Segons un estudi alemany, podria existir un vincle entre les lesions cerebrals i la gravetat dels problemes sexuals en dones amb EM

Aproximadament el 80% de les dones amb EM ha experimentat disfuncions sexuals en algun moment durant la malaltia. Els símptomes detectats més habitualment són la disminució de la sensibilitat genital, la reducció de la lubricació vaginal, la dificultat per excitar-se i la dificultat o la incapacitat per arribar a l’orgasme. El dolor durant el coit és també un símptoma freqüentment detectat en dones amb EM, que podria ser degut a sequedat vaginal, espasticitat o hipersensibilitat.

En aquest estudi de l’   Hospital Universitari Erlangen, a Erlangen-Nürnberg, (Alemanya) , els investigadors es van preguntar si existia alguna relació entre les lesions cerebrals que havien vist en la IRM i la gravetat dels problemes sexuals indicats per les dones amb EM.

Van utilitzar un qüestionari sobre la funció sexual femenina per avaluar la gravetat dels problemes sexuals, com la disminució de l’excitació i la lubricació vaginal, ambdues essencials per gaudir d’una relació sexual satisfactòria. A continuació, van realitzar una anàlisi de IRM avançat per a determinar la ubicació de les lesions que puguin estar relacionades amb la disfunció sexual.

Van descobrir que les lesions en regions específiques del cervell , com les de la part visual del cervell o les zones relacionades amb les funcions viscerals (pàg. Ex., La freqüència cardíaca, la digestió, la freqüència respiratòria, la micció i l’excitació sexual) estaven vinculades amb la disfunció sexual .

Els investigadors reconeixen algunes limitacions en el seu mètode i, per tant, els futurs estudis haurien de repetir aquests resultats abans de poder provar un relació causal entre les lesions cerebrals i la disfunció cerebral en dones amb EM.

Llegiu-ne més (en anglès)

Font: Federació Internacional d’Esclerosi Múltiple (MSIF)
https://www.msif.org/news/2016/09/09/are-brain-lesions-related-to-sexual-dysfunction-in-women-with-ms/?lang=es#sthash.nGfEXI7y.dpuf

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://www.esclerosismultiple.com/estan-las-lesiones-cerebrales-relacionadas-con-la-disfuncion-sexual-en-las-mujeres-con-em/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut