El risc de desenvolupar esclerosi múltiple (EM) és major en el mes d’abril i arriba al seu nivell més baix a l’octubre, segons un estudi publicat a Journal of Neurology Neurosurgery and Psychiatry . Els resultats, que per primera vegada inclouen població de latituds majors de 52 graus, tenen una forta relació amb exposició materna a la vitamina D durant l’embaràs.  El riesgo de desarrollar esclerosis múltiple (EM) es mayor en el mes de abril y alcanza su nivel más bajo en octubre, según un estudio publicado en Journal of Neurology Neurosurgery and Psychiatry. Los resultados, que por primera vez incluyen población de latitudes mayores de 52 grados, tienen una fuerte relación con exposición materna a la vitamina D durante el embarazo.

En investigacions prèvies, el mateix equip de científics de la Universitat de Londres (Regne Unit) va demostrar que hi ha una forta relació entre la suplementació de vitamina D en dones embarassades de països on la incidència de raigs ultraviolats era baixa d’octubre a març i la incidència de la malaltia.

Els científics van avaluar a gairebé 152.000 persones amb EM per intentar respondre si hi ha algun vincle entre país de naixement i risc de desenvolupar la malaltia.

Les anàlisis van indicar que hi havia un augment del risc del cinc per cent entre els nascuts a l’abril i un descens d’aquest entre el cinc i el set per cent en els que van néixer entre octubre i novembre.

Els autors assenyalen que aquests resultats poden ser útils per donar suport a la intervenció primerenca en la prevenció de l’esclerosi múltiple a través de la suplementació en vitamina D.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/riesgo-desarrollar-esclerosis-multiple-varia-segun-epoca-ano

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

En investigaciones previas, el mismo equipo de científicos de la Universidad de Londres (Reino Unido) demostró que existe una fuerte relación entre la suplementación de vitamina D en mujeres embarazadas de países donde la incidencia de rayos ultravioleta era baja de octubre a marzo y la incidencia de la enfermedad.

Los científicos evaluaron a casi 152.000 personas con EM para intentar responder si existe algún vínculo entre país de nacimiento y riesgo de desarrollar la enfermedad.

Los análisis indicaron que existía un aumento del riesgo del cinco por ciento entre aquellos nacidos en abril y un descenso del mismo entre el cinco y el siete por ciento en los que nacieron entre octubre y noviembre.

Los autores señalan que estos resultados pueden ser útiles para apoyar la intervención temprana en la prevención de la esclerosis múltiple a través de la suplementación en vitamina D.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/riesgo-desarrollar-esclerosis-multiple-varia-segun-epoca-ano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content