Segons explica la directora de l’biofarmacèutica, el tractament amb ORY-2001 inhibeix de manera rotunda el desenvolupament de la malaltia i redueix la seva incidència i severitat.

La companyia biofarmacèutica espanyola Oryzon Genomics ha desenvolupat un nou fàrmac, ‘Ory-2001’, que s’ha demostrat eficaç en el tractament de l’esclerosi múltiple en una fase preclínica en assajos amb animals. La directora científica d’Oryzon, la doctora Tamara Maes, ha anunciat que presentarà les dades d’aquest esperançador estudi al Congrés internacional ECTRIMS-2016, que se celebrarà a Londres del 14 al 17 d’aquest mes.

Segons la directora d’Oryzon, empresa que es centra en l’epigenètica per desenvolupar nous fàrmacs, en un model molt usat en el camp de l’Esclerosi Múltiple, l’Encefalomielitis autoimmune Experimental, “el tractament amb ORY-2001 inhibeix de manera rotunda el desenvolupament de la malaltia i redueix tant la incidència com la severitat de la malaltia en aquest model animal “. Aquesta és la primera vegada que es reporta el benefici d’inhibir la demetilación d’histones en malalties autoimmunes i suggereix un potencial de ORY-2001 com una alternativa terapèutica en Esclerosi Múltiple.

Segons Tamara Maes, “els resultats positius obtinguts en diferents models animals de diferentsmalalties neurodegeneratives i neuroinflamatorias suggereixen que elements comuns subjacents controlats per mecanismes epigenètics poden contribuir al desenvolupament de diferents patologies i ens mostren un camí per explorar noves aproximacions terapèutiques”. El medicament Ory-2001 està actualment en Fase Clínica I en voluntaris sans per determinar la seva seguretat i tolerabilitat en éssers humans.

La biofarmacèutica també ha informat que l’expert en el camp de l’Esclerosi Múltiple, doctor Xavier Montalbán, s’ha incorporat al Comitè Assessor Científic d’Oryzon per reforçar la capacitat de la companyia a l’exploració i avaluació del potencial dels inhibidors de LSD1 en el tractament clínic de malalties neuroinflamatorias com l’Esclerosi Múltiple i altres.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.antena3.com/noticias/ciencia/desarrollan-farmaco-que-muestra-eficaz-tratamiento-esclerosis-multiple-animales_2016091257d69ee10cf29063b1be6961.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content