V Reunió d’Esclerosi Múltiple ‘Camino de Santiago’V Reunión de Esclerosis Múltiple ‘Camino de Santiago’
MADRID, 15 (EUROPA PRESS) –
La introducció de fàrmacs orals en el tractament de l’esclerosi múltiple «suposen un avantatge per a un tipus de pacients que valora i / o requereix un component important d’independència», ha assenyalat la doctora Marina Bujanda, neuròloga del Complex Hospitalari de Navarra.
«Concretament, el fàrmac BG-12 (Biogen Idec) – que està en fase d’investigació – ha demostrat un perfil d’eficàcia i seguretat molt favorable, reduint la taxa de recaigudes, la taxa anualitzada de brots, així com la progressió de la discapacitat en persones que pateixen esclerosi múltiple remitent-recurrent «, ha explicat Bujanda durant la V Reunió en Esclerosi Múltiple ‘Camí de Sant Jaume’, que té lloc a Pamplona.
Per aquest experta, BG-12 compta a més amb un perfil de seguretat «molt positiu». «És una molècula que actua a través d’un mecanisme d’acció innovador, diferent del que s’ha emprat fins ara per tractar la EM», ha dit.
El fet de «poder comptar amb noves molècules que s’afegeixin al nostre arsenal terapèutic ens permet personalitzar més els tractaments, de manera que cada pacient rebi el fàrmac més adequat», ha afegit.
Durant la jornada també s’abordarà l’experiència actual amb altres tractaments que ja es troben a disposició dels pacients. Aquest és el cas de ‘Tysabri’ (natalizumab), un anticòs monoclonal d’administració intravenosa.
«Es tracta del fàrmac més eficaç dels que es comercialitzen actualment, tant pel que fa a la disminució de la taxa de brots i progressió de la discapacitat, com en la seva tolerabilitat i seguretat en pacients amb EMRR, d’acord amb les indicacions aprovades en Fitxa Tècnica «, ha assenyalat Bujanda.
Així, el començar l’administració de ‘Tysabri’ en una fase més primerenca de la EMRR «podria resultar més eficaç per assolir una remissió completa de l’activitat de la malaltia».
Gairebé un centenar de neuròlegs experts en Esclerosi Múltiple es reuneixen a la V Reunió d’Esclerosi Múltiple ‘Camí de Sant Jaume’ per fer una actualització en el tractament i abordatge d’una malaltia que afecta, en major mesura, a persones joves, i que és potencialment invalidant, representant la segona causa d’invalidesa en adults joves després dels accidents de trànsit.
D’aquesta manera, l’EM comporta sovint discapacitat i, encara que es pot presentar a qualsevol edat, té una major incidència en individus de 30/40 anys, coincidint amb l’etapa més productiva de la vida d’una persona en tots els aspectes.
INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE
MADRID, 15 Feb. (EUROPA PRESS) –
La introducción de fármacos orales en el tratamiento de la esclerosis múltiple «suponen una ventaja para un tipo de pacientes que valora y/o requiere un componente importante de independencia», ha señalado la doctora Marina Bujanda, neuróloga del Complejo Hospitalario de Navarra.
«Concretamente, el fármaco BG-12 (Biogen Idec) — que está en fase de investigación– ha demostrado un perfil de eficacia y seguridad muy favorable, reduciendo la tasa de recaídas, la tasa anualizada de brotes, así como la progresión de la discapacidad en personas que padecen esclerosis múltiple remitente-recurrente», ha explicado Bujanda durante la V Reunión en Esclerosis Múltiple ‘Camino de Santiago’, que tiene lugar en Pamplona.
Para este experta, BG-12 cuenta además con un perfil de seguridad «muy positivo». «Es una molécula que actúa a través de un mecanismo de acción innovador, diferente al que se ha empleado hasta ahora para tratar la EM», ha dicho.
El hecho de «poder contar con nuevas moléculas que se añadan a nuestro arsenal terapéutico nos permite personalizar más los tratamientos, de tal forma que cada paciente reciba el fármaco más adecuado», ha añadido.
Durante la jornada también se abordará la experiencia actual con otros tratamientos que ya se encuentran a disposición de los pacientes. Este es el caso de ‘Tysabri’ (natalizumab), un anticuerpo monoclonal de administración intravenosa.
«Se trata del fármaco más eficaz de los que se comercializan actualmente, tanto en lo referente a la disminución de la tasa de brotes y progresión de la discapacidad, como en su tolerabilidad y seguridad en pacientes con EMRR, acordes con las indicaciones aprobadas en Ficha Técnica», ha señalado Bujanda.
Así, el comenzar la administración de ‘Tysabri’ en una fase más temprana de la EMRR «podría resultar más eficaz para alcanzar una remisión completa de la actividad de la enfermedad».
Casi un centenar de neurólogos expertos en Esclerosis Múltiple se reúnen en la V Reunión de Esclerosis Múltiple ‘Camino de Santiago’ para realizar una actualización en el tratamiento y abordaje de una enfermedad que afecta, en mayor medida, a personas jóvenes, y que es potencialmente invalidante, representando la segunda causa de invalidez en adultos jóvenes después de los accidentes de tráfico.
De este modo, la EM conlleva con frecuencia discapacidad y, aunque se puede presentar a cualquier edad, tiene una mayor incidencia en individuos de 30/40 años, coincidiendo con la etapa más productiva de la vida de una persona en todos los aspectos.
INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE: