La Universitat Menéndez Pelayo (UIMP) reuneix a Santander a experts en esclerosi múltiple en la trobada ‘Nous avenços i desafiaments en esclerosi múltiple’.La Universidad Menéndez Pelayo (UIMP) reúne en Santander a expertos en esclerosis múltiple en el encuentro ‘Nuevos avances y desafíos en esclerosis múltiple’.

La trobada, que se celebra fins divendres que ve, ha estat inaugurat pel rector de la UIMP, César Nombela; l’investigador principal del Grup de Neuroinmuno-Reparació de l’Hospital Nacional de Paraplègics de Toledo, Diego Clemente; la presidenta de l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Toledo (ADEM-TO), Begoña Aguilar; el neuròleg de l’Hospital Valdecilla Agustín Oterino.

“La investigació biomèdica i la seva aproximació a teràpies cada vegada més avançades ens fa esperar que es pugui arribar a un procés de regeneració, la qual cosa seria el millor per tallar la patologia”, ha afirmat Nombela, que aposta per teràpies regeneratives per superar les merament pal·liatives en una malaltia de la qual “encara ens queda molt per aprendre”.

Així mateix, ha recordat la feina de tots aquells que lluiten per combatre la malaltia, des dels metges als psicòlegs: “Tot el que el personal aporta a la qualitat de vida és fonamental en una patologia crònica i lenta”, ha apuntat.

El pacient des de diferents punts de vista, el futur de la investigació a mig i llarg termini i l’abordatge integral en el tractament seran els temes principals que es posaran sobre la taula en aquesta trobada, segons ha explicat el seu director, Diego Clemente, que considera important que “cada persona implicada aprengui de la resta d’àrees”.

La trobada ha significat “un pas molt important” per a l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Toledo (ADEM-TO), ha assenyalat la seva presidenta, que ha aplaudit la tasca que des d’aquesta entitat fan en la lluita contra aquesta patologia, “un treball que era necessari donar a conèixer i exposar en un fòrum “. Per això ha mostrat la seva satisfacció per la celebració d’aquest curs a la UIMP, del qual espera que serveixi per “conèixer-nos entre els diferents àmbits de la malaltia”.

Per la seva banda, Agustí Oterino ha reflexionat sobre els avenços que s’han aconseguit en els últims anys. En la seva opinió, avui dia l’esclerosi té un present i un futur molt diferent al que es plantejava fa vint anys: “Llavors es deia que era millor invertir en cadires de rodes que en investigació”, ha recordat.

El neuròleg de Valdecilla ha aprofitat l’ocasió per felicitar a tots els que es dediquen en cos i ànima a combatre aquesta patologia: “Cal ser molt generós per dedicar la teva vida a una malaltia, no només a investigar, sinó a fer-ho de forma plena “, ha conclòs.

El encuentro, que se celebra hasta el próximo viernes, ha sido inaugurado por el rector de la UIMP, César Nombela; el investigador principal del Grupo de Neuroinmuno-Reparación del Hospital Nacional de Parapléjicos de Toledo, Diego Clemente; la presidenta de la Asociación de Esclerosis Múltiple de Toledo (ADEM-TO), Begoña Aguilar; el neurólogo del Hospital Valdecilla Agustín Oterino.

“La investigación biomédica y su aproximación a terapias cada vez más avanzadas nos hace esperar que se pueda llegar a un proceso de regeneración, lo cual sería lo mejor para atajar la patología”, ha afirmado Nombela, que apuesta por terapias regenerativas para superar las meramente paliativas en una enfermedad de la que “todavía nos queda mucho por aprender”.

Asimismo, ha recordado el trabajo de todos aquellos que luchan por combatir la dolencia, desde los médicos a los psicólogos: “Todo lo que el personal aporta a la calidad de vida es fundamental en una patología crónica y lenta”, ha apuntado.

El paciente desde diferentes puntos de vista, el futuro de la investigación a medio y largo plazo y el abordaje integral en el tratamiento serán los temas principales que se pondrán sobre la mesa en este encuentro, según ha explicado su director, Diego Clemente, que considera importante que “cada persona implicada aprenda del resto de áreas”.

El encuentro ha significado “un paso muy importante” para la Asociación de Esclerosis Múltiple de Toledo (ADEM-TO), ha señalado su presidenta, quien ha aplaudido la labor que desde esta entidad hacen en la lucha contra esta patología, “un trabajo que era necesario dar a conocer y exponer en un foro”. Por eso ha mostrado su satisfacción por la celebración de este curso en la UIMP, del que espera que sirva para “conocernos entre los diferentes ámbitos de la enfermedad”.

Por su parte, Agustín Oterino ha reflexionado sobre los avances que se han logrado en los últimos años. En su opinión, hoy en día la esclerosis tiene un presente y un futuro muy distinto al que se planteaba hace veinte años: “Entonces se decía que era mejor invertir en sillas de ruedas que en investigación”, ha recordado.

El neurólogo de Valdecilla ha aprovechado la ocasión para felicitar a todos los que se dedican en cuerpo y alma a combatir esta patología: “Hay que ser muy generoso para dedicar tu vida a una enfermedad, no solo a investigar, sino a hacerlo de forma plena”, ha concluido.

 

INFORMACIÓ ORIGINAL EXTRETA DE:
http://noticias.lainformacion.com/salud/enfermedades/Expertos-tratamiento-integral-esclerosis-multiple_0_928408076.html

TRADUÏT AUTOMÁTICAMENT PER:
GOOGLE CHROME

 

INFORMACIÓN ORIGINAL EXTRAIDA DE:http://noticias.lainformacion.com/salud/enfermedades/Expertos-tratamiento-integral-esclerosis-multiple_0_928408076.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content