Quan van detectar que tenia esclerosi múltiple (EM), Andrea tenia només 26 anys.La van agafar a temps, com es diu quotidianament, perquè va concórrer al metge després de patir el primer símptoma i després de diversos estudis, va arrencar el tractament.  Cuando detectaron que tenía esclerosis múltiple (EM), Andrea tenía tan solo 26 años. La agarraron a tiempo, como se dice cotidianamente, porque concurrió al médico tras sufrir el primer síntoma y tras varios estudios, arrancó el tratamiento. 
Reaccionar bé i mai més va tenir un brot, però les injeccions li provocaven forts dolors musculars i febre. La medicació oral, que fa poc més d’un any va començar a prescriure a Argentina, va fer que s’oblidés d’aquests efectes secundaris. Sobre el nou tractament, especialistes argentins van destacar que va aconseguir reduir les recaigudes, la taxa d’abandonament de la teràpia i la pèrdua del volum cerebral, en els afectats per aquesta malaltia.

Fernando Càceres, director general de l’Institut Ineba, va destacar que “en termes de eficàcia, el tractament per via oral que s’està emprant a Argentina, va registrar un augment que va del 30 al 50% en la reducció de les taxes de recaigudes “. I va afegir que un dels aspectes cridaners va ser que en primer any d’ús es va manifestar “la reducció de l’atròfia o disminució del volum cerebral, registrada en els estadis precoços de la malaltia”.

 L’EM és una malaltia crònica en què determinades cèl · lules (limfòcits T) del sistema immunològic dels propis pacients ataquen i danyen la coberta de mielina que protegeix les connexions entre les neurones del sistema nerviós central. Aquestes lesions són les que donen lloc a l’aparició dels símptomes, entre les quals hi ha dificultat per caminar, sensació d’entumiment o formigueig en els membres inferiors o superiors, problemes de la vista i pèrdua de l’equilibri. Afecta principalment a persones joves, d’entre 20 i 40 anys.

 “El diagnòstic espanta molt al principi, però sobretot per falta d’informació i perquè hi ha una imatge creada al voltant de l’EM que ja no es condice amb la realitat. En línies generals, diria que, un cop passat el xoc inicial, t’adones que no és tan terrible com un, i la resta, s’imagina “, afirma Andrea, que avui té 34 anys, és mare de dos fills i psicòloga social . Si s’escau, el símptoma que va encendre l’alarma va ser despertar un matí amb la sensació de tenir la boca adormida.

 El tractament de l’EM és injectable, però des del 2011 l’Administració Nacional de Medicaments, Aliments i Tecnologia Mèdica (ANMAT) va aprovar el ús de la droga fingolimod com a teràpia oral. És més costós que el injectable i no està aconsellat en pacients cardíacs, o amb antecedents de vessaments cerebrals recents, entre altres malalties.

 L’acció del fingolimod es concentra a evitar que els limfòcits T surtin dels ganglis limfàtics i passin al torrent sanguini i ataquin al sistema nerviós central.

 Vladimiro Sinay, cap de la Clínica d’Esclerosi Múltiple i Cognició de INECO, va aclarir que la nova medicació “integra un programa de monitorització, per la qual cosa implica més responsabilitat per part del pacient, ja que hi ha una necessitat de realitzar estudis i controls més freqüents, per assegurar-nos que no ens enfrontem a efectes col · laterals ‘. Però va insistir que “la seva eficàcia va aconseguir major adherència al tractament “, a causa que s’evita el procediment injectable amb una medicació de presa diària.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.clarin.com/salud/Esclerosis-multiple-destacan-beneficios-tratamiento_0_844115828.html

 

TRADUÏT AUTOMÀTICAMENT PER:
LA BARRA DE GOOGLE

Reaccionó bien y nunca más tuvo un brote, pero las inyecciones le provocaban fuertes dolores musculares y fiebre. La medicación oral, que hace poco más de un año empezó a prescribirse en Argentina, hizo que se olvidara de esos efectos secundarios. Sobre el nuevo tratamiento, especialistas argentinos destacaron que logró reducir las recaídas, la tasa de abandono de la terapia y la pérdida del volumen cerebral, en los afectados por esa enfermedad.

Fernando Cáceres, director general del Instituto INEBA, destacó que “en términos de eficacia, el tratamiento por vía oral que se está empleando en Argentina, registró un aumento que va del 30 al 50% en la reducción de las tasas de recaídas”. Y agregó que uno de los aspectos llamativos fue que en primer año de uso se manifestó “la reducción de la atrofia o disminución del volumen cerebral, registrada en los estadios precoces de la enfermedad”.

La EM es una enfermedad crónica en la que determinadas células (linfocitos T) del sistema inmunológico de los propios pacientes atacan y dañan la cubierta de mielina que protege las conexiones entre las neuronas del sistema nervioso central. Esas lesiones son las que dan lugar a la aparición de los síntomas, entre las que se cuentan dificultad para caminar, sensación de entumecimiento u hormigueo en los miembros inferiores o superiores, problemas de la vista y pérdida del equilibrio. Afecta principalmente a personas jóvenes, de entre 20 y 40 años.

“El diagnóstico asusta mucho al principio, pero sobre todo por falta de información y porque hay una imagen creada alrededor de la EM que ya no se condice con la realidad. En líneas generales, diría que, una vez pasado el shock inicial, te das cuenta que no es tan terrible como uno, y el resto, se imagina”, afirma Andrea, que hoy tiene 34 años, es mamá de dos hijos y psicóloga social. En su caso, el síntoma que encendió la alarma fue despertarse una mañana con la sensación de tener la boca dormida.

El tratamiento de la EM es inyectable, pero desde el 2011 la Administración Nacional de Medicamentos, Alimentos y Tecnología Médica (ANMAT) aprobó el uso de la droga fingolimod como terapia oral. Es más costoso que el inyectable y no está aconsejado en pacientes cardíacos, o con antecedentes de derrames cerebrales recientes, entre otras enfermedades.

La acción del fingolimod se concentra en evitar que los linfocitos T salgan de los ganglios linfáticos y pasen al torrente sanguíneo y ataquen al sistema nervioso central.

Vladimiro Sinay, jefe de la Clínica de Esclerosis Múltiple y Cognición de INECO, aclaró que la nueva medicación “integra un programa de monitoreo, por lo cual implica más responsabilidad por parte del paciente, ya que hay una necesidad de realizar estudios y controles más frecuentes, para asegurarnos que no nos enfrentemos a efectos colaterales‘. Pero insistió en que “su eficacia logró mayor adherencia al tratamiento”, debido que se evita el procedimiento inyectable con una medicación de toma diaria.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.clarin.com/salud/Esclerosis-multiple-destacan-beneficios-tratamiento_0_844115828.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content