L’esclerosi múltiple afecta més a les dones que als homes (2 a 1), ataca a gent de 20 a 40 anys d’edat i és considerada la segona causa de discapacitat en gent jove… En la llista de mals que minen la vida per sempre destaca l’esclerosi múltiple (EM), una malaltia que destrueix la beina de mielina, encarregada de transmetre l’impuls elèctric entre les cèl·lules, i els metges adverteixen que és crònica i degenerativa perquè afecta el sistema nerviós central. La esclerosis múltiple afecta más a las mujeres que a los hombres (2 a 1), ataca a gente de 20 a 40 años de edad y es considerada la segunda causa de discapacidad en gente joven… En la lista de males que minan la vida para siempre destaca la esclerosis múltiple (EM), una enfermedad que destruye la vaina de mielina, encargada de transmitir el impulso eléctrico entre las células, y los médicos advierten que es crónica y degenerativa porque afecta el sistema nervioso central.
El pitjor és que es tracta d’un patiment incurable que ha de ser tractat per a tota la vida.
Ataca, en general, com a brots o recaigudes que es manifesten segons els nervis afectats i posteriorment remitent en un pacient gairebé asintomático.
Depenent de la magnitud del brot, aquest pot deixar seqüeles permanents que es van fent més manifestes a mesura que avança la malaltia.
-Problema canviant En la IX Reunió Llatinoamericana en EM, Miguel Ángel Macías, vicepresident del Comitè Llatinoamericà per a la Investigació i Tractament de l’Esclerosi Múltiple, va afirmar que “la realitat de les persones amb (aquesta malaltia) és sempre canviant, repta les nostres capacitats d’innovació diagnòstica i terapèutica; el present de les teràpies és ric i el futur proper molt encoratjador”.
Els experts mèdics diuen que la malaltia té diverses etapes: – Primària progressiva, el patiment inicia una fase progressiva i no es presenten recaigudes durant la progressió.
– Remitent recurrent, és la forma més freqüent (80-85% dels casos), es presenten recaigudes i remissions.
– Posterior a les recaigudes es pot tenir recuperació total o parcial. – Secundària progressiva, inicialment és en forma remitent recurrent seguida de progressió amb o sense recaigudes.
– Progressiva amb recaigudes, es caracteritza per un patró de recaigudes i recuperació i la discapacitat augmenta en forma progressiva entre els atacs des de l’inici del patiment.
-Luz en el túnel Sobre el seu tractament, Adriana Tarulla, integrant de la Comissió Directiva de la Societat de Neurologia i del Comitè Mèdic Assessor de EM d’Argentina, va assegurar que “l’avanç en el coneixement de l’origen de la malaltia obre les portes a diferents modalitats terapèutiques”.
Miguel Ángel Macías va posar en debat la importància de tractar al pacient de manera oportuna amb medicaments que garanteixin una millor qualitat de vida, al mateix temps que retardin la progressió de la malaltia.
“Actualment existeixen tractaments farmacològics que modifiquen el curs de la malaltia.
Entre ells està l’acetat de glatiramer, el qual ha demostrat clínicament tant a curt com a llarg termini que brinda importants beneficis a les persones que pateixen esclerosi múltiple, tals com modular la inflamació, reduint el nombre de recaigudes i controlar la neurodegeneración”, va afirmar.
-Mà Amiga: Jorge, agraït per la solidaritat Per Cecilia Rosillo La carbamazepina donada de manera altruista per lectors d’aquesta secció va ser atorgada al jove Jorge Sergio Lozano, qui pateix la malaltia de Huntington variant braquinética, per la qual cosa ha de prendre-la per a tota la vida.
La seva mamà va rebre el donatiu, el qual agraeix de tot cor. Donatius per a lectors Novament, l’altruisme del consultori Santamaría de medicina tradicional xinesa posa a la disposició dels lectors d’escassos recursos consultes metgesses gratuïtes d’acupuntura per els qui pateixin problemes d’insuficiència renal, sordera, control de pes, nervi ciático, lumbar, migranya, polineuritus diabètica, dolor d’esquena, genolls, gastritis, colitis, càlculs renals o biliars.
S’ha de treure cita en el 5578-9894 de 9:00 a 18:00 hores. També la senyora Victoria Olvera dona caixes de diálisis Trepitja d’1.5 i 2.5% d’ús manual per qui les requereixi i no pugui comprar-les.
Si requereix aquest suport, cridi’ns; és necessari comptar amb certificat mèdic oficial per sol·licitar-ho.
Contacti’ns Si requereix ajuda o pot brindar suport cridi al 52370833, cartes i documents a Bucareli No. 8 Col. Centre, Mèxic, D.F.
C.P. 06040. mails: paradarnoslamano@hotmail.com Comentaris: santi@prodigy.net.mx
http://www.elporvenir.com.mx/notas.asp?nota_id=578409
Lo peor es que se trata de un padecimiento incurable que debe ser tratado de por vida.Ataca, por lo general, como brotes o recaídas que se manifiestan según los nervios afectados y posteriormente remite en un paciente casi asintomático.
Dependiendo de la magnitud del brote, éste puede dejar secuelas permanentes que se van haciendo más manifiestas a medida que avanza la enfermedad.
-Problema cambiante En la IX Reunión Latinoamericana en EM, Miguel Ángel Macías, vicepresidente del Comité Latinoamericano para la Investigación y Tratamiento de la Esclerosis Múltiple, afirmó que “la realidad de las personas con (esta enfermedad) es siempre cambiante, reta nuestras capacidades de innovación diagnóstica y terapéutica; el presente de las terapias es rico y el futuro próximo muy alentador”.
Los expertos médicos dicen que la enfermedad tiene varias etapas: – Primaria progresiva, el padecimiento inicia una fase progresiva y no se presentan recaídas durante la progresión.
– Remitente recurrente, es la forma más frecuente (80-85% de los casos), se presentan recaídas y remisiones.
– Posterior a las recaídas se puede tener recuperación total o parcial. – Secundaria progresiva, inicialmente es en forma remitente recurrente seguida de progresión con o sin recaídas.
– Progresiva con recaídas, se caracteriza por un patrón de recaídas y recuperación y la discapacidad aumenta en forma progresiva entre los ataques desde el inicio del padecimiento.
-Luz en el túnel Sobre su tratamiento, Adriana Tarulla, integrante de la Comisión Directiva de la Sociedad de Neurología y del Comité Médico Asesor de EM de Argentina, aseguró que “el avance en el conocimiento del origen de la enfermedad abre las puertas a diferentes modalidades terapéuticas”.
Miguel Ángel Macías puso en debate la importancia de tratar al paciente de manera oportuna con medicamentos que garanticen una mejor calidad de vida, al tiempo que retrasen la progresión de la enfermedad.
“Actualmente existen tratamientos farmacológicos que modifican el curso de la enfermedad.
Entre ellos está el acetato de glatiramer, el cual ha demostrado clínicamente tanto a corto como a largo plazo que brinda importantes beneficios a las personas que padecen esclerosis múltiple, tales como modular la inflamación, reduciendo el número de recaídas y controlar la neurodegeneración”, afirmó.
-Mano Amiga: Jorge, agradecido por la solidaridad Por Cecilia Rosillo La carbamazepina donada de manera altruista por lectores de esta sección fue otorgada al joven Jorge Sergio Lozano, quien padece la enfermedad de Huntington variante braquinética, por lo que debe tomarla de por vida.
Su mamá recibió el donativo, el cual agradece de todo corazón. Donativos para lectores Nuevamente, el altruismo del consultorio Santamaría de medicina tradicional china pone a disposición de los lectores de escasos recursos consultas médicas gratuitas de acupuntura para quienes padezcan problemas de insuficiencia renal, sordera, control de peso, nervio ciático, lumbar, migraña, polineuritus diabética, dolor de espalda, rodillas, gastritis, colitis, cálculos renales o biliares.
Se debe sacar cita en el 5578-9894 de 9:00 a 18:00 horas. También la señora Victoria Olvera dona cajas de diálisis Pisa de 1.5 y 2.5% de uso manual para quien las requiera y no pueda comprarlas.
Si requiere este apoyo, llámenos; es necesario contar con certificado médico oficial para solicitarlo.
Contáctenos Si requiere ayuda o puede brindar apoyo llame al 52370833, cartas y documentos a Bucareli No. 8 Col. Centro, México, D.F.
C.P. 06040. mails: paradarnoslamano@hotmail.com Comentarios: santi@prodigy.net.mx