La Facultat de Medicina de la Universitat de Sevilla (US) acull aquest divendres la III Trobada de Neurociencia i Neurologia sobre malalties neurodegenerativas, que se centra principalment en les afeccions de Parkinson, Alzheimer i Esclerosi Múltiple. La jornada compta amb la presència d’experts i professionals, que tenen per objectiu abordar els últims avanços i l’actualitat d’aquestes dolències. La Facultad de Medicina de la Universidad de Sevilla (US) acoge este viernes el III Encuentro de Neurociencia y Neurología sobre enfermedades neurodegenerativas, que se centra principalmente en las afecciones de Parkinson, Alzheimer y Esclerosis Múltiple. La jornada cuenta con la presencia de expertos y profesionales, que tienen por objetivo abordar los últimos avances y la actualidad de estas dolencias.

Segons la Sevillana, la trobada gira al voltant d’aquestes tres malalties neurodegenerativas. Així, l’ex cap de Servei de Neurologia del Verge del Rocío, Román Safareig Serrano, obrirà les conferències parlant sobre l’Alzheimer amb una ponència denominada ´El diagnòstic de la malaltia d’Alzheimer en estadi predemencial´. La investigadora de l’Institut Cajal de Madrid María López de Ceballos, per la seva banda, disertará sobre els efectes beneficiosos dels cannabinoides en aquests malalts.

En el bloc sobre parkinson destaca ´El curs de la malaltia de Parkinson es relaciona amb l’activitat enzimàtica antioxidant i l’acció dopaminotrófica´, xerrada impartida pel catedràtic de Fisiologia de la US Emilio Fernández Mirall.

Finalment, la professora d’investigació del CSIC i responsable del Grup de Neuroinmunología, Neurobiología Funcional i de Sistemes, Carmen Guaza Rodríguez, donarà unes aproximacions terapèutiques, des de la investigació en models animals, a l’Esclerosi Múltiple, amb la seva conferència denominada ´És l’Esclerosi Múltiple una malaltia immune o neurodegenerativa?´.
La jornada està organitzada per Extensió Universitària i el Vicerectorat d’Investigació de la Universitat de Sevilla, i avalat per la Societat Andalusa de Neurologia i Grup de Trastorns del Moviment.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.giraldainformacion.com/inicio.php?codigo=34178

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

Según la Hispalense, el encuentro gira alrededor de esas tres enfermedades neurodegenerativas. Así, el ex jefe de Servicio de Neurología del Virgen del Rocío, Román Alberca Serrano, abrirá las conferencias hablando sobre el Alzheimer con una ponencia denominada ´El diagnóstico de la enfermedad de Alzheimer en estadio predemencial´. La investigadora del Instituto Cajal de Madrid María López de Ceballos, por su parte, disertará sobre los efectos beneficiosos de los cannabinoides en estos enfermos.

En el bloque sobre parkinson destaca ´El curso de la enfermedad de Parkinson se relaciona con la actividad enzimática antioxidante y la acción dopaminotrófica´, charla impartida por el catedrático de Fisiología de la US Emilio Fernández Espejo.

Por último, la profesora de investigación del CSIC y responsable del Grupo de Neuroinmunología, Neurobiología Funcional y de Sistemas, Carmen Guaza Rodríguez, dará unas aproximaciones terapéuticas, desde la investigación en modelos animales, a la Esclerosis Múltiple, con su conferencia denominada ´¿Es la Esclerosis Múltiple una enfermedad inmune o neurodegenerativa?´.
La jornada está organizada por Extensión Universitaria y el Vicerrectorado de Investigación de la Universidad de Sevilla, y avalado por la Sociedad Andaluza de Neurología y Grupo de Trastornos del Movimiento.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.giraldainformacion.com/inicio.php?codigo=34178

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content