler de ultrasonido. Los investigadores utilizaron la susceptibilidad dinámica con contraste (DSC) de resonancia magnética para evaluar el flujo sanguíneo en el cerebro de los grupos de estudio. DSC RM ofrece una evaluación más precisa del flujo sanguíneo cerebral que la de CDU. MRI y CDU se utilizaron para evaluar dos estructuras anatómicas diferentes.

Mientras que los pacientes de CCSVI mostraron una disminución del flujo sanguíneo cerebral y de volumen en comparación con sus homólogos que no tenían CCSVI-, no hubo una interacción significativa entre la EM y CCSVI para ninguno de los parámetros de flujo de sangre. Además, los investigadores no encontraron ninguna correlación entre el flujo sanguíneo cerebral y el volumen de la materia blanca del cerebro y de la gravedad de la discapacidad en pacientes con EM.

Los resultados sugieren que CCSVI no es una condición patológica relacionada con la EM, según el Dr. Marziali, pero probablemente sólo un epifenómeno (un proceso accesorio que ocurre en el curso de una enfermedad que no está necesariamente relacionada con esta misma enfermedad). Esta determinación es importante porque, hasta la fecha, los estudios de la prevalencia de CCSVI en pacientes con EM han proporcionado resultados concluyentes.

“Este estudio demuestra claramente el importante papel de la resonancia magnética en la definición y comprensión de las causas de la esclerosis múltiple”, dijo el Dr. Marziali. “Creo que, en el futuro, será necesario utilizar herramientas de diagnóstico más potentes y avanzadas para obtener una mejor comprensión de esta y otras enfermedades todavía en estudio.”

“Los cambios hemodinámicos cerebrales asociados con la insuficiencia venosa crónica del cefalorraquídeo (CCSVI) no son específicos para la esclerosis múltiple (EM) y no contribuyen a su gravedad.” Los Colaborares d el Dr. Marziali fueron Francesco G. Garaci, MD, Alessandro Meschini, MD, Maria Fornari, MD, Silvia Rossi, MD, Milena Melis, MD, Sebastiano Fabiano, MD, Matteo Stefanini, MD, Giovanni Simonetti, MD, Diego Centonze, MD, y Roberto Floris, MD.

 

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.msrc.co.uk/index.cfm?fuseaction=show&pageid=2479&CFID=4728623&CFTOKEN=30016981

 

 

TRADUCIDO AUTOMÁTICAMENTE POR:
LA BARRA DE GOOGLE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content