Madrid, 17 ena (EFE).- El Centre especialitzat d’Esclerosi Múltiple Alicia Koplowitz, de Madrid, és un “referent” a Espanya en la “atenció integral” d’aquesta malaltia que, segons dades de la Comunitat, és la segona causa de discapacitat després dels accidents de trànsit.Madrid, 17 ene (EFE).- El Centro especializado de Esclerosis Múltiple Alicia Koplowitz, de Madrid, es un “referente” en España en la “atención integral” de esta enfermedad que, según datos de la Comunidad, es la segunda causa de discapacidad después de los accidentes de tráfico.El centre hospitalari ha estat visitat avui pel conseller d’Assumptes Socials, Salvador Victoria, qui ha destacat que es tracta de l’únic amb aquestes característiques a Espanya, amb un dispositiu capaç d’acollir a 96 malalts interns i d’oferir atenció de dia a 32 pacients.

Els més de 170 professionals que treballen en el Centre treballen a més “en la investigació de la malaltia, per afavorir l’engegada de projectes i actuacions que contribueixin a millorar la qualitat de vida d’aquestes persones”, ha dit Victoria.

A més, el conseller ha explicat que la Comunitat de Madrid destina cada any sis milions d’euros per a l’atenció especialitzada de persones amb esclerosis i per a les seves famílies.

El centre especialitzat Alicia Koplowitz contempla atenció personalitzada a les famílies de les persones malaltes “per ajustar cada tractament a les necessitats de l’usuari, amb l’objectiu d’aconseguir un nivell òptim d’autonomia i integració”.

També ofereix als malalts d’Esclerosi Múltiple atenció mèdica i auxiliar permanent, i serveis com a fisioteràpia, teràpia ocupacional, logopèdia, psicologia, treball social, animació sociocultural, orientació i suport a les famílies.

Cada vuit hores, diu la Comunitat en la seva nota, és diagnosticat un nou cas d’aquesta malaltia progressiva que afecta al sistema nerviós central, invalida i pot causar trastorns físics, emocionals i sociolaborals.

La malaltia, que apareix entre els 20 i els 40 anys i afecta amb més freqüència a les dones, és una de les principals causes de dependència entre la població amb edats compreses entre els 18 i els 65 anys, explica la nota de l’Executiu regional.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://ecodiario.eleconomista.es/salud/noticias/3676106/01/12/El-Centro-madrileno-de-Esclerosis-Multiple-un-referente-para-todo-Espana.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

El centro hospitalario ha sido visitado hoy por el consejero de Asuntos Sociales, Salvador Victoria, quien ha destacado que se trata del único con estas características en España, con un dispositivo capaz de acoger a 96 enfermos internos y de ofrecer atención de día a 32 pacientes.

Los más de 170 profesionales que trabajan en el Centro trabajan además “en la investigación de la enfermedad, para favorecer la puesta en marcha de proyectos y actuaciones que contribuyan a mejorar la calidad de vida de estas personas”, ha dicho Victoria.

Además, el consejero ha explicado que la Comunidad de Madrid destina cada año seis millones de euros para la atención especializada de personas con esclerosis y para sus familias.

El centro especializado Alicia Koplowitz contempla atención personalizada a las familias de las personas enfermas “para ajustar cada tratamiento a las necesidades del usuario, con el objetivo de lograr un nivel óptimo de autonomía e integración”.

También ofrece a los enfermos de Esclerosis Múltiple atención médica y auxiliar permanente, y servicios como fisioterapia, terapia ocupacional, logopedia, psicología, trabajo social, animación sociocultural, orientación y apoyo a las familias.

Cada ocho horas, dice la Comunidad en su nota, es diagnosticado un nuevo caso de esta enfermedad progresiva que afecta al sistema nervioso central, invalida y puede causar trastornos físicos, emocionales y sociolaborales.
La enfermedad, que aparece entre los 20 y los 40 años y afecta con más frecuencia a las mujeres, es una de las principales causas de dependencia entre la población con edades comprendidas entre los 18 y los 65 años, explica la nota del Ejecutivo regional.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://ecodiario.eleconomista.es/salud/noticias/3676106/01/12/El-Centro-madrileno-de-Esclerosis-Multiple-un-referente-para-todo-Espana.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content