Per Jaime Obrajero

Mèxic. –La Comissió Nacional dels Drets Humans investiga el cas d’un home amb discapacitat física que va ser objecte de discriminació a Tijuana, Baixa Califòrnia.Por Jaime Obrajero

México.- La Comisión Nacional de los Derechos Humanos investiga el caso de un hombre con discapacidad física que fue objeto de discriminación en Tijuana, Baja California.

Es tracta d’una persona de 33 anys a qui li va ser limitat l’accés a un teatre que no comptava amb les condicions d’accessibilitat que estableixen els instruments internacionals i les lleis en el nostre país, com la Llei General per a la Inclusió de les Persones amb Discapacitat.

El jove, que fa servir cadira de rodes perquè té esclerosi múltiple, va comprar un bitllet per a la funció, però el personal del teatre li va impedir l’entrada amb l’argument que no hi havia accés per cadira de rodes, fins i tot, se li va pretendre cobrar l’equivalent a cinc butlletes per permetre l’ingrés.

La CNDH va recordar que la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, en el seu article 30 estableix, entre altres coses, que s’ha de garantir la seva participació i accés a llocs on s’ofereixin representacions o serveis culturals com teatres, museus, cinemes, biblioteques i serveis turístics i, en la mesura del possible, tinguin accés a monuments i llocs d’importància cultural nacional.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

 http://www.wradio.com.mx/noticias/actualidad/denuncia-cndh-discriminacion-a-persona-con-discapacidad-en-teatro-de-tijuana/20130118/nota/1827143.aspx

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

Se trata de una persona de 33 años a quien le fue limitado el acceso a un teatro que no contaba con las condiciones de accesibilidad que establecen los instrumentos internacionales y las leyes en nuestro país, como la Ley General para la Inclusión de las Personas con Discapacidad.

El joven, que usa silla de ruedas porque tiene esclerosis múltiple, compró un boleto para la función, pero el personal del teatro le impidió la entrada con el argumento de que no había acceso para la silla de ruedas, incluso, se le pretendió cobrar el equivalente a cinco boletos para permitirle el ingreso.

La CNDH recordó que la Convención sobre los Derechos de las Personas con Discapacidad, en su artículo 30 establece, entre otras cosas, que debe garantizarse su participación y acceso a lugares en donde se ofrezcan representaciones o servicios culturales como teatros, museos, cines, bibliotecas y servicios turísticos y, en la medida de lo posible, tengan acceso a monumentos y lugares de importancia cultural nacional.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.wradio.com.mx/noticias/actualidad/denuncia-cndh-discriminacion-a-persona-con-discapacidad-en-teatro-de-tijuana/20130118/nota/1827143.aspx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content