• Els estudis han demostrat tenir l’oportunitat d’expressar emocions durant les consultes mèdiques ajuda a les persones a fer front a la seva situació ia la seva vida, i millora la col·laboració amb els professionals que tenen cura de la seva salut, però … amb quina freqüència s’ofereix aquesta possibilitat, en la pràctica?

Els investigadors en quatre centres diferents d’Esclerosi Múltiple a Itàlia van registrar 88 converses entre persones que estaven tenint la seva primera cita amb el neuròleg (amb el permís de tots els implicats).

Els investigadors van prestar atenció als moments en què una resposta sensible seria de gran ajuda.En particular, van observar els moments en què la persona esmentava directament una preocupació emocional o proporcionava un senyal emocional, com una pista d’una preocupació oculta o un esment d’alguna cosa que havien trobat estressant.

En la majoria dels casos, van notar que els neuròlegs reaccionaven als senyals emocionals i preocupacions reduint l’oportunitat per al diàleg . En més de la meitat dels senyals i en les tres quartes parts de les preocupacions que van manifestar els pacients, van oferir consells mèdics o tranquil·litat en general, van canviar de tema, van devaluar l’emoció o no van fer cas al que s’havia expressat.

Respondre amb sensibilitat a les expressions d’emoció és una part essencial en la participació de les persones en les decisions compartides sobre el seu tractament . Per tant, els investigadors van concloure que els neuròlegs haurien d’estar capacitats amb millors habilitats en la comunicació i la presa de decisions compartides, que s’haurien d’ensenyar tots els nivells de formació mèdica.

Això està en línia amb la recomanació formulada en el document MS Brain health : el temps és important en l’Esclerosi Múltiple, a l’hora d’implementar un procés de presa de decisions compartides que inclogui el diàleg entre les persones amb EM i els professionals sanitaris.

 

Font: www.msbrainhealth.org

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.esclerosismultiple.com/dejando-espacio-para-las-emociones-un-reto-continuo-para-los-neurologos/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

(més…)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut