Segurament hauràs escoltat al teu neuròleg o especialista esmentar en algun moment la paraula depressió quan parlava d’esclerosi múltiple.

Què és la depressió?

Per poder entendre la relació entre depressió i esclerosi múltiple, hem de saber què és la depressió, quins són els seus símptomes i les seves causes més comuns. La depressió és un trastorn mental bastant comú en el segle XXI, caracteritzat per un estat de tristesa i malenconia profunda en la persona que la pateix, aquesta tristesa pot tenir motius obvis o no. Segons l’Organització Mundial de la Salut més de 350 milions de persones pateixen d’aquesta malaltia a tot el món.

La depressió pot ser ocasionada per factors externs o interns, els factors externs que poden causar depressió són situacions de la vida que ens afecten emocionalment com la mort d’un ésser estimat, la pèrdua d’un lloc de treball o el diagnòstic d’una malaltia crònica com l’esclerosi múltiple. És normal que sentim tristesa i angoixa quan vam passar per qualsevol d’aquests moments, el que no és normal és que aquesta tristesa duri més temps del necessari, i s’instal·li en el nostre interior. Les causes internes de la depressió poden ser desequilibris nutricionals, desequilibris hormonals o desequilibris en substància químiques del cervell; en aquest cas el diagnòstic és més difícil, perquè la causa no és òbvia, ja que la persona no ha d’haver passat per cap situació complicada en la seva vida.

Símptomes de la depressió

En la següent llista pots llegir alguns dels símptomes de la depressió. Si presentes algun o diversos d’aquests símptomes per més d’un parell de setmanes, és possible que estiguis sota un quadre depressiu i és important que l’hi comentis al teu metge.

Com et pots donar compte molts d’aquests símptomes com el cansament o problemes de son, també poden ser símptomes directes de l’esclerosi múltiple i poden no haver de veure amb la depressió. Però si consideres que pots estar passant per una depressió ia més tens esclerosi múltiple, és important que et posis en contacte amb el teu especialista i determinin quina és la causa dels símptomes, si és mental o neurològica, i aconsegueixis el tractament adequat segons el cas .

La relació entre la depressió i l’esclerosi múltiple

És bastant comú les depressions en pacients amb esclerosi múltiple. Les causes d’aquesta relació poden ser moltes i les esmento aquí breument.

Un cop vistos tots els aspectes que relacionen la depressió i l’esclerosi múltiple et donaré algunes recomanacions en cas de sentir que la depressió està afectant la teva vida.

Recomanacions per evitar la depressió en l’esclerosi múltiple

Com es per experiència pròpia que el pitjor que li pots dir a una persona deprimida és “canvia aquesta cara” o “mira el costat positiu de la vida”, et dono alguns consells que m’han funcionat a mi i que crec et poden ajudar a tu també.

Espero que mai passis per una depressió, però si és així, no deixis de demanar ajuda, recorda que aproximadament 350 milions de persones estan passant per la mateixa situació, així que no estàs sol .

Espero que hagis gaudit la lectura i recorda que la teva actitud pot canviar la vida.

“El major descobriment de la meva generació és que els éssers humans poden canviar de vida canviant la seva actitud mental.”
William James

Aquí tens les referències que vaig utilitzar per escriure aquest article, per si vols fer-li un cop d’ull.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.tengoesclerosismultiple.com/depresion-y-esclerosis-multiple/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content