El cinema espanyol desplegarà tota la seva artilleria aquesta tardor. Juan Antonio Bayona, Fernando Trueba o Alberto Rodríguez són alguns dels pesos pesats que es presentaran a l’examen del públic, mentre Dani Rovira afrontarà el seu primer paper dramàtic i Raúl Arévalo donarà la sorpresa darrere de les càmeres.

El cine español desplegará toda su artillería este otoño. Juan Antonio Bayona, Fernando Trueba o Alberto Rodríguez son algunos de los pesos pesados que se presentarán al examen del público, mientras Dani Rovira afrontará su primer papel dramático y Raúl Arévalo dará la sorpresa detrás de las cámaras.

Del drama fantàstic a la comèdia passant pel suspens, la varietat i l’entreteniment estan assegurats. El cinema espanyol podria tancar l’any amb un dels seus millors resultats històrics. Només fins a l’abril la quota de pantalla havia superat a la de 2015, gairebé un 20% i el rècord està en 2014, amb un 25,5%.
Una de les estrenes més esperats és “Un monstre em ve a veure”, de Juan Antonio Bayona. Després de l’èxit de “El Impossible”, el català torna a comptar amb un repartiment internacional -Felicity Jones, Sigourney Weaver i Liam Neeson- en aquest drama fantàstic.

Es tracta d’una adaptació del llibre homònim de Patrick Ness, la història d’un nen que recorre a la fantasia per fer front a la malaltia de la seva mare, i arribarà als cinemes el 7 d’octubre després de passar pels festivals de Toronto i Sant Sebastià.

El sevillà Alberto Rodríguez ( “L’illa mínima”) recorre a la història recent d’Espanya ia un dels seus personatges més misteriosos en “L’home de les mil cares”, un thriller sobre l’exespia Francisco Paesa i el seu paper en la fugida de Luis Roldán.

La pel·lícula competirà en la secció oficial del Festival de Sant Sebastià i arribarà als cinemes el 25 de setembre.

Dos mesos després, el 25 de novembre, s’estrenarà “La Reina d’Espanya”. Fernando Trueba es troba de nou amb els personatges de “La nena dels teus ulls”, un dels seus majors èxits, 18 anys després, envoltat pràcticament de la mateixa repartiment, amb Penélope Cruz al capdavant.

Però possiblement una de les majors sorpreses de la temporada la donarà l’actor Raúl Arévalo, que ha complert el seu somni de posar-se darrere de la càmera en “Tarda per a la ira” (9 set), una història de venjança protagonitzada pels sempre solvents Antonio de la Torre i Luis Callejo i que ha estat seleccionada pel Festival de Venècia.

De la Torre, que també és un dels intèrprets espanyols més sol·licitats, farà doblet a “Que Déu ens perdoni”, interpretant, al costat de Roberto Álamo, a un inspector d’homicidis que busca un assassí en sèrie a Madrid, en ple estiu de 2011, amb la crisi econòmica, el 15-M i la visita del Papa com a rerefons.

Amb el suport de Atresmedia i Warner, “Que Déu ens perdoni” (28 octubre) suposa el salt al cinema comercial de Rodrigo Sorogoyen, després de l’èxit de la seva opera prima, “Stockholm” (2013), finançada mitjançant finançament col·lectiu ( “crowdfunding “).

Un altre que farà doblet és l’actor de moda Dani Rovira. D’una banda amb la comèdia postromàntica “El futur ja no és el que era» (16 setembre), en què encarna un pare de família que adopta el “alter ego” d’un estrambòtic endeví.

I per un altre amb “100 metres”, el primer drama de l’actor de “8 cognoms bascos”.Es tracta de la història de superació de Ramon Arroyo, un empresari que després de ser diagnosticat d’esclerosi múltiple decideix participar en una de les proves atlètiques més dures del món.

Marcel Barrena dirigeix ​​el film, que compta també amb Alexandra Jiménez, Karra Elejalde, Maria de Medeiros i David Verdaguer.

Dues pel·lícules que van debutar a Màlaga també arribaran al públic a partir de setembre. “Gernika” (9 set), de Koldo Serra, drama romàntic inspirat en el bombardeig de la Guerra Civil, i la premiada “La propera pell” (21 octubre), d’Isaki Lacuesta i Isa Campo, un drama sobre la identitat que toca el tema dels abusos domèstics.

Del teatre al cinema, el dramaturg Miguel del Arco presentarà la seva primera pel·lícula, “Les fúries” (28 octubre), un drama familiar que compta amb José Sacristán, Mercedes Samprieto, Emma Suárez i Carmen Machi i que obrirà la propera edició de la Seminci .

En el terreny de la comèdia l’oferta inclou la romàntica “No culpis al karma per ser gilipolles” (11 de novembre), adaptació de la novel·la de Laura Norton, amb Verónica Echegui i Álex García i “El temps dels monstres” (30 de setembre), una “comèdia psicològica” de Félix Sabroso.

Javier Cámara, Candela Peña i Carmen Machi protagonitzen aquesta reflexió sobre la ficció i els seus límits, la història d’un director que decideix suïcidar-se deixant al seu equip l’encàrrec de fer la seva pel·lícula pòstuma.

“Vientos de la HaBana”, una cinta policíaca en versió caribenya, basada en una novel·la de Leonardo Padura i dirigida per Félix Viscarret, el drama musical “A prop de casa teva”, protagonitzat per la cantant Sílvia Pérez Cruz o “El triat”, coproducció d’Espanya i Mèxic sobre l’assassinat de Trotski són altres de les novetats del menú de tardor.

Del drama fantástico a la comedia pasando por el suspense, la variedad y el entretenimiento están asegurados. El cine español podría cerrar el año con uno de sus mejores resultados históricos. Sólo hasta abril la cuota de pantalla había superado a la de 2015, casi un 20 % y el récord está en 2014, con un 25,5 %.
Uno de los estrenos más esperados es “Un monstruo viene a verme”, de Juan Antonio Bayona. Tras el éxito de “Lo Imposible”, el catalán vuelve a contar con un reparto internacional -Felicity Jones, Sigourney Weaver y Liam Neeson- en este drama fantástico.

Se trata de una adaptación del libro homónimo de Patrick Ness, la historia de un niño que recurre a la fantasía para hacer frente a la enfermedad de su madre, y llegará a los cines el 7 de octubre después de pasar por los festivales de Toronto y San Sebastián.

El sevillano Alberto Rodríguez (“La isla mínima”) recurre a la historia reciente de España y a uno de sus personajes más misteriosos en “El hombre de las mil caras”, un thriller sobre el exespía Francisco Paesa y su papel en la fuga de Luis Roldán.

La película competirá en la sección oficial del Festival de San Sebastián y llegará a los cines el 25 de septiembre.

Dos meses después, el 25 de noviembre, se estrenará “La Reina de España”. Fernando Trueba se encuentra de nuevo con los personajes de “La niña de tus ojos”, uno de sus mayores éxitos, 18 años después, rodeado prácticamente del mismo reparto, con Penélope Cruz en cabeza.

Pero posiblemente una de las mayores sorpresas de la temporada la dará el actor Raúl Arévalo, que ha cumplido su sueño de ponerse detrás de la cámara en “Tarde para la ira” (9 septiembre), una historia de venganza protagonizada por los siempre solventes Antonio de la Torre y Luis Callejo y que ha sido seleccionada por el Festival de Venecia.

De la Torre, que también es uno de los intérpretes españoles más solicitados, hará doblete en “Que Dios nos perdone”, interpretando, junto a Roberto Álamo, a un inspector de homicidios que busca a un asesino en serie en Madrid, en pleno verano de 2011, con la crisis económica, el 15-M y la visita del Papa como trasfondo.

Con el respaldo de Atresmedia y Warner, “Que Dios nos perdone” (28 octubre) supone el salto al cine comercial de Rodrigo Sorogoyen, tras el éxito de su opera prima, “Stockholm” (2013), financiada mediante financiación colectiva (“crowdfunding”).

Otro que hará doblete es el actor de moda Dani Rovira. Por un lado con la comedia postromántica “El futuro ya no es lo que era” (16 septiembre), en la que encarna a un padre de familia que adopta el “alter ego” de un estrambótico adivino.

Y por otro con “100 metros”, el primer drama del actor de “8 apellidos vascos”. Se trata de la historia de superación de Ramón Arroyo, un empresario que tras ser diagnosticado de esclerosis múltiple decide participar en una de las pruebas atléticas más duras del mundo.

Marcel Barrena dirige el filme, que cuenta también con Alexandra Jiménez, Karra Elejalde, María de Medeiros y David Verdaguer.

Dos películas que debutaron en Málaga también llegarán al público a partir de septiembre. “Gernika” (9 septiembre), de Koldo Serra, drama romántico inspirado en el bombardeo de la Guerra Civil, y la premiada “La próxima piel” (21 octubre), de Isaki Lacuesta e Isa Campo, un drama sobre la identidad que toca el tema de los abusos domésticos.

Del teatro al cine, el dramaturgo Miguel del Arco presentará su primera película, “Las furias” (28 octubre), un drama familiar que cuenta con José Sacristán, Mercedes Samprieto, Emma Suárez y Carmen Machi y que abrirá la próxima edición de la Seminci.

En el terreno de la comedia la oferta incluye la romántica “No culpes al karma por ser gilipollas” (11 de noviembre), adaptación de la novela de Laura Norton, con Verónica Echegui y Álex García y “El tiempo de los monstruos” (30 de septiembre), una “comedia psicológica” de Félix Sabroso.

Javier Cámara, Candela Peña y Carmen Machi protagonizan esta reflexión sobre la ficción y sus límites, la historia de un director que decide suicidarse dejando a su equipo el encargo de hacer su película póstuma.

“Vientos de La Habana”, una cinta policíaca en versión caribeña, basada en una novela de Leonardo Padura y dirigida por Félix Viscarret, el drama musical “Cerca de tu casa”, protagonizado por la cantante Silvia Pérez Cruz o “El elegido”, coproducción de España y México sobre el asesinato de Trotski son otras de las novedades del menú otoñal.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.eldiario.es/cultura/Bayona-Fernando-Trueba-espanol-fuerte_0_549095296.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.eldiario.es/cultura/Bayona-Fernando-Trueba-espanol-fuerte_0_549095296.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content