El 40 per cent dels malalts d’esclerosi múltiple, una malaltia neurodegenerativa que a Espanya afecta a entre 35.000 i 40.000 persones, no compleix adequadament el tractament, per aquest motiu el gran repte d’aquesta patologia estigui enfocat en la falta de compliment terapèutic.
  El 40 por ciento de los enfermos de esclerosis múltiple, una enfermedad neurodegenerativa que en España afecta a entre 35.000 y 40.000 personas, no cumple adecuadamente el tratamiento, de ahí que el gran reto de esta patología esté enfocado en la falta de cumplimiento terapéutico.
Madrid, 14 nov.- El 40 per cent dels malalts d’esclerosi múltiple, una malaltia neurodegenerativa que a Espanya afecta a entre 35.000 i 40.000 persones, no compleix adequadament el tractament, per aquest motiu el gran repte d’aquesta patologia estigui enfocat en la falta de compliment terapèutic.

Són dades que ha facilitat la multinacional farmacèutica alemanya Merck en una trobada informativa en el qual el cap de la Unitat d’esclerosi múltiple del servei de Neurologia de l’hospital Clínic de Madrid, Rafael Rierol, ha aprofundit en els motius de la falta d’adherència al tractament.

En la meitat dels pacients, els motius estan relacionats amb els oblits i en menor proporció, en un 20 per cent, amb el “cansament de tanta injecció” o per fatiga (un 15), entre uns altres.

Aquestes “fallades” provoquen una falta d’eficàcia del tractament d’aquests pacients, que solen ser joves -la malaltia comença sobre els 20 i 30 anys-, amb una predisposició genètica -encara que no s’hereta- i que comencen a tenir, segons ha assenyalat Rierol, una sèrie d’alteracions en el seu sistema de defensa.

D’aquesta forma, comença, segons el doctor, aquesta malaltia “greu, important, inflamatoria, que suposa la primera causa d’invalidesa neurològica en pacients joves, si descomptem els accidents de trànsit”.

Rierol ha incidit en la importància de detectar de forma ràpida aquesta malaltia, que es manifesta en el 90 per cent dels pacients en brots, amb símptomes de dies i setmanes dels quals es poden recuperar parcial o totalment fins que torna a aparèixer un altre.

Amb el pas dels brots, l’esclerosi va deixant seqüeles, d’aquí la importància, ha insistit Rierol, de diagnosticar aviat aquesta malaltia que es manifesta amb alteracions en la visió, la sensibilitat i l’equilibri o falta de força.

“Cal tenir la seguretat que els pacients estan complint ben la medicació, que és una de les causes més freqüents de la fallada terapèutica”, ha assenyalat Rierol, qui ha considerat necessari facilitar al pacient un tractament “còmode i fàcil” perquè ho compleixi, com els dispositius electrònics d’administració.

Aquests dispositius permeten recordar al pacient la data de l’última administració, li guia durant el procés d’injecció i compten amb un sistema d’alarma que els recorda que s’ha de punxar.

 Un d’aquests dispositius permet a més l’administració de cartutxos setmanals de medicació i compta amb un programa que al metge li permet conèixer si el pacient està seguint correctament el tractament.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://noticias.lainformacion.com/salud/genetica/el-40-de-los-enfermos-de-esclerosis-multiple-no-cumple-el-tratamiento_UCP3dQe3njWUgbJ20gccK7/

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

Madrid, 14 nov.- El 40 por ciento de los enfermos de esclerosis múltiple, una enfermedad neurodegenerativa que en España afecta a entre 35.000 y 40.000 personas, no cumple adecuadamente el tratamiento, de ahí que el gran reto de esta patología esté enfocado en la falta de cumplimiento terapéutico.

 Son datos que ha facilitado la multinacional farmacéutica alemana Merck en un encuentro informativo en el que el jefe de la Unidad de esclerosis múltiple del servicio de Neurología del hospital Clínico de Madrid, Rafael Arroyo, ha ahondado en los motivos de la falta de adherencia al tratamiento.

 En la mitad de los pacientes, los motivos están relacionados con los olvidos y en menor proporción, en un 20 por ciento, con el “cansancio de tanta inyección” o por fatiga (un 15), entre otros.

 Estos “fallos” provocan una falta de eficacia del tratamiento de estos pacientes, que suelen ser jóvenes -la enfermedad empieza sobre los 20 y 30 años-, con una predisposición genética -aunque no se hereda- y que comienzan a tener, según ha señalado Arroyo, una serie de alteraciones en su sistema de defensa.

De esta forma, comienza, según el doctor, esta enfermedad “grave, importante, inflamatoria, que supone la primera causa de invalidez neurológica en pacientes jóvenes, si descontamos los accidentes de tráfico”.

 Arroyo ha incidido en la importancia de detectar de forma rápida esta enfermedad, que se manifiesta en el 90 por ciento de los pacientes en brotes, con síntomas de días y semanas de los que se pueden recuperar parcial o totalmente hasta que vuelve a aparecer otro.

 Con el paso de los brotes, la esclerosis va dejando secuelas, de ahí la importancia, ha insistido Arroyo, de diagnosticar pronto esta enfermedad que se manifiesta con alteraciones en la visión, la sensibilidad y el equilibrio o falta de fuerza.

 “Hay que tener la seguridad de que los pacientes están cumpliendo bien la medicación, que es una de las causas más frecuentes del fallo terapéutico”, ha señalado Arroyo, quien ha considerado necesario facilitar al paciente un tratamiento “cómodo y fácil” para que lo cumpla, como los dispositivos electrónicos de administración.

 Estos dispositivos permiten recordar al paciente la fecha de la última administración, le guía durante el proceso de inyección y cuentan con un sistema de alarma que les recuerda que se tiene que pinchar.

 Uno de esos dispositivos permite además la administración de cartuchos semanales de medicación y cuenta con un programa que al médico le permite conocer si el paciente está siguiendo correctamente el tratamiento.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://noticias.lainformacion.com/salud/genetica/el-40-de-los-enfermos-de-esclerosis-multiple-no-cumple-el-tratamiento_UCP3dQe3njWUgbJ20gccK7/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut