El fàrmac oral dimetilfumarat, BG-12, és eficaç i segur per al tractament de l’esclerosi múltiple remitent recurrent (EMRR), la forma més comuna d’esclerosi, segons els resultats de dos estudis en fase III que han estat exposats a la 28 edició del Congrés del Comitè Europeu per al Tractament i la Investigació de l’Esclerosi Múltiple (ECTRIMS, per les seves sigles en anglès), a Lió (França).  El fármaco oral dimetilfumarato, BG-12, es eficaz y seguro para el tratamiento de la esclerosis múltiple remitente recurrente (EMRR), la forma más común de esclerosis, según los resultados de dos estudios en fase III que han sido expuestos en la 28 edición del Congreso del Comité Europeo para el Tratamiento y la Investigación de la Esclerosis Múltiple (Ectrims, por sus siglas en inglés), en Lyon (Francia).

Les investigacions sobre el candidat oral BG-12 per l’EM, que està sent examinat per les autoritats reguladores dels Estats Units, la Unió Europea, Austràlia, Canadà i Suïssa, han demostrat que aquest medicament activa la via NRF-2, mecanisme essencial en la defensa cel · lular, explica Alfred Sandrock, vicepresident sènior de ciències de desenvolupament i director general mèdic de Biogen Idec.

Els dos estudis que han confirmat l’eficàcia, seguretat i tolerabilitat d’aquest fàrmac
davant placebo són Defineix i Confirm , tots dos de dos anys de durada i que compten amb dissenys similars. En el primer es va avaluar el dimetilfumarat en una dosi de 240 mg dues o tres vegades al dia enfront de placebo en pacients amb EM recurrent-remitent. Els resultats van mostrar que es va reduir un 49 per cent la proporció de pacients que van tenir brots i un 53 per cent la reducció del risc de recaiguda, explica Ralf Gold, professor de la Universitat Ruhr a Bochum, Alemanya.

L’altre estudi, Confirm , a més d’investigar l’eficàcia del dimetilfumarat davant
placebo, va incloure un comparador actiu, l’acetat de glatiramero. Les conclusions van reflectir que hi va haver una reducció de lesions cerebrals i de la taxa analitzada de brots en un 44 per cent amb dimetilfumarat i en un 51 per cent amb acetat de glatiramero en comparació amb placebo.

Millora del moviment
Altres fàrmacs per a aquesta malaltia i que ja estan al mercat són Avonex , Tysabri i Fampyra . Fampridina és eficaç en la millora del moviment en pacients amb EM que presenten limitació per al desplaçament. A més, Biogen Idec segueix millorant Tysabri amb l’estudi Ascend , iniciativa per avaluar l’eficàcia d’aquest fàrmac com a tractament per l’esclerosi múltiple secundària progressiva. Per la seva banda, les dades de l’assaig AFFIRM de fase III ja va demostrar que el tractament amb Tysabri (natalizumab) va produir un 68 per cent de reducció relativa a la taxa analitzada de recaiguda en comparació amb els pacients tractats amb placebo, un 42 per cent de reducció del risc de discapacitat progressiva i un 92 per cent de reducció de les lesions captadors de gadolini.

 Fàrmac oral davant injectable

L’esclerosi múltiple té un cost molt elevat si no es tracta perquè el pacient acaba per desenvolupar discapacitat i requereix de més cures, apunta Óscar Fernández, director de l’Institut de Neurociències Clíniques de l’Hospital Regional Universitari Carlos Haya, a Màlaga. Fins ara els fàrmacs injectables eren l’opció de tractament per a la majoria de pacients amb esclerosi múltiple. Tanmateix, ja hi ha un medicament oral al mercat i estarà molt aviat disponible el BG-12. Fernández apunta que disposar d’aquest tipus de fàrmacs és una oportunitat enorme per als pacients per la seguretat, comoditat i tolerabilitat que proporcionen. “Tenim experiència en el tractament d’altres malalties, com la psoriaris, amb fàrmacs similars, i la seva eficàcia és superior a la dels injectables. Són molt bons en la disminució de brots”

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/dimetilfumarato-reduce-numero-brotes-pacientes-esclerosis-multiple

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

Las investigaciones sobre el candidato oral BG-12 para la EM, que está siendo examinado por las autoridades reguladoras de Estados Unidos, la Unión Europea, Australia, Canadá y Suiza, han demostrado que este medicamento activa la vía Nrf-2, mecanismo esencial en la defensa celular, explica Alfred Sandrock, vicepresidente senior de ciencias de desarrollo y director general médico de Biogen Idec.

Los dos estudios que han confirmado la eficacia, seguridad y tolerabilidad de este fármaco frente a placebo son Define y Confirm, ambos de dos años de duración y que cuentan con diseños similares. En el primero se evaluó el dimetilfumarato en una dosis de 240 mg dos o tres veces al día frente a placebo en pacientes con EM recurrente-remitente. Los resultados mostraron que se redujo un 49 por ciento la proporción de pacientes que tuvieron brotes y un 53 por ciento la reducción del riesgo de recaída, explica Ralf Gold, profesor de la Universidad Ruhr en Bochum, Alemania.

El otro estudio, Confirm, además de investigar la eficacia del dimetilfumarato frente a placebo, incluyó un comparador activo, el acetato de glatirámero. Las conclusiones reflejaron que hubo una reducción de lesiones cerebrales y de la tasa analizada de brotes en un 44 por ciento con dimetilfumarato y en un 51 por ciento con acetato de glatirámero en comparación con placebo.

Mejora del movimiento
Otros fármacos para esta enfermedad y que ya están en el mercado son Avonex, Tysabri y Fampyra. Fampridina es eficaz en la mejora del movimiento en pacientes con EM que presentan limitación para el desplazamiento. Además, Biogen Idec sigue mejorando Tysabri con el estudio Ascend, iniciativa para evaluar la eficacia de este fármaco como tratamiento para la esclerosis múltiple secundaria progresiva. Por su parte, los datos del ensayo Affirm de fase III ya demostró que el tratamiento con Tysabri (natalizumab) produjo un 68 por ciento de reducción relativa en la tasa analizada de recaída en comparación con los pacientes tratados con placebo, un 42 por ciento de reducción del riesgo de discapacidad progresiva y un 92 por ciento de reducción de las lesiones captantes de gadolinio.

farmaco oral frente a inyectable

 

La esclerosis múltiple tiene un coste muy elevado si no se trata porque el paciente acaba por desarrollar discapacidad y requiere de más cuidados, apunta Óscar Fernández, director del Instituto de Neurociencias Clínicas del Hospital Regional Universitario Carlos Haya, en Málaga. Hasta ahora los fármacos inyectables eran la opción de tratamiento para la mayoría de pacientes con esclerosis múltiple. No obstante, ya existe un medicamento oral en el mercado y estará muy pronto disponible el BG-12. Fernández apunta que disponer de este tipo de fármacos es una oportunidad enorme para los pacientes por la seguridad, comodidad y tolerabilidad que proporcionan. “Tenemos experiencia en el tratamiento de otras enfermedades, como la psoriaris, con fármacos similares, y su eficacia es superior a la de los inyectables. Son muy buenos en la disminución de brotes”

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/dimetilfumarato-reduce-numero-brotes-pacientes-esclerosis-multiple

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content