Sumen prop de 800 i més de 400 d’ells estan adscrits a l’Associació Asturiana d’Esclerosi Múltiple (AADEM). Els afectats per aquesta malaltia neurològica, que sol aparèixer en l’interval entre els 20 i els 40 anys, la més freqüent entre joves i que afecta en major proporció a les dones, van celebrar ahir les seves XIII Jornades Científiques posant una reivindicació sobre la taula. «Necessitem més suports del Principat», li va fer saber el president de l’associació, Luis Miranda, a la consellera de Benestar Social i Igualtat, Paloma Menéndez Prado. Suman cerca de 800 y más de 400 de ellos están adscritos a la Asociación Asturiana de Esclerosis Múltiple (AADEM). Los afectados por esta enfermedad neurológica, que suele aparecer en el intervalo entre los 20 y los 40 años, la más frecuente entre jóvenes y que afecta en mayor proporción a las mujeres, celebraron ayer sus XIII Jornadas Científicas poniendo una reivindicación sobre la mesa. «Necesitamos más apoyos del Principado», le hizo saber el presidente de la asociación, Luis Miranda, a la consejera de Bienestar Social e Igualdad, Paloma Menéndez Prado.

«Hi ha ajudes, però no són suficients», va explicar Miranda, que espera, des de fa mesos, per una subvenció que els permeti condicionar el nou local de la AADEM després que l’anterior se’ls quedés petit per atendre tanta demanda.

Però no tot són revessos per als afectats. El director científic de les jornades, Dionisio Fernández Uría, va afegir durant les mateixes que «també hi ha importants avanços que ajuden a millorar la seva qualitat de vida, com l’aparició del primer tractament oral».

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.elcomercio.es/v/20111113/asturias/afectados-esclerosis-multiple-piden-20111113.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

«Hay ayudas, pero no son suficientes», explicó Miranda, que espera, desde hace meses, por una subvención que les permita acondicionar el nuevo local de la AADEM después de que el anterior se les quedase pequeño para atender tanta demanda.

 Pero no todo son reveses para los afectados. El director científico de las jornadas, Dionisio Fernández Uría, añadió durante las mismas que «también hay importantes avances que ayudan a mejorar su calidad de vida, como la aparición del primer tratamiento oral».

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.elcomercio.es/v/20111113/asturias/afectados-esclerosis-multiple-piden-20111113.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content