Un laboratori britànic realitza proves clíniques avançades per al primer remei farmacèutic desenvolupat a partir de la marihuana pura en comptes d’equivalents sintèticsUn laboratorio británico realiza pruebas clínicas avanzadas para el primer remedio farmacéutico desarrollado a partir de la marihuana pura en vez de equivalentes sintéticos

Una cambra de segle després que l’Administració d’Aliments i Medicines d’Estats Units (FDA, per les seves sigles en anglès), va aprovar els primers medicaments basats en el principal ingredient sicoactivo de la marihuana, hi ha altres remeis derivats de la planta canabis inspirats en ella que podrien arribar aviat a les farmàcies nord-americanes, segons laboratoris, petites signatures biotecnològiques i científics universitaris.

Un laboratori britànic, GW Pharma, realitza proves clíniques avançades per al primer remei farmacèutic desenvolupat a partir de la marihuana pura en comptes d’equivalents sintètics: un ruixador bucal que espera comercialitzar a Estats Units com a tractament per al dolor del càncer i espera aconseguir l’aprovació de la FDA per a finalitats de 2013.

Sativex conté els dos components més coneguts de la marihuana, delta 9-THC i cannabidiol, i ja ha estat aprovat a Canadà, Nova Zelanda i vuit països europeus per a un ús diferent: alleujar els espasmos musculars associats a l’esclerosi múltiple.

L’aprovació de l’Administració representaria un jaló important en l’actitud de vegades inquietant de la nació cap a la marihuana, que 16 estats i el Districte de Columbia ja autoritzen amb recomanació mèdica.

El Departament Nord-americà Antidrogas (DEA) considera la marihuana com una droga perillosa sense valor mèdic, però la disponibilitat d’un remei sota recepta químicament similar podria augmentar les pressions sobre el govern federal perquè reconsideri la seva posició i estimuli a altres laboratoris farmacèutics a seguir els passos de GW Pharma.

“Hi ha una veritable desconnexió entre el que el públic sembla exigir, la qual cosa els estats han promogut i el que el mercat subministra”, va comentar Aron Lichtman, professor de farmacologia a la Universitat Commonwealth de Virgínia i president de la Societat Internacional d’Investigació de Canabinoides.

“Em sembla que una companyia molt visionària podria dir ‘Si existeix aquesta demanda i necessitat, podríem desenvolupar un fàrmac per ajudar a la gent i a més guanyar molts diners”’, va agregar.

Posseir marihuana encara és il·legal a Estats Units, però fa aproximadament una dècada el fundador de GW Pharma, el doctor Geoffrey Guy, va rebre autorització per conrear-la a fi de desenvolupar un remei sota recepta.

Guy va proposar la idea en una conferència científica que va sentir evidències anecdòtiques que la droga proporciona alleujament als pacients d’esclerosi múltiple i el govern britànic ho va acceptar com una manera potencial “d’establir una línia divisòria clara entre l’ús recreatiu i el medicinal”, va dir el vocero de la companyia Mark Rogerson.

A més d’explorar noves aplicacions per Sativex, la signatura està desenvolupant fàrmacs amb diferents formulacions de canabis.

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:

http://www.el-nacional.com/noticia/19181/22/EE-UU-podria-aprobar-farmaco-basados-en-ingredientes-de-marihuana.html

 TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
http://www.softcatala.org/traductor

Un cuarto de siglo después que la Administración de Alimentos y Medicinas de Estados Unidos (FDA, por sus siglas en inglés), aprobó los primeros medicamentos basados en el principal ingrediente sicoactivo de la marihuana, hay otros remedios derivados de la planta canabis inspirados en ella que podrían llegar pronto a las farmacias norteamericanas, según laboratorios, pequeñas firmas biotecnológicas y científicos universitarios.

Un laboratorio británico, GW Pharma, realiza pruebas clínicas avanzadas para el primer remedio farmacéutico desarrollado a partir de la marihuana pura en vez de equivalentes sintéticos: un rociador bucal que espera comercializar en Estados Unidos como tratamiento para el dolor del cáncer y espera lograr la aprobación de la FDA para fines de 2013.

Sativex contiene los dos componentes más conocidos de la marihuana, delta 9-THC y cannabidiol,  y ya ha sido aprobado en Canadá, Nueva Zelanda y ocho países europeos para un uso diferente: aliviar los espasmos musculares asociados a la esclerosis múltiple.

La aprobación de la Administración representaría un jalón importante en la actitud a veces inquietante de la nación hacia la marihuana, que 16 estados y el Distrito de Columbia ya autorizan con recomendación médica.

El Departamento Estadounidense Antidrogas (DEA) considera la marihuana como una droga peligrosa sin valor médico, pero la disponibilidad de un remedio bajo receta químicamente similar podría aumentar las presiones sobre el gobierno federal para que reconsidere su posición y estimule a otros laboratorios farmacéuticos a seguir los pasos de GW Pharma.

“Hay una verdadera desconexión entre lo que el público parece exigir, lo que los estados han promovido y lo que el mercado suministra”, comentó Aron Lichtman, profesor de farmacología en la Universidad Commonwealth de Virginia y presidente de la Sociedad Internacional de Investigación de Canabinoides.

“Me parece que una compañía muy visionaria podría decir ‘Si existe esta demanda y necesidad, podríamos desarrollar un fármaco para ayudar a la gente y además ganar mucho dinero”’, agregó.

Poseer marihuana todavía es ilegal en Estados Unidos, pero hace aproximadamente una década el fundador de GW Pharma, el doctor Geoffrey Guy, recibió autorización para cultivarla a fin de desarrollar un remedio bajo receta.

Guy propuso la idea en una conferencia científica que oyó evidencias anecdóticas de que la droga proporciona alivio a los pacientes de esclerosis múltiple y el gobierno británico lo aceptó como un modo potencial “de establecer una línea divisoria clara entre el uso recreativo y el medicinal”, dijo el vocero de la compañía Mark Rogerson.

Además de explorar nuevas aplicaciones para Sativex, la firma está desarrollando fármacos con diferentes formulaciones de canabis.

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAÍDA DE:

http://www.el-nacional.com/noticia/19181/22/EE-UU-podria-aprobar-farmaco-basados-en-ingredientes-de-marihuana.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content