2012.11.21 / 16:40 h EFE

El 50% dels casos d’esclerosi múltiple es poden diagnosticar com a tals el mateix dia de la seva aparició amb una ressonància magnètica cerebral, si els símptomes són els més típics.21-11-2012 / 16:40 h EFE

El 50 % de los casos de esclerosis múltiple se pueden diagnosticar como tales el mismo día de su aparición con una resonancia magnética cerebral, si los síntomas son los más típicos.

Així ho ha assegurat avui (dia 21 de Novembre) el doctor Xavier Montalbán, responsable de la unitat d’aquesta malaltia de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, ​​en una roda de premsa de presentació dels últims tractaments farmacològics per combatre l’esclerosi múltiple.

Al costat del doctor Montalbán han participat en la roda de premsa dels doctors Oscar Fernández, cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Carlos Haya, de Màlaga, i Rafael Arroyo, coordinador de la unitat d’esclerosi múltiple del servei de neurologia de l’Hospital Clínic Sant Marc , de Madrid.

Els tres participen avui a la 64 reunió anual de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), que se celebra des d’ahir i fins dissabte, dia 24, a Barcelona, ​​i en què estan inscrits uns 2.600 neuròlegs nacionals i internacionals.

Xavier Montalbán ha assegurat que, avui en dia, l’esclerosi múltiple es pot diagnosticar en la meitat dels casos amb una ressonància magnètica cerebral, una prova que facilita en gran mesura la identificació de la malaltia en els seus símptomes més típics.

No obstant, ha reconegut que hi ha encara pacients que arrosseguen la malaltia durant anys sense ser diagnosticats, si els símptomes són més rars.

Fernández ha afegit que, per terme general, des que apareixen els primers símptomes fins que es té el diagnòstic i el tractament, sol transcórrer un any, encara que tots dos especialistes han admès que en arribar a les unitats especialitzades de grans hospitals se sol trigar més.

Montalbán, juntament amb Arroyo i Fernández, han presentat avui tres nous medicaments que, en un futur proper, poden ajudar a frenar el curs de la malaltia ia millorar un dels seus aspectes més limitadors, com és el deteriorament en la capacitat de caminar.

L’especialista de l’Hospital Vall d’Hebron ha informat avui que la fampridina “ha suposat un gran pas davant els problemes de la marxa” dels malalts d’esclerosi múltiple i que fins i tot es poden recuperar funcionalitats perdudes.

Fampridina està aprovada a la Unió Europea i s’espera que molt aviat estigui a disposició dels pacients a Espanya, ha indicat.

Un altre dels tractaments és el fàrmac oral BG-12 (dimetilfumarat), que ha demostrat una eficàcia significativa, segons el doctor Fernández, que ha considerat que “l’aparició d’aquest tipus de fàrmacs suposa un gran avantatge per al clínic i per al pacient , fent que el tractament sigui més fàcil per a tots dos “.

Actualment, el BG-12 es troba en fase de revisió per part de les autoritats reguladores dels Estats Units, la Unió Europea, Austràlia, Canadà i Suïssa.

El doctor Rafael Arroyo ha presentat l’opció terapèutica anomenada Tysabri (natalizumab), que ja ha estat provat en més de 100.000 pacients en el món, i que redueix la taxa anual de brots de l’esclerosi múltiple prop del 90%, ha indicat.

Aquest últim fàrmac és el que té una adherència (seguiment) més elevada per part dels pacients ja que s’administra per via intravenosa cada quatre setmanes a les unitats de dia dels hospitals.

Els tres nous tractaments són comercialitzats per Biogen Idec, que avui ha patrocinat la presentació a Barcelona.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1298799

Así lo ha asegurado hoy (día 21 de Noviembre) el doctor Xavier Montalbán, responsable de la unidad de esta enfermedad del hospital Vall d’Hebron de Barcelona, en una rueda de prensa de presentación de los últimos tratamientos farmacológicos para combatir la esclerosis múltiple.

Junto al doctor Montalbán han participado en la rueda de prensa los doctores Oscar Fernández, jefe del Servicio de Neurología del Hospital Universitario Carlos Haya, de Málaga, y Rafael Arroyo, coordinador de la unidad de esclerosis múltiple del servicio de neurología del Hospital Clínico San Marcos, de Madrid.

Los tres participan hoy en la 64 reunión anual de la Sociedad Española de Neurología (SEN), que se celebra desde ayer y hasta el sábado, día 24, en Barcelona, y en la que están inscritos unos 2.600 neurólogos nacionales e internacionales.

Xavier Montalbán ha asegurado que, hoy en día, la esclerosis múltiple se puede diagnosticar en la mitad de los casos con una resonancia magnética cerebral, una prueba que facilita en gran medida la identificación de la enfermedad en sus síntomas más típicos.

No obstante, ha reconocido que hay aún pacientes que arrastran la enfermedad durante años sin ser diagnosticados, si los síntomas son más raros.

Fernández ha añadido que, por término general, desde que aparecen los primeros síntomas hasta que se tiene el diagnóstico y el tratamiento, suele transcurrir un año, aunque ambos especialistas han admitido que en llegar a las unidades especializadas de grandes hospitales se suele tardar más.

Montalbán, junto con Arroyo y Fernández, han presentado hoy tres nuevos medicamentos que, en un futuro próximo, pueden ayudar a frenar el curso de la enfermedad y a mejorar uno de sus aspectos más limitadores, como es el deterioro en la capacidad de caminar.

El especialista del Hospital Vall d’Hebron ha informado hoy de que la fampridina “ha supuesto un gran paso frente a los problemas de la marcha” de los enfermos de esclerosis múltiple y que incluso se pueden recuperar funcionalidades perdidas.

Fampridina está aprobada en la Unión Europea y se espera que muy pronto esté a disposición de los pacientes en España, ha indicado.

Otro de los tratamientos es el fármaco oral BG-12 (dimetilfumarato), que ha demostrado una eficacia significativa, según el doctor Fernández, que ha considerado que “la aparición de este tipo de fármacos supone una gran ventaja para el clínico y para el paciente, haciendo que el tratamiento sea más fácil para ambos”.

Actualmente, el BG-12 se encuentra en fase de revisión por parte de las autoridades reguladoras de Estados Unidos, la Unión Europea, Australia, Canadá y Suiza.

El doctor Rafael Arroyo ha presentado la opción terapéutica denominada Tysabri (natalizumab), que ya ha sido probado en más de 100.000 pacientes en el mundo, y que reduce la tasa anual de brotes de la esclerosis múltiple cerca del 90 %, ha indicado.

Este último fármaco es el que cuenta con una adherencia (seguimiento) más elevada por parte de los pacientes ya que se administra por vía intravenosa cada cuatro semanas en las unidades de día de los hospitales.

Los tres nuevos tratamientos son comercializados por Biogen Idec, que hoy ha patrocinado la presentación en Barcelona.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1298799

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content