Estats Units serà el país convidat a la vuitena edició de la Trobada Internacional de Biotecnologia 2016 ( ‘Biospain 2016’), que se celebrarà del 28 al 30 de setembre a Bilbao i al qual també van a acudir representants de 17 països.Estados Unidos va a ser el país invitado en la octava edición del Encuentro Internacional de Biotecnología 2016 (‘Biospain 2016’), que se celebrará el 28 al 30 de septiembre en Bilbao y al que también van a acudir representantes de 17 países.
Així ho ha informat aquest dimarts el president de l’Associació Espanyola de Bioempreses (ASEBIO), Jordi Martí; al costat del director de SPRI, Agència Basca de Desenvolupament Empresarial, dependent del departament de Desenvolupament Econòmic i Competitivitat del Govern Basc, Alexander Arriola.
“Es tracta d’una trobada molt institucionalitzat que cada vegada guanya més valor i prestigi, prova d’això és l’augment de la presència internacional”, ha asseverat Martí, després de destacar l’interès que estan tenint els inversors internacionals per conèixer projectes espanyols i portar empreses dels seus països i recordar que Espanya està en el top ten dels països més importants en matèria de biotecnologia i aspectes científics.
Amb una superfície un 40 per cent més gran que l’anterior edició, de 2014, la trobada, que enguany compta amb la participació de quatre societats científiques, preveu realitzar més de 3.300 reunions de ‘partnering’ i comptarà amb una fira comercial, un esdeveniment de ‘partnering’, un fòrum d’inversors, un fòrum de formació i ocupació, conferències amb ponents nacionals i internacionals.
A més, s’ha incrementat la participació dels pavellons autonòmics i aquest any hi haurà el de Galícia, País Basc, Catalunya, València i Balears. Així mateix, aquest any les capacitats del País Basc en biociències estaran representades en un pavelló de la bioregió, amb la presència d’unes 30 entitats, empreses, centres tecnològics, incubadores.
“Ser la segona vegada amfitrions de ‘Biospain’ és una notícia molt important per al País Basc, perquè suposa la consolidació d’una bioregió molt qualificada. Participar en la trobada és una aposta a llarg termini i un impuls per seguir amb el mateix denominador comú “, ha recalcat Arriola.
NOVETATS DE ‘BIOSPAIN 2016’
D’altra banda, el president d’ASEBIO ha informat que per primera vegada es va a celebrar un Fòrum de Pacients centrat en malalties rares i progressos en esclerosi múltiple, així com el Farma Biotech Fòrum de Farmaindustria.
Entre els temes principals que s’abordaran, Martí ha destacat la tecnologia CRISPR, una tècnica d’edició de gens amb aplicacions múltiples en biotecnologia en els seus inicis desenvolupada pel professor de microbiologia de la Universitat d’Alacant, Francisco Mojica; i el ‘Big Data’, una sessió debat en la qual s’analitzaran les innovacions aplicades al sector.
Altres temàtiques que es van a abordar són els nous mètodes de diagnòstic, vacunes, Alzheimer, alimentació i salut, polítiques públiques d’accés a la innovació, nanobiotecnologia, noves teràpies oncològiques i bioeconomia.
De la mateixa manera, el comitè d’ ‘Biospain’ comptaran amb la col·laboració de FEBiotec per al III Fòrum de Formació i Ocupació, on es donarà a conèixer l’oferta formativa en el sector i l’oferta d’ocupació a través d’empreses amb demandants del mateix i amb un sistema agendado d’entrevistes. També hi haurà un programa sobre sortides professionals, perfils més demandats i factors clau a l’hora de la recerca de feina.
Finalment, el Fòrum d’Inversió de ‘Biospain’, que comptarà amb el suport de l’Associació Espanyola de Capital, Creixement i Inversió (ASCRI), tindrà com a objectiu atraure inversors nacionals i internacionals. De moment, l’organització compta amb la confirmació de diversos fons com, per exemple, els d’Edmon de Rothschild Investment Partners, Fobion, Johnosn & Johnson Innovation, Novartis Venture Fund, Ysios Capital Partners, Caixa Capital Risc i Cross Road Biotech, entre d’altres.
Así lo ha informado este martes el presidente de la Asociación Española de Bioempresas (ASEBIO), Jordi Martí; junto al director de SPRI, Agencia Vasca de Desarrollo Empresarial, dependiente del departamento de Desarrollo Económico y Competitividad del Gobierno Vasco, Alexander Arriola.
“Se trata de un encuentro muy institucionalizado que cada vez gana más valor y prestigio, prueba de ello es el aumento de la presencia internacional”, ha aseverado Martí, tras destacar el interés que están teniendo los inversores internacionales por conocer proyectos españoles y traer empresas de sus países y recordar que España está en el ‘top ten’ de los países más importantes en materia de biotecnología y aspectos científicos.
Con una superficie un 40 por ciento más grande que la anterior edición, de 2014, el encuentro, que este año cuenta con la participación de cuatro sociedades científicas, prevé realizar más de 3.300 reuniones de ‘partnering’ y contará con una feria comercial, un evento de ‘partnering’, un foro de inversores, un foro de formación y empleo, conferencias con ponentes nacionales e internacionales.
Además, se ha incrementado la participación de los pabellones autonómicos y este año estará el de Galicia, País Vasco, Cataluña, Valencia y Baleares. Asimismo, este año las capacidades del País Vasco en biociencias van a estar representadas en un pabellón de la biorregión, con la presencia de unas 30 entidades, empresas, centros tecnológicos, incubadoras.
“Ser la segunda vez anfitriones de ‘Biospain’ es una noticia muy importante para el País Vasco, porque supone la consolidación de una biorregión muy cualificada. Participar en el encuentro es una apuesta a largo plazo y un impulso para seguir con el mismo denominador común”, ha recalcado Arriola.
NOVEDADES DE ‘BIOSPAIN 2016’
Por otra parte, el presidente de ASEBIO ha informado de que por primera vez se va a celebrar un Foro de Pacientes centrado en enfermedades raras y progresos en esclerosis múltiple, así como el Farma Biotech Forum de Farmaindustria.
Entre los temas principales que se abordarán, Martí ha destacado la tecnología CRISPR, una técnica de edición de genes con aplicaciones múltiples en biotecnología en sus inicios desarrollada por el profesor de microbiología de la Universidad de Alicante, Francisco Mojica; y el ‘Big Data’, una sesión debate en la que se analizarán las innovaciones aplicadas al sector.
Otras temáticas que se van a abordar son los nuevos métodos de diagnóstico, vacunas, Alzheimer, alimentación y salud, políticas públicas de acceso a la innovación, nanobiotecnología, nuevas terapias oncológicas y bioeconomía.
Del mismo modo, el comité de ‘Biospain’ van a contar con la colaboración de FEBiotec para el III Foro de Formación y Empleo, donde se dará a conocer la oferta formativa en el sector y la oferta de empleo a través de empresas con demandantes del mismo y con un sistema agendado de entrevistas. También habrá un programa sobre salidas profesionales, perfiles más demandados y factores clave a la hora de la búsqueda de empleo.
Finalmente, el Foro de Inversión de ‘Biospain’, que contará con el apoyo de la Asociación Española de Capital, Crecimiento e Inversión (ASCRI), tendrá como objetivo atraer inversores nacionales e internacionales. Por el momento, la organización cuenta con la confirmación de varios fondos como, por ejemplo, los de Edmon de Rothschild Investment Partners, Fobion, Johnosn&Johnson Innovation, Novartis Venture Fund, Ysios Capital Partners, Caixa Capital Risc y Cross Road Biotech, entre otros.
INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
https://es.noticias.yahoo.com/estados-unidos-pa%C3%ADs-invitado-biospain-2016-acudir%C3%A1n-representantes-130003804.html
TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME
INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:
https://es.noticias.yahoo.com/estados-unidos-pa%C3%ADs-invitado-biospain-2016-acudir%C3%A1n-representantes-130003804.html