S’han proposat diferents criteris de resposta al tractament amb interferón beta, i el Rio Score és un dels més utilitzats. Un estudi multicéntrico, prospectiu i longitudinal de pacients amb esclerosi múltiple remitent recurrent tractats amb interferón beta ha validat la seva utilitat en una cohorte independent. .

Els pacients van ser classificats basant-se en la presència de brots, lesions actives (noves en T2 o lesions que captaven gadolini) en la ressonància magnètica, increment confirmat de la discapacitat o combinacions d’aquestes variables (brots, increment en la Expanded Disability Status Scale i lesions actives) després d’un any de tractament.

Es va utilitzar una anàlisi de regressió amb la finalitat d’identificar les variables de predicció de resposta després d’un seguiment de tres anys. Es va incloure a 249 pacients amb esclerosi múltiple remitent recurrent. El model logístic va confirmar que la presència de dues (odds ràtio = 6,6; IC 95% = 2,7-16,1; p < 0,0001) o tres (odds ràtio = 8,5; IC 95% = 1,6-46; p < 0,01) variables positives durant el primer any de tractament conferia un risc significatiu d’activitat (brots o progressió) en els següents dos anys.

Segons els autors, es confirma la utilitat del Rio Score per identificar a pacients amb un major risc de desenvolupar activitat clínica o progressió de la discapacitat durant el tractament amb interferón beta.

 

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.revneurol.com/sec/RSS/noticiaImprimir.php?id=5820

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content