L’Associació Salamanca d’Esclerosi Múltiple (ASDEM) programa per al proper divendres una campanya d’informació sobre la malaltia amb 25 taules distribuïdes per la ciutat La Asociación Salmantina de Esclerosis Múltiple (ASDEM) programa para el próximo viernes una campaña de información sobre la enfermedad con 25 mesas distribuidas por la ciudad

El president de ASDEM, Felip Ramos, i el neuròleg i mienbro del consell mèdic assessor, Jesús Cacho, han persentado aquest matí una campanya que pretén donar informació sobre l’esclerosi múltiple. Per això, vint taules les ha de distribuir Salamanca per tal d’apropar als ciutadans tractaments, activitats associades (fisioteràpia, logopèdia, psicologia, teràpia ocupacional) i informació sobre un habitatge tutelat (on es tracten de 4 a 5 persones durant un mes, les 24 hores del dia, de manera especialitzada).

 Malgrat la crisi i les retallades, tots els serveis de ASDEM es mantenen. Segons ha informat el seu president, les ajudes de la Junta de Castella i Lleó arriben tard i estan també a l’espera de les de la Diputació, Ajuntament i algunes empreses. Reconeix que han baixat i no saben quan les van a percebre. No obstant això, els avenços en la malaltia són notables i l’assistència als malalts ha millorat recentment. Segons explica Jesús Cacho, a l’hospital hi ha una unitat d’atenció específica a aquests malalts: atenció general en la seva pròpia unitat.”Hem tractat de desenvolupar bona assistència clínica, amb criteris diagnòstics moderns i avançats”, explicava.

A més ha informat de nous èxits: “Hem fet una investigació bàsica, des del punt de vista del líquid cefaloraquidi. Es tracta d’una investigació històrica, des fa molts anys i en diferents aspectes (immunològics, amb limfòcits, etc) que ara són la base dels actuals tractaments. A Nova Orleans s’han obtingut resultats molt importants d’un fàrmac anteriorment utilitzat per al tractament de la leucèmia. Ara ho estem fent servir per l’esclerosi i els resultats són notables. Es subministren cinc injeccions durant cinc dies i una dosi de record a l’any. Hem avançat tant en la fisicopatología de la malaltia, com en els símptomes “.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.salamanca24horas.com/local/75936-criterios-diagnosticos-modernos-y-avanzados-en-el-tratamiento-de-la-esclerosis-multiple

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

El presidente de ASDEM, Felipe Ramos, y el neurólogo y mienbro del consejo médico asesor, Jesús Cacho, han persentado esta mañana una campaña que pretende dar información sobre la esclerosis múltiple. Para ello, veinticinco mesas serán distribuidas por Salamanca con el fin de acercar a los ciudadanos tratamientos, actividades asociadas (fisioterapia, logopedia, psicología, terapia ocupacional) e informacion sobre una vivienda tutelada (donde se tratan de 4 a 5 personas durante un mes, las 24 horas del día, de forma especializada).

Pese a la crisis y los recortes, todos los servicios de ASDEM se mantienen. Según ha informado su presidente, las ayudas de la Junta de Castilla y León llegan tarde y están también a la espera de las de la Diputación, Ayuntamiento y algunas empresas. Reconoce que han bajado y no saben cuándo las van a percibir. Sin embargo, los avances en la enfermedad son notables y la asistencia a los enfermos ha mejorado recientemente. Según explica Jesús Cacho, en el hospital hay una unidad de atención específica a estos enfermos: atención general en su propia unidad. “Hemos tratado de desarrollar buena asistencia clínica, con criterios diagnósticos modernos y avanzados”, explicaba.

Además ha informado de nuevos logros: “Hemos realizado una investigación básica, desde el punto de vista del líquido cefalorraquídeo. Se trata de una investigación histórica, desde hace muchos años y en distintos aspectos (inmunológicos, con linfocitos, etc) que ahora son la base de los actuales tratamientos. En Nueva Orleans se han obtenido resultados muy importantes de un fármaco anteriormente utilizado para el tratamiento de la leucemia. Ahora lo estamos usando para la esclerosis y los resultados son notables. Se suministran cinco inyecciónes durante cinco días y una dosis de recuerdo al año. Hemos avanzado tanto en la fisicopatología de la enfermedad, como en los síntomas”.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.salamanca24horas.com/local/75936-criterios-diagnosticos-modernos-y-avanzados-en-el-tratamiento-de-la-esclerosis-multiple

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content