L’Esclerosi Múltiple (EM) és una de les malalties del sistema nerviós central més discapacitante, que afecta al món a 2.5 milions de joves entre 15 a 20 anys d’edat, va assenyalar el neuròleg Eli Skromne.La Esclerosis Múltiple (EM) es una de las enfermedades del sistema nervioso central más discapacitante, que afecta en el mundo a 2.5 millones de jóvenes entre 15 a 20 años de edad, señaló el neurólogo Eli Skromne.

En participar en el Taller Informatiu per a Mitjans sobre aquesta malaltia crònica inflamatoria, de la qual s’estima a Mèxic hi ha 20 mil casos, l’especialista va destacar que afecta més a les dones que als homes en una proporció de dues a un.

Skromne, qui és un dels cinc especialistes mexicans formats a l’estranger en Esclerosi Múltiple , va destacar que per desgràcia existeix retard en el diagnòstic de fins a 10 anys, la qual cosa provoca que el pacient sofreixi fins a 50 per cent de discapacitat, principalment motora.

El metge va ressaltar que al no rebre tractament per aquest període, a més de que les persones requeriran assistència complementària per realitzar activitats, més del 10 per cent perd la seva ocupació, per la qual cosa aquesta malaltia també és un problema social i econòmic.

No obstant això, va dir, tenir un diagnòstic oportú amb tractament permet al pacient realitzar una vida gairebé normal, i solament registrarà una reducció en la sobrevida de cinc anys, doncs encara que l’Esclerosi Múltiple no és un patiment mortal sí és responsable del 50 per cent de les discapacitats no traumàtiques o per accident.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.aztecanoticias.com.mx/notas/salud/85377/esclerosis-multiple-una-enfermedad-discapacitante

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

 Al participar en el Taller Informativo para Medios sobre esta enfermedad crónica inflamatoria, de la que se estima en México hay 20 mil casos, el especialista destacó que afecta más a las mujeres que a los hombres en una proporción de dos a uno.

 Skromne, quien es uno de los cinco especialistas mexicanos formados en el extranjero en Esclerosis Múltiple , destacó que por desgracia existe retraso en el diagnóstico de hasta 10 años, lo que provoca que el paciente sufra hasta 50 por ciento de discapacidad, principalmente motora.

 El médico resaltó que al no recibir tratamiento por ese periodo, además de que las personas requerirán asistencia complementaria para realizar actividades, más del 10 por ciento pierde su empleo, por lo que esta enfermedad también es un problema social y económico.

 Sin embargo, dijo, tener un diagnóstico oportuno con tratamiento permite al paciente realizar una vida casi normal, y solo registrará una reducción en la sobrevida de cinco años, pues aunque la Esclerosis Múltiple  no es un padecimiento mortal sí es responsable del 50 por ciento de las discapacidades no traumáticas o por accidente.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.aztecanoticias.com.mx/notas/salud/85377/esclerosis-multiple-una-enfermedad-discapacitante

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content