El ‘Cicle Gaudí’ arribarà a les sales de 12 poblacions de la província de Barcelona de setembre a desembre per promocionar el cinema en català.

Així ho ha explicat aquest dimarts en roda de premsa la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, que ha estat acompanyada pel diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé.
El ‘Circuit estable de cinema en català’ ha estat organitzat per l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura que volen apostar pel cinema de proximitat per trobar nous públics amb un preu d’entrada molt ajustat .

El tercer dijous de cada mes es podrà veure un títol diferent de la producció cinematogràfica catalana recent en una població de cada comarca de la província de Barcelona: Berga, Maresme, Cardedeu, Cardona, Esparreguera, Gelida, Igualada, Moià, Rubí, Sant Adrià del Besòs, Torelló i Vilanova i la Geltrú.

“El nostre cinema es veu poc al territori” ha afirmat Passola, i ha afegit que el comitè ha tingut en compte aquesta dada en la selecció de les pel·lícules que formaran part del cicle.

Ha aprofitat per explicar que les poblacions que vulguin participar i sumar-se a la iniciativa en properes temporades han de tenir una sala adequadament condicionada.

Les cinc pel·lícules seleccionades són d’estrena molt recent i destinades a un ampli ventall de públic, i el 15 de setembre començarà el cicle amb ‘El rei Borni’, l’adaptació cinematogràfica de l’obra teatral interpretada pels mateixos actors de l’obra.

Es tracta d’una comèdia àcida escrita i dirigida per Marc Crehuet, i ha estat premiada recentment al ‘Festival Internacional de Cinema en català’ (Fic-Cat).

‘A prop de casa teva’ serà la pel·lícula del mes d’octubre, un drama musical sobre els desnonaments dirigit per Eduardo Cortés que explica les històries de la Sònia, una jove de 30 anys que després de perdre la feina no pot pagar la hipoteca, l’empleat del banc que ha de deixar als seus veïns sense casa i un policia que ha de treure a les famílies de les seves llars.

La guanyadora de la Biznaga de Plata del premi especial del jurat ia la millor direcció en el passat Festival de Màlaga, ‘La Propera pell’, es projectarà al novembre, i li seguirà la història ‘100 metres’, inspirada en la vida de Ramon Arroyo, un pare de família diagnosticat d’esclerosi múltiple que decideix participar en una dura prova esportiva.

L’última proposta, Ebre, del bressol a la batalla ‘, narra la història de quatre joves que són cridats pel front republicà i per als que aquesta batalla significarà el seu primer contacte amb la guerra.

SOTA PRESSUPOST

Amb un pressupost de 120.000 euros per al cicle, Passola i Puigcorbé han lamentat que les dotacions destinades a la cultura en el conjunt d’Espanya siguin tan baixes, i han destacat que alguns països nòrdics doblen o tripliquen aquest pressupost.

Puigcorbé ha explicat que a l’haver estat en les dues cares del món del cinema, ara pot contribuir fent “política cultural”, i ha animat a que es participi en la “política territorial de la Diputació” des de les acadèmies.

 

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.eleconomista.es/espana/noticias/7806732/09/16/El-Cicle-Gaudi-llegara-a-las-salas-de-12-poblaciones-de-Barcelona-para-promocionar-el-cine-en-catalan.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.eleconomista.es/espana/noticias/7806732/09/16/El-Cicle-Gaudi-llegara-a-las-salas-de-12-poblaciones-de-Barcelona-para-promocionar-el-cine-en-catalan.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content