La campanya ‘Busti zaitez’ torna en la seva vuitena edició a reclamar suport solidari i econòmic.  La campaña ‘Busti zaitez’ vuelve en su octava edición a reclamar apoyo solidario y económico.

Puntual a la cita, demà diumenge, arriba una nova trucada d’atenció solidària; l’octava, de la campanya ‘Busti zaitez-Mulla’t’ per l’esclerosi múltiple, que tindrà lloc en les piscines de Majori.
Els objectius d’aquesta jornada solidària, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple, en col·laboració amb l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Guipúscoa (ADEMGI), són sensibilitzar i informar a la societat sobre la problemàtica que presenta aquesta malaltia neurològica i obtenir ingressos destinats a finançar els serveis de rehabilitació, que l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Guipúscoa ofereix a les persones afectades en el nou Centre d’esclerosi múltiple i altres malalties neurològiques, que després d’anys d’espera s’inaugurava, a Donosti, al maig del 2007.
L’esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que consisteix en la inflamació espontània del cervell i la medul·la. Com a conseqüència d’aquest efecte es produeix una pèrdua de nervis i mielina (greix que envolta als nervis), la qual cosa provoca la proliferació de cicatrius pel sistema nerviós.
La manifestació més habitual de l’esclerosi múltiple són els brots, que poden deixar seqüeles o no i que es repeteixen al llarg del temps.
Es tracta de la malaltia neurològica més freqüent entre adults joves i la segona causa de discapacitat entre els joves, per darrere dels accidents de trànsit.
A Guipúscoa són gairebé 600 els pacients diagnosticats, la majoria amb edats compreses entre els 18 i 35 anys.
De causa desconeguda, és incurable, crònica i discapacitante. Els seus símptomes i conseqüències, varien també en cada pacient; mobilitat, vertígens, parla, trastorns sensitius, etc.
L’esclerosi múltiple no és contagiosa, ni hereditària ni mortal, però els seus símptomes limiten la qualitat de vida dels pacients per a tota la vida.
Busti zaitez-Mulla’t per l’esclerosi, és la campanya més important entorn de l’esclerosi múltiple, a Euskadi i en l’Estat, en la qual cada any participen milers de ciutadanes i ciutadans bascos. En la passada edició van prendre part més de 40.000 persones, xifra de participants que, en aquesta ocasió, els organitzadors, esperen superar.
Les persones que vulguin col·laborar amb la iniciativa i participar en la campanya només han d’acudir demà al matí, a la piscina, i nedar o mullar-se a la zona habilitada per a això. Al final de la jornada se sumen els metres nedats com a acte simbòlic de suport a les persones que pateixen aquesta incurable malaltia, com diem, joves en la seva majoria.
Per portar endavant la campanya en Ordizia, els organitzadors compten amb la col·laboració de l’Ajuntament, del poliesportiu Majori i de persones voluntàries de Nagusilan i Kimetz, que estaran presents en la piscina (també en la fira), amb un stand informatiu en el qual faran lliurament dels diplomes acreditatius a totes les persones que es «mullin». Taules en les quals podran adquirir material de marxandatge del ‘Busti zaitez-Mulla’t’, dissenyat per Kukuxumusu: samarretes, faldilles, capells, clauers, rellotges, etc.

El dimecres en la fira
A més, per els qui no puguin acudir matí a Majori però desitgin col·laborar amb aquesta iniciativa, després de la reeixida resposta collida en anys anteriors, dimecres que ve, durant el matí firal, les persones voluntàries de Kimetz i Nagusilan instal·laran, al seu torn, una taula solidària, a l’entorn de la Plaça, en la qual oferiran informació sobre aquesta malaltia i en la qual posaran a la venda tots aquests articles amb els quals poder col·laborar econòmicament.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.diariovasco.com/v/20120707/tolosa-goierri/ante-esclerosis-multiple-20120707.html

 

 

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.apertium.org/index.php?id=translatetext

Puntual a la cita, mañana domingo, llega una nueva llamada de atención solidaria; la octava, de la campaña ‘Busti zaitez-Mójate’ por la esclerosis múltiple, que tendrá lugar en las piscinas de Majori.

Los objetivos de esta jornada solidaria, organizada por la Fundación Esclerosis Múltiple, en colaboración con la Asociación de Esclerosis Múltiple de Gipuzkoa (ADEMGI), son sensibilizar e informar a la sociedad sobre la problemática que presenta esta enfermedad neurológica y obtener ingresos destinados a financiar los servicios de rehabilitación, que la Asociación de Esclerosis Múltiple de Gipuzkoa ofrece a las personas afectadas en el nuevo Centro de esclerosis múltiple y otras enfermedades neurológicas, que tras años de espera se inauguraba, en Donosti, en mayo del 2007.

La esclerosis múltiple es una enfermedad del sistema nervioso central que consiste en la inflamación espontánea del cerebro y la médula. Como consecuencia de este efecto se produce una pérdida de nervios y mielina (grasa que rodea a los nervios), lo que provoca la proliferación de cicatrices por el sistema nervioso.

La manifestación más habitual de la esclerosis múltiple son los brotes, que pueden dejar secuelas o no y que se repiten a lo largo del tiempo.

Se trata de la enfermedad neurológica más frecuente entre adultos jóvenes y la segunda causa de discapacidad entre los jóvenes, por detrás de los accidentes de tráfico.

En Gipuzkoa son casi 600 los pacientes diagnosticados, la mayoría con edades comprendidas entre los 18 y 35 años.

De causa desconocida, es incurable, crónica y discapacitante. Sus síntomas y consecuencias, varían también en cada paciente; movilidad, vértigos, habla, trastornos sensitivos, etc.

La esclerosis múltiple no es contagiosa, ni hereditaria ni mortal, pero sus síntomas limitan la calidad de vida de los pacientes de por vida.

Busti zaitez-Mójate por la esclerosis, es la campaña más importante en torno a la esclerosis múltiple, en Euskadi y en el Estado, en la que cada año participan miles de ciudadanas y ciudadanos vascos. En la pasada edición tomaron parte más de 40.000 personas, cifra de participantes que, en esta ocasión, los organizadores, esperan superar.

Las personas que quieran colaborar con la iniciativa y participar en la campaña sólo tienen que acudir mañana por la mañana, a la piscina, y nadar o mojarse en la zona habilitada para ello. Al término de la jornada se suman los metros nadados como acto simbólico de apoyo a las personas que padecen esta incurable enfermedad, como decimos, jóvenes en su mayoría.

Para llevar adelante la campaña en Ordizia, los organizadores cuentan con la colaboración del Ayuntamiento, del polideportivo Majori y de personas voluntarias de Nagusilan y Kimetz, que estarán presentes en la piscina (también en la feria), con un stand informativo en el que harán entrega de los diplomas acreditativos a todas las personas que se «mojen». Mesas en las que podrán adquirir material de merchandising del ‘Busti zaitez-Mójate’, diseñado por Kukuxumusu: camisetas, faldas, gorros, llaveros, relojes, etc.

El miércoles en la feria

Además, para quienes no puedan acudir mañana a Majori pero deseen colaborar con esta iniciativa, tras la exitosa respuesta cosechada en años anteriores, el próximo miércoles, durante la mañana ferial, las personas voluntarias de Kimetz y Nagusilan instalarán, a su vez, una mesa solidaria, en el entorno de la Plaza, en la que ofrecerán información sobre esta enfermedad y en la que pondrán a la venta todos estos artículos con los que poder colaborar económicamente.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.diariovasco.com/v/20120707/tolosa-goierri/ante-esclerosis-multiple-20120707.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content