El diagnòstic de l’esclerosi múltiple (EM) és un repte fins i tot per als neuròlegs El diagnóstico de la esclerosis múltiple (EM) es un reto incluso para los neurólogos
El diagnòstic de l’esclerosi múltiple (EM) és un repte fins i tot per als neuròlegs experimentats. Aquesta malaltia autoinmune té molts símptomes i rares vegades es presenta amb un quadre clínic uniforme. Noves troballes científiques sobre la resposta immune involucrats en l’EM podria ara ajudar a millorar el diagnòstic d’aquesta malaltia. Els científics que analitzen la sang dels pacients amb EM han descobert anticossos que ataquen a un canal de potassi específic en la membrana cel·lular. Els canals de potassi juguen un paper important en la transmissió d’impulsos als músculs i les cèl·lules nervioses i és precisament aquests processos que s’inhibeixen en pacients amb EM.
Els resultats es publiquen en l’edició actual de New England Journal of Medicine.
Per primera vegada, científics alemanys de la xarxa de competència de l’esclerosi han estat capaces d’identificar un anticòs que s’uneix amb el canal de potassi KIR4.1. “En el nostre estudi, ens va semblar, que aquest anticòs es trobava en gairebé la meitat dels pacients amb EM “, explica Bernhard Hemmer, professor de Neurologia de la Klinikum Rechts der Isar de l’hospital en la Technische Universität München (TUM). El biomarcador no estava present en pacients sans. Aquestes troballes podrien indicar que KIR4.1 és un dels objectius de la resposta autoinmune en l’EM. L’experiència neurològica en éssers humans i animals sense la fallada del canal KIR4.1 no poden coordinar els seus moviments correctament. D’altra banda, els seus cossos no creen suficient quantitat de mielina, una capa d’aïllant que protegeix les cèl·lules nervioses.
KIR4.1 és principalment present en la membrana de les cèl·lules gliales, que són responsables de controlar el metabolisme en el cervell i la formació de la mielina. Els neuròlegs ara estan duent a terme estudis de seguiment sobre com KIR4.1 influeix en el desenvolupament de l’EM. Aquest anticòs és extremadament rar en persones amb altres malalties neurològiques, per la qual cosa és un important marcador potencial de diagnòstic de l’EM en el futur. “Aquest anticòs podria millorar el diagnòstic de l’EM i ens ajudaria a diferenciar més clarament d’altres malalties neurològiques”, continua Hemmer. Aquest també serà el focus de la investigació.
L’estudi va ser finançat pel Ministeri Federal alemany d’Educació i Investigació en el marc de la xarxa de competència per a l’esclerosi múltiple (CONTROLMS Research Association).
http://www.datoanuncios.org/?a=38939
TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.apertium.org/index.php?id=translatetext
El diagnóstico de la esclerosis múltiple (EM) es un reto incluso para los neurólogos experimentados. Esta enfermedad autoinmune tiene muchos síntomas y rara vez se presenta con un cuadro clínico uniforme. Nuevos hallazgos científicos sobre la respuesta inmune involucrados en la EM podría ahora ayudar a mejorar el diagnóstico de esta enfermedad. Los científicos que analizan la sangre de los pacientes con EM han descubierto anticuerpos que atacan a un canal de potasio específico en la membrana celular. Los canales de potasio juegan un papel importante en la transmisión de impulsos a los músculos y las células nerviosas y es precisamente estos procesos que se inhiben en pacientes con EM.
Los resultados se publican en la edición actual de New England Journal of Medicine.
Por primera vez, científicos alemanes de la red de competencia de la esclerosis han sido capaces de identificar un anticuerpo que se une con el canal de potasio KIR4.1. “En nuestro estudio, nos pareció, que este anticuerpo se encontraba en casi la mitad de los pacientes con EM “, explica Bernhard Hemmer, profesor de Neurología de la Klinikum Rechts der Isar del hospital en la Technische Universität München (TUM). El biomarcador no estaba presente en pacientes sanos. Estos hallazgos podrían indicar que KIR4.1 es uno de los objetivos de la respuesta autoinmune en la EM. La experiencia neurológica en seres humanos y animales sin el fallo del canal KIR4.1 no pueden coordinar sus movimientos correctamente. Por otra parte, sus cuerpos no crean suficiente cantidad de mielina, una capa de aislante que protege las células nerviosas.
KIR4.1 es principalmente presente en la membrana de las células gliales, que son responsables de controlar el metabolismo en el cerebro y la formación de la mielina. Los neurólogos ahora están llevando a cabo estudios de seguimiento sobre cómo KIR4.1 influye en el desarrollo de la EM. Este anticuerpo es extremadamente raro en personas con otras enfermedades neurológicas, por lo que es un importante marcador potencial de diagnóstico de la EM en el futuro. “Este anticuerpo podría mejorar el diagnóstico de la EM y nos ayudaría a diferenciar más claramente de otras enfermedades neurológicas”, continúa Hemmer. Este también será el foco de la investigación.
El estudio fue financiado por el Ministerio Federal alemán de Educación e Investigación en el marco de la red de competencia para la esclerosis múltiple (CONTROLMS Research Association).