El paratge acull una prova de muntanya per recaptar fons a favor de l’esclerosi múltiple. ‘Illeta Extreme Canàries 50’ recorrerà una ruta de més de 16 quilòmetres.El paraje acoge una prueba de montaña para recaudar fondos a favor de la esclerosis múltiple. ‘Isleta Extreme Canarias 50’ recorrerá una ruta de más de 16 kilómetros.

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA
El paisatge protegit de la Illeta s’obrirà als aficionats a l’esport durant només unes hores. El proper 1 de desembre es celebrarà en aquesta zona militar la Illeta Extreme Canàries 50, una cursa de muntanya organitzada per una bona causa: donar suport a les persones afectades per l’esclerosi múltiple. Aquest esdeveniment esportiu estarà obert tant a militars com a civils a través d’una quota d’inscripció de 10 euros.

Els corredors gaudiran dels paratges naturals de la Illeta, tancats al públic general, durant un recorregut de 16,8 quilòmetres en els quals es pujaran els tres pics amb un percentatge de desnivell en alguns punts del 17,5 per cent. La inscripció es tanca el 19 de novembre i fins avui hi ha unes 200 esportistes apuntats, la meitat d’ells militars.

La cita coincideix amb la celebració de la festivitat de la Immaculada Concepció, patrona de la Infanteria Espanyola. Per això el Club Esportiu Canàries No 50, amb el suport de la Brigada d’Infanteria Lleugera de Canàries XVI i el Regiment d’Infanteria Canàries N º 50, organitzen la Illeta Extreme Canàries 50 a aquesta data.

“La carrera transcorre pel camp militar de la Illeta, un dels pocs paradisos que queden. És una carrera dura, però ràpida, de poc més de 16 quilòmetres”, va explicar ahir el coronel Óscar Sánchez Artiles. “Anem a córrer tots, jo inclòs, perquè és una causa important”, va afegir.

La sortida i arribada serà al pati d’Armes del RIL Canàries No 50, a partir de les 9.30 hores. La recollida de dorsals es realitzarà el dia de la prova de 8.00 a 9.00 hores, a la caserna. Per als corredors que arribin amb cotxe s’habilitarà una zona d’aparcament limitat dins de l’aquarterament.

Pel que fa als premis, en la categoria civil es lliuraran al primer d’absoluta, sènior (de 18 a 30 anys), veterans 1 (de 31 a 45 anys) i veterans 2 (de 46 a 65 anys). D’altra banda, en la categoria militar es lliuraran al primer d’absoluta, sènior (de 18 a 40 anys) i veterà (de 40 a 65 anys).

“És la primera vegada que l’Exèrcit dóna suport amb un acte d’aquest tipus a una ONG, per la qual cosa ens sentim molt orgullosos”, va dir ahir la presidenta de l’Associació Provincial d’Esclerosi Múltiple (APEM), Lilí Quintana. “Amb aquesta carrera pretenem donar-los visibilitat a les persones amb esclerosi múltiple. Canàries és una regió amb especial prevalença d’aquesta malaltia, sobretot en dones”, va afegir Quintana, que va reconèixer que aquest any li està costant molt a l’associació reunir els diners suficients per mantenir les seves activitats.

“És molt difícil aconseguir diners en aquests temps que corren. No pretenem portar les guardioles plenes el proper 1 de desembre, amb el coneixement de la esclerosi múltiple, amb que tingui visibilitat, ens conformem”, ha subratllat la presidenta de APEM, acompanyada pel coronel Óscar Sánchez Artiles i el tinent coronel José Manuel Orban Rodríguez.

El Club Esportiu Canàries No 50 organitza la prova esportiva amb la finalitat de potenciar l’esport a Gran Canària i fomentar així mateix els valors i virtuts militars. Per ajudar els membres de l’APEM es col · locarà un estand en què cada participant podrà donar lliurement els diners que consideri oportú. “Uns pocs euros signifiquen molt”, va dir el coronel Sánchez Artiles.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.laprovincia.es/sociedad/2012/11/03/carrera-solidaria-isleta-militar/494675.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA
El paisaje protegido de La Isleta se abrirá a los aficionados al deporte durante sólo unas horas. El próximo 1 de diciembre se celebrará en esta zona militar la Isleta Extreme Canarias 50, una carrera de montaña organizada por una buena causa: apoyar a las personas afectadas por la esclerosis múltiple. Este evento deportivo estará abierto tanto a militares como a civiles a través de una cuota de inscripción de 10 euros.

Los corredores disfrutarán de los parajes naturales de La Isleta, cerrados al público general, durante un recorrido de 16,8 kilómetros en los que se subirán los tres picos con un porcentaje de desnivel en algunos puntos del 17,5 por ciento. La inscripción se cierra el 19 de noviembre y hasta la fecha hay unas 200 deportistas apuntados, la mitad de ellos militares.

La cita coincide con la celebración de la festividad de la Inmaculada Concepción, patrona de la Infantería Española. Por ello el Club Deportivo Canarias No 50, con el apoyo de la Brigada de Infantería Ligera de Canarias XVI y el Regimiento de Infantería Canarias Nº 50, organizan la Isleta Extreme Canarias 50 en esta fecha.

“La carrera transcurre por el campo militar de La Isleta, uno de los pocos paraísos que quedan. Es una carrera dura, pero rápida, de poco más de 16 kilómetros”, explicó ayer el coronel Óscar Sánchez Artiles. “Vamos a correr todos, yo incluido, porque es una causa importante”, añadió.

La salida y llegada será en el patio de Armas del RIL Canarias No 50, a partir de las 9.30 horas. La recogida de dorsales se realizará el día de la prueba de 8.00 a 9.00 horas, en el acuartelamiento. Para los corredores que lleguen en coche se habilitará una zona de aparcamiento limitado dentro del acuartelamiento.

En cuanto a los premios, en la categoría civil se entregarán al primero de absoluta, sénior (de 18 a 30 años), veteranos 1 (de 31 a 45 años) y veteranos 2 (de 46 a 65 años). Por otra parte, en la categoría militar se entregarán al primero de absoluta, sénior (de 18 a 40 años) y veterano (de 40 a 65 años).

“Es la primera vez que el Ejército apoya con un acto de este tipo a una ONG, por lo que nos sentimos muy orgullosos”, dijo ayer la presidenta de la Asociación Provincial de Esclerosis Múltiple (APEM), Lilí Quintana. “Con esta carrera pretendemos darles visibilidad a las personas con esclerosis múltiple. Canarias es una región con especial prevalencia de esta enfermedad, sobre todo en mujeres”, añadió Quintana, que reconoció que este año le está costando mucho a la asociación reunir el dinero suficiente para mantener sus actividades.

“Es muy difícil conseguir dinero en estos tiempos que corren. No pretendemos llevarnos las huchas llenas el próximo 1 de diciembre, con que se conozca la esclerosis múltiple, con que tenga visibilidad, nos conformamos”, subrayó la presidenta de APEM, acompañada por el coronel Óscar Sánchez Artiles y el teniente coronel José Manuel Orban Rodríguez.

El Club Deportivo Canarias No 50 organiza la prueba deportiva con la finalidad de potenciar el deporte en Gran Canaria y fomentar asimismo los valores y virtudes militares. Para ayudar a los miembros de la APEM se colocará un stand en el que cada participante podrá donar libremente el dinero que considere oportuno. “Unos pocos euros significan mucho”, dijo el coronel Sánchez Artiles.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.laprovincia.es/sociedad/2012/11/03/carrera-solidaria-isleta-militar/494675.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content