Els suplements d’àcids grassos omega-3 no estan associats a cap tipus d’efecte beneficiós sobre l’activitat de la patologia en pacients amb esclerosi múltiple recidivante-remitent, segons els resultats d’un assaig clínic aleatorizado i controlat que es publica en l’últim nombre d’Arxivis of Neurology.  Los suplementos de ácidos grasos omega-3 no están asociados a ningún tipo de efecto beneficioso sobre la actividad de la patología en pacientes con esclerosis múltiple recidivante-remitente, según los resultados de un ensayo clínico aleatorizado y controlado que se publica en el último número de Archives of Neurology.

S’ha suggerit que els omega-3 podrien tenir efectes antiinflamatorios i neuroprotectores. Oivind Torkildsen, de l’Hospital Universitari de Haukeland, en Bergen (Noruega), i els seus col·laboradors van decidir provar aquesta hipòtesi en un assaig doble cec amb 92 pacients amb esclerosi múltiple, que van prendre els suplements o un placebo. Al cap de sis mesos, tots ells van rebre interferón beta-1a tres vegades a la setmana durant altres 18 mesos.

L’avaluació posterior amb ressonància magnètica no va mostrar cap benefici sobre l’activitat de la malaltia ni amb l’administració d’àcids grassos omega-3 en monoterapia ni en combinació amb interferón beta. Els autors precisen que els seus resultats contradiuen els obtinguts per altres dos estudis que van trobar un efecte positiu.

(Archives of Neurology. DOI: 10.1001/archneurol. 2012.283).

 

 

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/acidos-grasos-omega-3-aportan-beneficios-em

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

Se ha sugerido que los omega-3 podrían tener efectos antiinflamatorios y neuroprotectores. Oivind Torkildsen, del Hospital Universitario de Haukeland, en Bergen (Noruega), y sus colaboradores decidieron probar esta hipótesis en un ensayo doble ciego con 92 pacientes con esclerosis múltiple, que tomaron los suplementos o un placebo. Al cabo de seis meses, todos ellos recibieron interferón beta-1a tres veces a la semana durante otros 18 meses.

La evaluación posterior con resonancia magnética no mostró ningún beneficio sobre la actividad de la enfermedad ni con la administración de ácidos grasos omega-3 en monoterapia ni en combinación con interferón beta. Los autores precisan que sus resultados contradicen los obtenidos por otros dos estudios que hallaron un efecto positivo. 

(Archives of Neurology. DOI: 10.1001/archneurol. 2012.283).

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.dmedicina.com/enfermedades/neurologicas/actualidad/acidos-grasos-omega-3-aportan-beneficios-em

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content