La radiació UV pot actuar de forma independent.La radiación uv puede actuar de forma independiente.

Els beneficis de la llum solar sobre el desenvolupament d’esclerosi múltiple no depenen de la vitamina D, segons suggereix un estudi de la Universitat de Wisconsin a Madison (Estats Units) que es publica en l’edició digital de la revista ‘Proceedings of the National Academy of Sciences ‘(PNAS).

   Els investigadors han descobert que la radiació ultraviolada podria suprimir l’esclerosi múltiple de manera independent de la producció de vitamina D, un resultat que contradiu una hipòtesi antiga que assenyala que els majors nivells de vitamina D incrementats per l’exposició solar redueixen la incidència de la malaltia .

   La hipòtesi es basa en l’observació que l’esclerosi múltiple s’observa rares vegades en les poblacions més properes a l’equador i és més comú en les persones properes als pols.

   Els científics, dirigits per Hector Deluca, estudiar els efectes de l’exposició contínua als raigs ultraviolats sobre la producció de vitamina D en ratolins amb una forma experimental d’esclerosi múltiple i van descobrir que els ratolins exposats a la radiació ultraviolada semblaven simular a aquells que vivien prop de l’equador i tenien menys símptomes greus de la malaltia que els controls.

   Els investigadors van proporcionar a un grup diferent de ratolins suplements de vitamina per aparellar-los amb els nivells de vitamina D produïts de forma natural per la radiació ultraviolada però sense exposar-hi. Aquests ratolins no van mostrar reduccions en la incidència o gravetat de l’esclerosi múltiple, el que suggereix que els nivells de la vitamina no serien els responsables de la reducció en la gravetat de la malaltia.

   Els autors suggereixen que si la radiació ultraviolada redueix els símptomes d’esclerosi múltiple a través d’algun altre mecanisme, els suplements de vitamina D no podrien reemplaçar la capacitat de la llum solar per reduir la susceptibilitat a l’esclerosi múltiple.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.europapress.es/salud/noticia-beneficios-sol-esclerosis-multiple-no-dependen-vitamina-20100323122026.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

Los beneficios de la luz solar sobre el desarrollo de esclerosis múltiple no dependen de la vitamina D, según sugiere un estudio de la Universidad de Wisconsin en Madison (Estados Unidos) que se publica en la edición digital de la revista ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’ (PNAS).

   Los investigadores han descubierto que la radiación ultravioleta podría suprimir la esclerosis múltiple de forma independiente de la producción de vitamina D, un resultado que contradice una hipótesis antigua que señala que los mayores niveles de vitamina D incrementados por la exposición solar reducen la incidencia de la enfermedad.

   La hipótesis se basa en la observación de que la esclerosis múltiple se observa rara vez en las poblaciones más cercanas al ecuador y es más común en las personas cercanas a los polos.

   Los científicos, dirigidos por Hector DeLuca, estudiaron los efectos de la exposición continua a los rayos ultravioleta sobre la producción de vitamina D en ratones con una forma experimental de esclerosis múltiple y descubrieron que los ratones expuestos a la radiación ultravioleta parecían simular a aquellos que vivían cerca del ecuador y tenían menos síntomas graves de la enfermedad que los controles.

   Los investigadores proporcionaron a un grupo diferente de ratones suplementos de vitamina para emparejarlos con los niveles de vitamina D producidos de forma natural por la radiación ultravioleta pero sin exponerlos a ella. Estos ratones no mostraron reducciones en la incidencia o gravedad de la esclerosis múltiple, lo que sugiere que los niveles de la vitamina no serían los responsables de la reducción en la gravedad de la enfermedad.

   Los autores sugieren que si la radiación ultravioleta reduce los síntomas de esclerosis múltiple a través de algún otro mecanismo, los suplementos de vitamina D no podrían reemplazar la capacidad de la luz solar para reducir la susceptibilidad a la esclerosis múltiple.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

 http://www.europapress.es/salud/noticia-beneficios-sol-esclerosis-multiple-no-dependen-vitamina-20100323122026.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content