El president de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), Óscar Fernández, ha reclamat més unitats específiques per a l’abordatge de les malalties neurològiques a Espanya i ha avançat que en els propers anys es preveuen “grans avanços” en el diagnòstic, tractament i prevenció en aquesta especialitat.

El presidente de la Sociedad Española de Neurología (SEN), Óscar Fernández, ha reclamado más unidades específicas para el abordaje de las enfermedades neurológicas en España y ha avanzado que en los próximos años se prevén “grandes avances” en el diagnóstico, tratamiento y prevención en esta especialidad.

Així ho ha destacat durant l’Acte Institucional d’aquesta societat científica celebrat aquest dimecres a la seu de la Real Acadèmia Nacional de Medicina (RANM), on s’ha reconegut la labor científica i social que persones i entitats han realitzat en l’àmbit de la Neurologia.
Durant el seu discurs, aquest expert ha reconegut que aquesta especialitat és “una de les ciències que més ha progressat en les últimes dècades” i, per poder assumir els reptes futurs amb garanties d’èxit, és necessari avançar cap a la convergència de totes les Neurociencias Clíniques i Bàsiques.

Aquest procés ja s’ha iniciat amb els tractaments invasius del ictus, la cirurgia de l’epilèpsia o del Parkinson, les tècniques de neuroestimulación o els estudis en teràpies avançades d’esclerosi múltiple o lateral amiotrófica (ELA), però es necessiten més canvis organitzatius en els serveis assistencials.

A més, Fernández ha avançat que aquest any es publicarà el Pla Estratègic Nacional per al Tractament Integral de les Malalties Neurològiques, dos documents que marcaran els canvis i estratègies que es precisen per adaptar-se a les necessitats d’assistència neurològica de la població.

El president de la SEN també va destacar que és necessari millorar les relacions entre la Neurologia i la Universitat, donada la complexitat de l’especialitat, i també amb el Ministeri, per consensuar la formació dels MIR, no disminuir els temps docents i que la troncalidad s’adapti a les necessitats formatives dels neuròlegs del futur.

Durant l’acte, la reina Sofia va rebre l’Esment d’Honor de la SEN per la seva important labor i suport als pacients amb malalties neurològiques, especialment els afectats per Alzheimer, i va lliurar els nomenaments de membres d’honor de la SEN a Antonio Barceló Rosselló, Juan Bautista Lorite, José Berciano Blanco, Giancarlo Comi, Manuela Lema Bouzas, Secundino López Pousa, Enrique A. Mostacero Miguel i Juan José Zarranz Imirizaldu.

Así lo ha destacado durante el Acto Institucional de esta sociedad científica celebrado este miércoles en la sede de la Real Academia Nacional de Medicina (RANM), donde se ha reconocido la labor científica y social que personas y entidades han realizado en el ámbito de la Neurología.
Durante su discurso, este experto ha reconocido que esta especialidad es “una de las ciencias que más ha progresado en las últimas décadas” y, para poder asumir los retos futuros con garantías de éxito, es necesario avanzar hacia la convergencia de todas las Neurociencias Clínicas y Básicas.

Este proceso ya se ha iniciado con los tratamientos invasivos del ictus, la cirugía de la epilepsia o del Parkinson, las técnicas de neuroestimulación o los estudios en terapias avanzadas de esclerosis múltiple o lateral amiotrófica (ELA), pero se necesitan más cambios organizativos en los servicios asistenciales.

Además, Fernández ha avanzado que este año se publicará el Plan Estratégico Nacional para el Tratamiento Integral de las Enfermedades Neurológicas, dos documentos que marcarán los cambios y estrategias que se precisan para adaptarse a las necesidades de asistencia neurológica de la población.

El presidente de la SEN también destacó que es necesario mejorar las relaciones entre la Neurología y la Universidad, dada la complejidad de la especialidad, y también con el Ministerio, para consensuar la formación de los MIR, no disminuir los tiempos docentes y que la troncalidad se adapte a las necesidades formativas de los neurólogos del futuro.

Durante el acto, la reina Sofía recibió la Mención de Honor de la SEN por su importante labor y apoyo a los pacientes con enfermedades neurológicas, en especial los afectados por Alzheimer, y entregó los nombramientos de miembros de honor de la SEN a Antonio Barceló Rosselló, Juan Bautista Lorite, José Berciano Blanco, Giancarlo Comi, Manuela Lema Bouzas, Secundino López Pousa, Enrique A. Mostacero Miguel y Juan José Zarranz Imirizaldu.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.eleconomista.es/salud/noticias/7559155/05/16/Los-neurologos-esperan-grandes-avances-en-los-proximos-anos-y-reclaman-mas-unidades-especializadas.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
http://www.eleconomista.es/salud/noticias/7559155/05/16/Los-neurologos-esperan-grandes-avances-en-los-proximos-anos-y-reclaman-mas-unidades-especializadas.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content